Вулиця Сінна (Черкаси)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Сінна
Черкаси
Район Придніпровський район
Колишні назви
Сінна, Рафінадна, Добровольського
Загальні відомості
Протяжність 1,4 км
Транспорт
Автобуси № 5, 11, 22, 24, 25, 28
Тролейбуси № 1, 1а, 2, 8
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
На карті
На карті населеного пункту
Мапа

Вулиця Сінна — вулиця в Черкасах, яка окремою ділянкою є частиною головної артерії міста, так як сполучає бульвар Шевченка з вулицею Чигиринською.

Розташування[ред. | ред. код]

Починається від вулиці Сергія Амброса на сході. Простягається на 1,4 км на південний захід до вулиці Гетьмана Сагайдачного. Перетинається кількома вулицями й великою кількістю провулків мікрорайону Дніпровський. На перетині з бульваром Шевченка створено площу 700-річчя Черкас з невеликим сквером. 1967 року приєднано провулок Рафінадний та провулок Короленка.

Опис[ред. | ред. код]

Вулиця різна на всьому своєму протязі. Спочатку вона шириною в 2 смуги, потім взагалі переривається для руху авто площею 700-річчя Черкас. Після майдану вона упродовж двох кварталів є частиною головної артерії міста — має по 2 смуги руху в кожному напрямку. Тут же прокладена й лінія для тролейбусів. Після перетину з вулицями Чигиринською та Благовісною, знову звужується.

Походження назви[ред. | ред. код]

Вперше вулиця згадується в 1893 році і названа Сінною. В період з 1916 по 1971 роки називалась Рафінадною. з 1971 отримала назву на честь українського (народився в м. Одеса) льотчика-космонавта Георгія Добровольського, який трагічно загинув при польоті. 25 лютого 2021 року рішенням Черкаської міської ради вулиці повернуто історичну назву Сінна.[1]

Будівлі[ред. | ред. код]

По вулиці розташовуються колишній цукрово-рафінадний завод, Палац спорту «Рафінадник» та спортивний комплекс (нині корпус ЧДТУ).

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. БАЗА РІШЕНЬ. rada.ck.ua. Процитовано 26 лютого 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)