Провідна рукавичка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Провідна рукавичка (також «рукавичка даних») ― це пристрій введення для взаємодії людини з комп'ютером, який носиться як рукавичка.

Жінка, що керує дисплеєм на голові, використовуючи дротові рукавички

Для реєстрації фізичних даних, таких як згинання пальців, використовуються різні сенсорні технології. Часто ― пристрій стеження за рухом, такий як магнітний пристрій відстеження або інерційний пристрій відстеження, приєднується для збирання даних загального положення / обертання рукавички. Потім ці рухи інтерпретуються програмним забезпеченням, що додається до рукавички, отже будь-який рух може означати певну кількість речей. Потім жести можна розділити на корисну інформацію, наприклад, для розпізнавання мови жестів або інших символічних завдань (функцій).

Дорогі висококласні рукавички з дротом, також можуть забезпечувати тактильний зворотний зв'язок, який наслідує відчуття дотику. Це дозволяє використовувати рукавичку з проводом також як пристрій виводу. Зазвичай, провідні рукавички були доступні лише за величезною ціною, а давачі вигину пальців і пристрій стеження доводилося купувати окремо. Провідні рукавички часто використовуються в середовищах віртуальної реальності та для імітації руху рук роботів.[1]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sturman, D.J.; Zeltzer, D. (1994-01). A survey of glove-based input. IEEE Computer Graphics and Applications. Т. 14, № 1. с. 30—39. doi:10.1109/38.250916. ISSN 1558-1756. Процитовано 19 червня 2021.