Підстава (фільм, 2018)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підстава
Set It Up
Жанр комедія
мелодрама
Режисер Клер Скенлон
Продюсер Джульєтт Берман
Джастін Наппі
Сценарист Кеті Сілберман
У головних
ролях
Зої Дойч
Глен Пауелл
Тей Діггз
Люсі Лью
Оператор Меттью Кларк
Композитор Лора Карпмен
Монтаж Венді Грін Брікмонт
Кінокомпанія Treehouse Pictures
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 105 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2018
Дата виходу Світ Світ — 12 червня 2018
IMDb ID 5304992

«Підстава» (англ. Set It Up) — комедійна мелодрама про двох асистентів, які вирішили закохати своїх босів.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гарпер працює помічницею в успішного редактора спортивного видання Кірстен Стівенс. Чарлі — асистент венчурного капіталіста Ріка Отіса. Вони працюють в одному бізнес-центрі. Вперше Гарпер зустрічається з Чарлі, коли їхнім керівникам знадобилась вечеря. Кур'єр приніс замовлення для Кірстен, але помічниця не може розплатитися, бо має лише кредитну картку. Чарлі платить за вечерю, але неохоче ділиться однією стравою із новою знайомою.

Наступного дня Гарпер повертає гроші Чарлі. У розмові виникає ідея познайомити своїх керівників, щоб у підлеглих з'явився вільний час і шанс підвищення. Вони вмовляють ліфтера зупинити ліфт, коли в ньому були Кірстен і Рік. Але знайомство було зіпсовано появою кур'єра. Гарпер підлаштовує, щоб місця босів на бейсбольному матчі були поряд. Мур підкуповує оператора, тому Стівенс й Отіс цілуються на очах всієї публіки. Помічники досягли свого: Кірстен і Рік починають зустрічатися. У Чарлі тепер з'явився час на свою подружку-модель Сьюз, а Гарпер познайомилась з новим молодим чоловіком.

Невдовзі боси сваряться і Гарпер з Чарлі розуміють, що мають наполегливо працювати, щоб вони були разом. Тому вони планують дати, пишуть вибачення, дарують квіти, підбирають зручний час. У Гарпер звільняються вихідні і вона може відвідати помовку подруги Бекки. Але тепер їй ні з ким туди йти. Жінку виручає Чарлі. Вони весело проводять час і їдять піцу.

Після відпочинку Рік і Кірстен оголошують про своє майбутнє весілля. Помічники у захваті від новини, але швидко стає відомо, що бос Чарлі займається сексом телефоном зі своєю колишньою. Мур розчаровується, коли Янг відмовляється розкривати секрет. Жінка все ж розповідає Кірстен про те як ними маніпулювали, але вона не хотіла це слухати. Розмова закінчилась звільненням помічниці. На побаченні Чарлі та Сьюз чоловік розуміє, що вони не кохають один одного. Вони розходяться, чоловік біжить в аеропорт і доводить Кірстен, що Рік зовсім не знає її.

Гарпер здійснює свою мрію — пише статтю. Чарлі, який звільнився, все ж таки надає інформацію Ріку про колишню дружину, бо той хоче до неї повернутися. Мур зустрічається з Кірстен, коли повертається за речами. Вона отримує запрошення повернутися, але відмовляється, щоб зосередитися на роботі журналіста. Колишній бос допомагає її відредагувати її статтю. На порозі бізнес-центру Гарпер зустрічає Чарлі. Двоє розуміють, що вони подобаються один одному. Гарпер і Чарлі цілуються.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Зої Дойч Гарпер Мур Гарпер Мур
Глен Пауелл Чарлі Янг Чарлі Янг
Люсі Лью Кірстен Стівенс Кірстен Стівенс
Тей Діггз Рік Отіс Рік Отіс
Джоан Смоллс Сьюз Сьюз
Мередіт Гагнер Бекка Бекка
Піт Девідсон Данкан Данкан
Джон Рудницький Майк Майк
Стефані Сюй Ембер Ембер
Тітусс Берджесс Тім Тім

Створення фільму[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

У лютому 2016 року було анонсовано про зйомки Емілії Кларк у фільмі «Підстава» за сценарієм Кеті Сілберман[1]. У березні наступного року стало відомо, що роль Емілії Кларк виконає Зої Дойч[2].

Зйомки фільму почались у Нью-Йорку в червні 2017 року[3].

Знімальна група[ред. | ред. код]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Фільм отримав позитивні відгуки. На сайті Rotten Tomatoes оцінка стрічки становить 91 % на основі 53 відгуки від критиків (середня оцінка 7,0/10) і 69 % від глядачів із середньою оцінкою 3,7/5 (1 079 голосів). Фільму зарахований «свіжий помідор» від кінокритиків та «попкорн» від глядачів[5], Internet Movie Database — 6,5/10 (29 508 голосів)[6], Metacritic — 62/100 (14 відгуків критиків) і 7,9/10 (28 відгуків від глядачів)[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mike Fleming Jr (18 лютого 2016). MGM Eyes ‘Game Of Thrones’ Emilia Clarke For Katie Silberman Spec ‘Set It Up’. Deadline. Архів оригіналу за 6 березня 2019. Процитовано 22 лютого 2019.
  2. Justin Kroll (30 березня 2017). Zoey Deutch to Star With Glen Powell in Netflix’s Romantic Comedy ‘Set It Up’ (EXCLUSIVE). Variety. Архів оригіналу за 22 квітня 2021. Процитовано 22 лютого 2019.
  3. Lily Waddell (16 червня 2017). Making the cut! Zoey Deutch flashes a hint of skin in denim cutaway dress before donning a floral number as she films Set It Up in New York City. Daily Mail. Архів оригіналу за 6 квітня 2019. Процитовано 21 лютого 2019.
  4. Set It Up: Full Cast & Crew ((англ.)) . Internet Movie Database. Процитовано 22 лютого 2019.
  5. Set It Up ((англ.)) . Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 11 червня 2019. Процитовано 22 лютого 2019.
  6. Set It Up ((англ.)) . Internet Movie Database. Процитовано 22 лютого 2019.
  7. Set It Up ((англ.)) . Metacritic. Архів оригіналу за 1 червня 2019. Процитовано 22 лютого 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Set It Up на сайті IMDb (англ.) 6.5/10 stars (станом на 22.02.2019)
  2. Set It Up на сайті Rotten Tomatoes (англ.) Редагувати інформацію у Вікіданих 7.0/10 stars (станом на 22.02.2019)
  3. Set It Up на сайті Metacritic (англ.) 7.9/10 stars (станом на 22.02.2019)