Проспект Металургів (станція метро)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координати: 47°53′51″ пн. ш. 33°23′37″ сх. д. / 47.8976° пн. ш. 33.3935° сх. д. / 47.8976; 33.3935

Проспект Металургів
маршрут 1М
маршрут 2М
маршрут 3М
маршрут 4М
Загальні дані
Тип підземна, односклепінна мілкого закладання
Платформи
Кількість 1
Тип острівна
Форма пряма
Довжина 104 м
Будівництво
Дата відкриття 2 травня 1989
Транспорт
Виходи до просп. Металургів, вул. Соборності, стадіон «Металург», парк ім. Б. Хмельницького[ru], буд. культури «Металургів»
Мапа

«Проспект Металургів» — станція Криворізького метротраму. Розташована між станціями «Кільцева» та «Будинок Рад». Відкрита 2 травня 1989 року. Приймає трамваї маршрутів

Опис[ред. | ред. код]

«Проспект Металургів» — одна з чотирьох підземних станцій Криворізького швидкісного трамваю. Станція є односклепінною мілкого закладання з одною платформою острівного типу довжиною 104 метри. По обидва боки склепіння приблизно на 50-60 метрів за вестибюлі йдуть службові приміщення і СТП. Розташована під рогом вулиці Соборності і проспекту Металургів поблизу стадіону «Металург», палацу культури «Металург» і парку імені Богдана Хмельницького. Має два підземних вестибюлі, з яких вихід на поверхню здійснюється через підземні переходи.

Станція оздоблена сірим мармуром. Вибілена стеля має хвилеподібні виступи, які утворюють вигнутий візерунок. Станція освітлюється люстрами з люмінесцентними лампами, розташованими у три ряди. З усіх підземних станцій вона найкраще освітлена.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На перегоні «Будинок Рад — Проспект Металургів» тунелі будувалися закритим способом, за допомогою прохідницького щита.
  • На перегоні «Будинок Рад — Проспект Металургів» знаходиться найнижча точка лінії під поверхнею — 22 метри.
  • Тунелі у бік станції «Кільцева» — прямокутні з трапецієподібною верхньою частиною для контактного дроту. На цій ділянці тунелі збудовані відкритим способом.

Галерея[ред. | ред. код]


Оголошення інформатора[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]