РЧ-модулятор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Модулятор ASTEC UM 1286 діапазону дециметрових хвиль зі знятою верхньою кришкою корпуса

РЧ модулятор (або радіо частотний модулятор) - електронний пристрій на вхід якого надходить основний[en] сигнал, який використовують для модуляції джерела радіочастоти.[1]

РЧ модулятори використовують для перетворення сигналів від пристроїв, таких як медіа плеєри[en], відеомагнітофони та гральні консолі у формат, який зможе прийняти пристрій, що приймає модульований РЧ вхідний сигнал, такий як радіо або телевізійний приймач.

Історія[ред. | ред. код]

До появи спеціалізованих стандартів відео конекторів[en], таких як SCART, телевізори розроблювалися лише для приймання сигналів за допомогою антени: сигнали, що створювалися на телевізійній станції, передавалися в ефірі, і потім сприймалися антеною, а наступна демодуляція їх відбувалася у телевізорі. Із розвитком з'явилося обладнання, що дозволило використовувати телевізійний приймач і телевізійний дисплей для виведення на екран зображення з різних пристроїв, таких як відеомагнітофони, DVD-програвачі, і перші домашні комп'ютери, та гральні відео консолі, сигнал яких модулювався і передавався на антенне гніздо телевізора.

Антенний конектор є стандартним і присутніми у всіх телевізорах, навіть у найстаріших. Оскільки більш пізні телевізори містили вже композитні, S-Video, і компонентні роз'єми, що дозволяли пропустити кроки модуляції і демодуляції, модулятори більше не входили в склад стандартного обладнання, а РЧ модулятори тепер здебільшого є окремими продуктами, які купують як правило для того, щоб запустити в роботу новіше обладнання, таке як DVD програвачі в комунікації з старими телевізійними станціями.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Beer, Nick (1998). Servicing Satellite TV Equipment. Newnes. с. 119. ISBN 0-7506-3425-1. Архів оригіналу за 3 червня 2016. Процитовано 16 лютого 2019.

Посилання[ред. | ред. код]