Порту (Бісау)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Порту (Бісау)»
Повна назва Спорт Клубе душ
Портуш ді Бісау
Засновано 1957
Населений пункт Бісау, Гвінея-Бісау Гвінея-Бісау
Стадіон
Президент Мамаду Ламарана
Ліга Національний чемпіонат
Гвінеї-Бісау
2022/23 8-ме
Домашня
Виїзна

Спорт Клубе душ Портуш ді Бісау або Порту (Бісау) (порт. Sport Clube dos Portos de Bissau) — професіональний футбольний клуб з Гвінеї Бісау, який базується в столиці країни — місті Бісау.

Історія[ред. | ред. код]

Команду було засновано в 1957 році в місті Бісау, а в 1987 перезасновано вже під назвою Спортивний Клуб «Порту» (Бісау).

На відміну від 99 % футбольних клубів колишніх португальських колоній Порту (Бісау) не є закордонним філіалом португальського Порту. Команду заснувала компанія «APGB» («Administração dos Portos de Guinée-Bissau»). Клуб грав у формі білого кольору.

Порту (Бісау) виграв чемпіонат, три кубки та суперкубок. У 1993 році, в матчі-відповіді Суперкубка (після перемоги в першому матчі з рахунком 2:0), Порту (Бісау) зазнав поразки з рахунком 2:5, що зробило Бенфіку (Бісау) переможцем турніру. Але вони були дискваліфіковані (їм була зарахована технічна поразка з рахунком 0:3) за використання 2-х незаявлених гравців.

Зараз клуб виступає в вищому дивізіоні чемпіонату країни.[1]

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Шоглль, Ханс; Баталья, Жозе (2014). Гвінея-Бісау - Таблиця володарів Кубку. Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Процитовано 15 січня 2010.

Джерела[ред. | ред. код]