Прилуччина: Енциклопедичний довідник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Прилуччина: Енциклопедичний довідник»
палітурка видання
Автор Шкоропад Дмитро Овсійович і Савон Олексій Антонович
Мова українська
Тема Прилуцький район і Прилуки
Місце Ніжин
Видавництво Видавництво «Аспект-Поліграф»d
Видано 2007
Редактор Гайдай Георгій Федорович
Сторінок 560

Довідкове видання «Прилуччина: Енциклопедичний довідник» — найбільший і найоб'ємніший з видаваних коли-небудь довідник, присвячений географії, населеним пунктам, пам'яткам природи, історії та культурі, установам і підприємствам Прилуцького району Чернігівської області України, а також людям, життя і творчість яких пов'язані з краєм.

Подібне видання підготовлене вперше. Книгу видано в Ніжині видавництвом «Аспект-Поліграф» у 2007 році накладом 500 примірників (ISBN 978-966-340-221-5).

Автори видання — Д. О. Шкоропад і О. А. Савон. Редакція Г. Ф. Гайдая. Книга видана завдяки матеріальній підтримці російського підприємця прилучанина-мецената Ю. В. Коптєва.

На 560 сторінках енциклопедичного довідника вміщено понад 2 400 статей-довідок про найважливіші події багатовікової історії Прилуччини, її головного міста Прилук, селищ міського типу, сіл, підсілків і хуторів, про природу краю та його адміністративний поділ. До книги включено довідки про міські вулиці, пам'ятки архітектури, археології, меморіальні об'єкти, підприємства та установи й організації, товариства, заклади науки і культури. Подано інформацію про відомих осіб, життя і діяльність яких тісно пов'язані з Прилуччиною. У книзі понад 200 ілюстрацій, карт-документів і картосхем. Книга має вступ, де стисло узагальнені відомості про Прилуччину.

Посилання[ред. | ред. код]