Постдокторантура

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Постдок)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Постдокторантура — наукова програма у закладах вищої освіти та наукових установах, що передбачає проведення постдокторантами (докторами філософії або кандидатами наук) оригінальних досліджень, отримання ними наукових результатів, які забезпечують розв'язання важливої теоретичної або прикладної проблеми, мають загальнонаціональне або світове значення та опубліковані в наукових виданнях.

Метою програми постдокторантури є надання додаткових можливостей працевлаштування та професійного зростання вченим на початку наукової кар'єри (12 років з моменту отримання наукового ступеня PhD або кандидата наук).

У країнах Західної Європи, Америки, в Австралії постдокторантура[1] — це наукове дослідження, яке виконується вченим, що недавно отримав ступінь PhD. Так, у Великій Британії у 2003 році 25 % випускників-докторів природничих наук продовжували проводити докторські дослідження в рамках постдокторантури.[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. What is a Postdoc [Архівовано 15 листопада 2019 у Wayback Machine.] auf nationalpostdoc.org
  2. UK GRAD Programme: Physical sciences and engineering PhD graduates from 2003 at a glance. Архів оригіналу за 29 September 2007. Процитовано 4 грудня 2007. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка)