Прогноз погоди й кохання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прогноз погоди й кохання
кор. 기상청 사람들: 사내연애 잔혹사 편
Тип телесеріал
Телеканал(и) JTBC
Дистриб'ютор(и)
Жанр Романтична комедія
Тривалість серії 62-83 хв.
Компанія
Сценарист Сон Йон
Режисер
  • Чха Йон Хун
  • Ко Хє Джін
Ідея
Оператор
  • Чан Пьон Ук
  • Чу Мьон Су
Розробка
  • Пхьо Чон Рок
  • Кім Хьон Чхоль
Продюсери
  • Хан Чон Хун
  • Чон Чі Хан
Виконавчий продюсер
  • Кім То Ґьон
  • Хван Ра Ґьон
  • Кан Ра Йон
У головних ролях
Країна-виробник Південна Корея Південна Корея
Мова оригіналу корейська
Перший показ 12 лютого 20224 березня 2022
Перший показ
українською
12 лютого 2022 — 4 березня 2022[a]
Кількість сезонів 1
Кількість серій 16
Попередник Підсніжник (телесеріал)
Послідовник My Liberation Notesd
Посилання

Прогноз погоди й кохання (кор. 기상청 사람들: 사내연애 잔혹사 편, ханча: 氣象廳 사람들: 社內戀愛 殘酷史 篇, дослівно: Люди метрологічного управління: Жорстокість романтичних стосунків на роботі) — південнокорейський серіал, що розповідає історію про романтичні відносини на роботі у Метрологічному управлінні Кореї. Телесеріал транслювався на телеканалі JTBC щосуботи і щочетверга з 12 лютого по 4 березня 2022[4][5]. У головних ролях Пак Мін Йон, Сон Кан, Юн Пак та Юра[6][7].

Сюжет[ред. | ред. код]

Чін Ха Кьон, синоптик команди 2 відділу прогнозів погоди Метеорологічного управління Кореї[en], планує одружитися з Хан Кі Чуном, працівником пресслужби цього ж управління. Однак через це вона недостатньо приділяє увагу сигналом, що передвіщають град, а тому не повідомила про це керівника команди 2. Внаслідок чого це призводить до фінансових втрат у підприємствах через град та проблем для метеорологічного центру. Відповідальність за помилку Чін Ха Кьон бере на себе Чхве Чон Су, керівник команди 2, але це б'є по і так виснаженому здоров'ю, внаслідок чого він потрапляє до лікарні, а потім йде у відставку за станом здоров'я. Таким чином новим керівником команди 2 стає Чін Ха Кьон.

У той же час Чхе Ю Чін, репортерка у Метеорологічного управління Кореї, кидає Лі Сі Ву, синоптика столичної служби, з яким вона зустрічалася кілька років. Пізніше Лі Сі Ву виявляє сигнал, який передвіщає дощ, однак штаб-квартира на чолі з Чін Ха Кьон відмовляється приймати його пропозицію щодо оголошення про сильні дощі. Тому він без погодження зі штаб-квартирою робить це оголошення, чим вводить із себе Чін Ха Кьон, однак прогноз правильний і пізніше того дня дощ таки пішов. Однак через труднощі на роботі Чін Ха Кьон не звертає увагу на постійні телефонні дзвінки, а по завершенню дня виявляє, що її наречений, Хан Кі Чун, не оплатив багато речей, які пов'язані з весіллям. Повернувшись до її квартири, виявляє, що її наречений зрадив її і переспав з іншою дівчиною, Чхе Ю Чін. Тому вона розриває з ним стосунки.

Через 2 місяці потому, Лі Сі Ву переводять у штаб-квартиру Метеорологічного управління Кореї, крім того також переводять Ум Тон Хан у штаб-квартиру як запасний варіант, якщо Чін Ха Кьон вирішить залишити посаду керівника команди 2. Хан Кі Чун одружився із Чхе Ю Чін, а між Лі Сі Ву та Чін Ха Кьон виникають романтичні стосунки. Однак окрім складнощів на роботі, з якими вони постійно зіштовхуються, ще й додаються негаразди в їхньому особистому житті та проблеми, що спричинені романтичними стосунками на роботі.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

Вона є загальним синоптиком, яка пізніше стала керівницею команди 2 Метеорологічного управлінні Кореї. Ха Кьон збиралася одружитися з Хан Кі Чуном, але після того як вона виявила його з іншою дівчиною, розірвала з ним стосунки. Після переведення у штаб-квартиру синоптика Лі Сі Ву заводить з ним романтичні відносини, які приховує від своїх колег. Крім того в неї є мати, яка постійно намагається втрутитися в її особисте життя, знайшовши для неї чоловіка.

  • Сон Кан як Лі Сі Ву[6][7]
    • Сон Мін Дже як Лі Сі Ву у дитинстві

Він є синоптиком суворих погодних умови команди 2 Метеорологічного управлінні Кореї, але до того працював у синоптиком столичної служби. Він завоював довіру до своїх прогнозів через вдале передбачення дощу, через що його було переведено у штаб-квартиру Метеорологічного управлінні Кореї. Сі Ву довгий час зустрічався з Чхе Ю Чін, але Ю Чін його кинула і одружилася з Кі Чуном. Пізніше він заводить романтичні стосунку із Ха Кьон, які приховує від своїх колег. Крім того, Сі Ву має батька, якого він ненавидить через те, що той взагалі ним не цікавиться і лише телефонує в черговий разу попросити грошей для азартних ігор.

Він є прессекретарем пресслужби Метеорологічного управлінні Кореї. Він мав одружитися з Ха Кьон, але почав зустрічатися і потім одружився з Ю Чін через розбіжності у поглядах щодо романтичних стосунків. Спершу йому було неприємно постійно зустрічатися із Ха Кьон, а потім його починаює вводити із себе Сі Ву і той факт, що він зустрічається з Ха Кьон. Це призводить до конфліктів із Ю Чін через те, що Кі Чун мало приділяє її уваги.

Вона є репортеркою в газеті про погоду. Свого часу вона зустрічалася і жила разом із Сі Ву, але вирішила розірвати з ним стосунку через те, що він не планував одружуватися. Пізніше Ю Чін одружилася з Кі Чуном, алечерез це на роботі досить некомфортно через постійні плітки про них. Пізніше в неї виникають конфлікти з Кі Чуном через те, що мало приділяє їй уваги і постійно заклопотаний, то роботою, то її колишнім хлопцем, Сі Ву, і його стосунками із Ха Кьон.

Другорядні ролі[ред. | ред. код]

Люди у Метеорологічному центрі[ред. | ред. код]

Він є старшим синоптиком команди 2 Метеорологічного управлінні Кореї. До того Тон Хан працював у регіональні філії, але його перевели у штаб-квартиру, щоб він посів місце керівника команди 2 у випадку, якщо Ха Кьон погодилася на пропозицію поїхати на стажування у ВМО. Через свої постійні відрядження і роботу у регіональні філії, Тон Хан не жив разом із сім'єю більше 10 років. Тому він вирішив перейти у штаб-квартиру, щоб налагодити стосунки зі своєю дружиною і донькою.

  • Мун Тхе Ю як Сін Сок Хо

Він є синоптиком місцевої погоди команди 2 Метеорологічного управлінні Кореї. Він є другом Лі Сі Ву. Сок Хо більшість часу віддає роботу, а вільний свій час проводить на самоті вдома, крім того він любить чистоту. Пізніше Сок Хо починає зустрічатися із сестрою Ха Кьон, Тхе Кьон.

  • Юн Са Бон як О Мьон Джу

Вона є головним аналітиком команди 2 Метеорологічного управлінні Кореї. Мьон Джу є матір'ю двох синів, крім того її чоловік вирішив звільнитися з роботи, щоб знову спробувати здати іспит на держслужбовця. Тому вона тягне всю сім'ю на своїх плечах.

  • Кім Су Джін як Чхе Со Ин

Вона є синоптиком короткострокового прогнозу, що здала іспит на держслужбовця з відміним результатом. Однак під час своєї роботі у команді 2 Метеорологічного управлінні Кореї зіштовхується з деякими складнощами в роботі.

Голова відділу із прогнозів погоди у штаб-квартирі Метрологічного управлінні Кореї.

  • Пе Мьон Джін як Пак Чу Му

Офісний працівник з питань політик, що допомагає Ко Пон Чхан.

  • Лі Тхе Ґом як синоптик місцевої погоди

Він є членом команди 1 у Метрологічну управлінні Кореї.

Люди поза Метеорологічного центру[ред. | ред. код]

Мати Чін Ха Кьон, яка постійно намагається втрутитися в особисте життя своїх дочок та намагається знайти хлопця, з якими одружиться Чін Ха Кьон.

Сестра Чін Ха Кьон. Вона розлучилася зі своїми чоловіком, тому самотня. Тхе Кьон є автором дитячих книжок. З часом починає зустрічатися з Сін Сок Хо.

Дружина Ум Тон Хана. Вона не жила разом із чоловіком більше 10 років, тому коли чоловік вирішив повернутися додому, то в них постійно виникають конфлікти.

  • Лі Син Джу як Ум Помі

Донька Ум Тон Хан. Вона поступово намагається зрозуміти свого батька і зблизитися з ним.

Батько Лі Сі Ву. Він постійно п'є та гра в азартні ігри, крім того взагалі не переймається здоров'ям і справами Лі Сі Ву і лише телефонує йому, коли потрібні гроші на чергові азартні ігри. Тому Лі Сі Ву не навидить його.

Особлива поява[ред. | ред. код]

  • Кім Чон Тхе як Чхве Чон Су

Колишній керівник команди 2 у Метрологічну управлінні Кореї, який за станом здоров'я покинув цю посаду.

Керівниця Центру тайфунів у Чеджу.

  • О Те Хван як власник крамниці Ізакая
  • Пак Йон Су як керівник Чхе Ю Чін
  • Чон Кук Хян як пані Лі
  • Юн Пок Ін як мати Чхе Ю Чін
  • Со Хьон Чхоль як вітчим Чхе Ю Чін
  • Пак Мьон Сін як мати Хан Кі Чуна

Оригінальні звукові доріжки[ред. | ред. код]

Повний альбом[ред. | ред. код]

Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack) Special
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 3 квітня 2022
Жанр Саундтрек
Тривалість 1 год 31 хв
Мова корейська, англійська
Лейбл Most Contents, JTBC Studios
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Snowdrop OST
My Liberation Notes OST[en]
Наступний
→
Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack) Special, Диск 1[8][9]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Melting» (사르르쿵)Cheeze, КеміCheeze, MidnightCheeze3:06
2.«Mind Warning» (마음주의보)Кемі, yodaКемі, Кім Се ДжінOnew3:49
3.«Promise You»Кемі, MidnightКеміКюхьон4:11
4.«Something Precious» (소중한 게 생겼나 봐)Ян Че СонAbe Song, Glody, RAIDRothy3:29
5.«The Day You were Falling» (니가 내리는 날에)Кемі, MidnightКеміДжон Пак4:24
6.«I Love You This Much» (이만큼 난 너를 사랑해)Кадиль, КеміКеміPunch3:42
7.«Love Hurts A Little More» (조금 더 아파도)КадильКемі, MidnightКім На Йон3:53
8.«Abnormal Climate» (이상기후)GiriboyGiriboy, basecampGiriboy4:06
9.«Open Your Heart»Хо Сон ДжінХо Сон Джін, Maria Marcus, Louise Frick SveenЛін3:45
Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack) Special, Диск 2[8][9]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Today's Weather Forecast» (오늘의 날씨를 알려드리겠습니다)Лі Чун ХваКемі, Лі Чун ХваКемі, Лі Чун Хва2:17
2.«New Start» Ю Мін ХоЮ Мін Хо2:46
3.«Hakyung and Siwoo» (하경이랑 시우랑) Пак Мі СонПак Мі Сон2:06
4.«Slow Comic» Лі Сон ҐуЛі Сон Ґу2:30
5.«Absurd&» (나만 황당함?) Пак Юн СоПак Юн Со2:02
6.«Should I do it or not» (할까 말까) Кемі, Пак Мі СонКемі, Пак Мі Сон2:06
7.«Midsummer Day» (한여름 낮) Пак Мі СонПак Мі Сон2:37
8.«Current Weather»Лі Чун ХваЛі Чун ХваЛі Чун Хва2:53
9.«Worsening Weather Conditions» (기상악화) Ю Мін ХоЮ Мін Хо2:44
10.«Love Quadrangle» Пак Чон ХванПак Чон Хван2:58
11.«Emergency, Emerhency» (비상비상) Пак Юн СоПак Юн Со2:47
12.«Cuddle» Лі Сон ҐуЛі Сон Ґу2:10
13.«Grubby» (찌질꼬질) Ю Мін ХоЮ Мін Хо2:35
14.«Argument» LetoLeto2:29
15.«Subsequent Relationship» (이후의 관계) Лі Чун ХваЛі Чун Хва2:29
16.«In Between Seasons» (환절기) Пак Мі СонПак Мі Сон3:17
17.«Love Forecast» Пак Чон ХванПак Чон Хван2:45
18.«Dream» Лі Сон ҐуЛі Сон Ґу3:06
19.«You and ME Forever» (우리 둘이서 영원히) Кемі, Лі Сон ҐуКемі, Лі Сон Ґу2:55
20.«Visibility» Пак Юн СоПак Юн Со3:03
21.«Clear After Rain» (비 온 뒤 맑음) Лі Чун ХваЛі Чун Хва2:15
22.«Tommorow Weather Is» (내일의 날씨는) Кемі, Пак Чон ХванКемі, Пак Чон Хван2:08

Альбом частинами[ред. | ред. код]

Рейтинги[ред. | ред. код]

Найнижчі рейтинги позначені синім кольором, а найвищі — червоним кольором.

Серія Дата показу Назва серії Середнє значення кількості переглядів
AGB Nielsen
Загальнонаціональні[28] Сеул[en][29]
1 12 лютого 2022 Сигнал (Signal) 4,514 % 5,557 %
2 13 лютого 2022 Відчутна температура[en] 5,455 % 5,998 %
3 19 лютого 2022 Решта сезонів 6,787 % 7,342 %
4 20 лютого 2022 Видимість 7,849 % 9,046 %
5 26 лютого 2022 Локальна сильна злива 6,103 % 7,333 %
6 27 лютого 2022 Ефект локального перегріву 7,007 % 8,120 %
7 5 березня 2022 Попередження про підвищений рівень озону 6,448 % 7,401 %
8 6 березня 2022 Показник дискомфорту 7,514 % 8,723 %
9 12 березня 2022 Суха Чанма (Сезон дощів) 6,421 % 7,236 %
10 13 березня 2022 Спекотні ночі[en] 7,555 % 8,805 %
11 19 березня 2022 1 °C 7,232 % 8,473 %
12 20 березня 2022 Варіативна зона 7,618 % 8,521 %
13 26 березня 2022 Сценарій 1, 2, 3 7,068 % 8,203 %
14 27 березня 2022 Рухомий антициклон 6,828 % 7,578 %
15 2 квітня 2022 Узгоджена група[en] 5,650 % 6,113 %
16 3 квітня 2022 Відпоіді завтрашнього дня 7,344 % 8,316 %
Середнє значення 6,712 % 7,673 %

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Точну дату виходу серіалу з українськими субтитрами вказати складно, тому зазначено період виходу в Кореї. Переважно різниця між виходом в Кореї і в Україні складає близько 4 тижнів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Портфоліо компанії SLL (колишня назва — JTBC Studios) (кор.). JTBC Studios. Процитовано 14 травня 2023.
  2. Портфоліо компанії Npio Entertainment (кор.). Npio Entertainment. Процитовано 14 травня 2023.
  3. Портфоліо компанії Gleline (кор.). Gleline. Процитовано 14 травня 2023.
  4. Ян Йон Ин (14.01.2022). ‘기상청 사람들’ 박민영X송강X윤박, 사내연애 잔혹사 담은 포스터 공개 (кор.). Civil Reporter. Процитовано 14 травня 2023.
  5. Хон Се Йон (13.01.2022). 박민영♥송강 ‘기상청 사람들’ 2월 12일 첫방…‘설강화’ 후속 [공식] (кор.). Donga Sports. Процитовано 14 травня 2023.
  6. а б в г д Кім Кьон Хі (21.06.2021). ‘기상청 사람들: 사내연애 잔혹사 편’ 박민영X송강X윤박X유라, 강력캐스팅 (кор.). iMBC. Процитовано 14 травня 2023.
  7. а б в г д Чін Хян Хі (21.06.2021). 박민영·송강·윤박·유라, JTBC 드라마 ‘기상청 사람들’ 캐스팅 (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 14 травня 2023.
  8. а б Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack) Special. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  9. а б 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Special. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  10. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.1. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  11. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 1. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  12. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.2. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  13. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 2. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  14. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.3. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  15. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 3. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  16. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.4. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  17. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 4. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  18. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.5. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  19. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 5. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  20. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.6. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  21. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 6. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  22. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.7. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  23. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 7. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  24. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.8. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  25. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 8. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  26. Forecasting Love and Weather (Original Television Soundtrack), Pt.9. Spotify. Процитовано 17 травня 2023.
  27. 기상청 사람들 : 사내연애 잔혹사 편 OST Part 9. Naver Vibe. Процитовано 17 травня 2023.
  28. Щоденні рейтинги за AGB Nielson (загальнонаціональний регіон):
    • Серія 1. Nielsen Korea (кор.). 12 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 2. Nielsen Korea (кор.). 13 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 3. Nielsen Korea (кор.). 19 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 4. Nielsen Korea (кор.). 20 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 5. Nielsen Korea (кор.). 26 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 6. Nielsen Korea (кор.). 27 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 7. Nielsen Korea (кор.). 5 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 8. Nielsen Korea (кор.). 6 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 9. Nielsen Korea (кор.). 12 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 10. Nielsen Korea (кор.). 13 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 11. Nielsen Korea (кор.). 19 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 12. Nielsen Korea (кор.). 20 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 13. Nielsen Korea (кор.). 26 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 14. Nielsen Korea (кор.). 27 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 15. Nielsen Korea (кор.). 2 квітня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 16. Nielsen Korea (кор.). 3 квітня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
  29. Щоденні рейтинги за AGB Nielson (Сеульський столичний регіон):
    • Серія 1. Nielsen Korea (кор.). 12 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 2. Nielsen Korea (кор.). 13 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 3. Nielsen Korea (кор.). 19 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 4. Nielsen Korea (кор.). 20 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 5. Nielsen Korea (кор.). 26 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 6. Nielsen Korea (кор.). 27 лютого 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 7. Nielsen Korea (кор.). 5 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 8. Nielsen Korea (кор.). 6 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 9. Nielsen Korea (кор.). 12 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 10. Nielsen Korea (кор.). 13 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 11. Nielsen Korea (кор.). 19 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 12. Nielsen Korea (кор.). 20 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 13. Nielsen Korea (кор.). 26 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 14. Nielsen Korea (кор.). 27 березня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 15. Nielsen Korea (кор.). 2 квітня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
    • Серія 16. Nielsen Korea (кор.). 3 квітня 2022. Процитовано 15 травня 2023.
Суботньо-недільні телесеріали каналу JTBC
Попередня програма Назва програми Наступна програма
«Прогноз погоди й кохання»
(12 лютого 2022 — 4 березня 2022)