Прапори провінцій Аргентини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прапор провінції Аргентини — офіційний символ провінції, який має кожен регіон[1].

Провінції Аргентини[ред. | ред. код]

Прапор Затверджений Використання Опис
1997 – Прапор провінції Буенос-Айрес Зелений колір символізує поля провінції, синій — річки та морське узбережжя, а також небо над провінцією. Червона півкуля символізує федералізм. Жовтий колір означає родючість місцевих земель. Лавровий вінець — символ славного минулого провінції. Зубчасте колесо символізує промислове виробництво, а половина соняшника — сільськогосподарське виробництво. Пропорції прапора: 2:3.
1999 – Вогняна Земля, Антарктида та острови Південної Атлантики Прапор являє собою помаранчево-синій діагональний біколор. В центрі пропора розміщено стилізоване зображення альбатроса, а на синій частині прапора розташоване сузір'я Південний Хрест. Пропорції прапора: 2:3.
1987 – Ентре-Ріос Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний горизонтальний триколор з діагональною смугою червоного кольору. Пропорції прапора: 1:2.
1960 – Жужуй Прапор являє собою біле полотнище з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 3:2.
2011 – Катамарка Прапор розділений на дві частини: нижня частина червона і займає половину прапору, верхня складається з двох вертикальних смуг білого та блакитного кольорів. Прапор обрамлений золотою смугою. В центрі полотнища розміщено жовте «травневе сонце» та дві оливкові гілки. Пропорції прапора: 1:2.
2010 – Кордова Прапор являє собою червоно-біло-блакитний вертикальний триколор, в центрі якого розміщено жовте «травневе сонце». Пропорції прапора: 2:3.
1986 – Коррієнтес Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний горизонтальний триколор, в центрі якого розміщено герб провінції та девіз «Батьківщина, воля, конституція». Пропорції прапора: 2:3.
1993 – Ла-Пампа Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний горизонтальний триколор з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 9:14.
1986 – Ла-Ріоха Прапор складається з двох горизонтальних рівнозначних смуг білого та блакитного кольорів та діагональної смуги червоного кольору. У центрі прапору розміщено дві лаврові гілки. Пропорції прапора: 2:3.
1992 – Мендоса Прапор складається з двох горизонтальних рівнозначних смуг білого та блакитного кольорів з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 11:9.
1992 – Місьйонес Прапор являє собою червоно-синьо-білий горизонтальний триколор. Пропорції прапора: 2:3.
1989 – Неукен Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний вертикальний триколор з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 4:5.
2009 – Ріо-Неґро Прапор являє собою синьо-біло-зелений горизонтальний триколор з чорним кантом у верхньому лівому куті. В канті розміщено коло з 13 зірок, які символізують департаменти провінції. Пропорції прапора: 2:3.
1997 – Сальта Прапор поєднує в собі елементи, що символізують Сальту: герб провінції (в центріпрапора), пончо (червоне полотнище з чорною смугою) і 23 департаменти (23 золоті зірки). Пропорції прапора: 25:34.
1988 – Сан-Луїс Прапор являє собою біле полотнище з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 2:3.
1997 – Сан-Хуан Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний горизонтальний триколор з гербом провінції та девізом «в союзі та свободі» в центрі. Пропорції прапора: 9:14.
2000 – Санта-Крус На блакитному тлі сонце, що сходить, в середині якого розміщене півколо з горою Фіцрой та Південним Хрестом. У нижній частині прапора символічно показані хвилі Атлантики. Пропорції прапора: 2:3.
1986 – Санта-Фе Прапор являє собою червоно-біло-блакитний вертикальний триколор з гербом провінції в центрі. Пропорції прапора: 1:2.
1986 – Сантьяго-дель-Естеро Прапор являє собою блакитно-біло-блакитний вертикальний триколор. На білій смузі розміщено вужчу червону смугу. В центрі прапору розміщено хрест святого Джеймса на фоні сонця. Пропорції прапора: 2:5.
2010 – Тукуман Прапор являє собою біло-блакитно-білий горизонтальний триколор. Пропорції прапора: 2:3.
1995 – Федеральний округ На білому полотнищі зображено орла, який був символом гербу династії Габсбургів, до якої належав імператор Карл V. Це пояснюється тим, що Буенос-Айрес вперше було засновано за часів правління останнього в Іспанії (1536), а також засновано повторно вже за правління сина імператора Філіпа II (1580).[2] Пропорції прапора: 9:14.
1991 – Формоса Лаврове листя символізує тропік Козерога, білий трикутник — форму Південної Америки, дев'ять зірок — дев'ять департаментів провінції. Кольори блакитний та білий взяті з національного прапора. Пропорції прапора: 6:11.
2007 – Чако Прапор являє собою зелено-біло-блакитний горизонтальний триколор, в центрі якого розміщено жовте «травневе сонце» з плугом, оточеним колом з 25 зірок (які символізують департаменти провінції). Пропорції прапора: 2:3.
2004 – Чубут У середині прапора показаний механізм, який символізує промислове виробництво. За механізмом і вище його є сонце, що сходить, чиї 15 променів представляють 15 департаментів провінції. Гребля Флорентіно Амегино і стебло пшениці взяті з провінційного герба. Центральна жовта лінія символізує річки провінції, верхній білий зигзаг символізує гірські хребти Анд, нижня хвиляста лінія — хвилі Атлантики. Пропорції прапора: 1:2.


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Subnational Flags. flagspot.net. Архів оригіналу за 27 травня 2016. Процитовано 24 грудня 2017.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 березня 2011. Процитовано 24 грудня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)