Пітер Ван Де Вельде

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пітер Ван Де Вельде
Peter Van De Velde
Пітер Ван Де Вельде
Пітер Ван Де Вельде
Надзвичайний і Повноважний посол Бельгії в Україні
Нині на посаді
На посаді з 2022
Попередник Алекс Ленартс
Громадянство Бельгія Бельгія

Пітер Ван Де Вельде (Peter Van De Velde) — бельгійський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні (з 2022)[1][2][3][4][5].

Життєпис[ред. | ред. код]

Здобув ступінь магістра з усного конференц-перекладу та електронного бізнесу. Вільно володіє нідерландською, англійською, французькою, іспанською, португальською та німецькою.

Дипломатичну кар'єру розпочав у 1990 році в МЗС Бельгії. Служив у Кіншасі, у Постійному представництві при ООН у Нью-Йорку, у Лісабоні та в Постійному представництві при Європейському Союзі в Брюсселі. У Міністерстві закордонних справ Бельгії в Брюсселі він був директором із комунікацій відділу торгової політики, Директором відділу Америки. Також обіймав посаду заступника директора з політики безпеки. Він приєднався до Європейської служби зовнішніх справ (EEAS) під час її створення у 2011 році та працював в Центрі розвідки та ситуацій Європейського Союзу (INTCEN) на посаді заступника голови ЄС в ситуаційній кімнаті. Він знову приєднався до ЄСЗД у 2017 році як голова COLAC (Робоча група Ради для Латинської Америки та Карибського басейну) і COTRA (Робоча група Ради для трансатлантичної справи)[6].

«Я хочу висловити надію, що за допомогою і підтримкою міжнародної спільноти, і зокрема допомогою Європейського Союзу, ми разом зможемо допомогти Україні завершити цю брутально-агресивну агресію росії проти України. І тоді ми разом зможемо повернутись в майбутнє, в якому такі випадки більше не повторяться» — посол Бельгії Петер ван де Вельде[7]
Пітер Ван Де Вельде. Вінниця 2022

10 серпня 2022 року вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Еміне Джапаровій[8].

17 серпня 2022 року вручив вірчі грамоти президентові України Володимиру Зеленському[9].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Посольство Бельгії відновить роботу у Києві
  2. До Києва прибуде новий посол Бельгії
  3. Peter Van De Velde pictured during a meeting between the Prime Minister and Belgium's new ambassador to Ukraine, in Brussels, Thursday 07 July 2022.
  4. Prime Minister Alexander De Croo and Peter Van De Velde poses for the photographer during a meeting between the Prime Minist
  5. Дипмісія Бельгії повертається до Києва з новим послом
  6. Peter Van De Velde Chairman of COLAC and COTRA
  7. Представники 18 країн світу відвідали Вінницю і побачили наслідки російського теракту
  8. Еміне Джапарова прийняла Посла Бельгії в Україні Петера Ван де Вельде
  9. Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн. Укрінформ (українською) . 17 серпня 2022. Процитовано 18 серпня 2022.