Портал:Геологія/Вибране зображення/Пропозиції

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ця сторінка призначена для пропозицій вибраних ілюстрацій до галерей на головній сторінці Геологічного порталу в блоках «Вибране зображення», «Вибрана карта», «Вибрана схема». Для оновлення галереї потрібно 10 чудових відібраних фото, малюнків, схем, анімацій, що ілюструють процеси в географічній оболонці, або окремі її об'єкти, компоненти, пам'ятки природи. Пропоновані зображення можуть відповідати не лише високим естетичним критеріям, але й мати важливий пізнавальний елемент, наглядний опис того, чи іншого геологічного явища, об'єкта, структури, породи, мінералу, гірничого обладнання або приладу. Зображення можуть групуватись за певною тематикою, найчастіше такою, що присвячена якомусь тематичному тижневі.

Рекомендації[ред. код]

Пропонуючи зображення на сторінку, переконайтесь що воно додано й до відповідних статей в українському розділі Вікіпедії.

До зображення варто залишити підпис, який міститиме наступні відомості:

  • найменування зображеного об'єкта;
  • географічну прив'язку, країну розташування (за наявності);
  • автора (для репродукцій);
  • рік (за потреби);
  • дата знімку (для одномоментних подій, або коли дата важлива).

При розстановці посилань в підписі корисно ставити посилання на кожний з таких елементів опису. Наявність «червоних» посилань в підписі допустимо, не потрібно їх уникати і робити посилання на більш загальні поняття і явища, ніж передбачає підпис зображення.

При відборі геологічних карт і планів, важливим критерієм може слугувати великий масштаб, якісне векторне зображення території, підписи українською мовою, історична цінність карти, її унікальність. Ви можете також власноруч перекласти якесь векторне зображення, схему з Вікісховища українською.

Не пропонуйте щось сфотографувати, або проілюструвати якусь статтю — все у ваших руках. Портал лише відзеркалює наявну ситуацію на сторінках Вікіпедії.

Джерела[ред. код]

Особливо важливо приділяти увагу до проєктів Вибране зображення дня на головній, де ілюстрації вже відібрані, відповідають усім ліцензійним вимогам. Іншим важливим джерелом, можуть слугувати ілюстрації зі статей проєктів Вибраних і Добрих статей. Тут можна звернути увагу на відповідні посилання в статтях на Вікісховищі, де з часом можуть з'являтись чудові ілюстрації, які ще не використані саме в нашому мовному розділі.

Кандидати[ред. код]

Blue Marble

Примітки[ред. код]