Рассел Гоббс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рассел Гоббс
Народився 3 червня 1975(1975-06-03) (48 років)
Бруклін, Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Діяльність барабанщик
Знання мов англійська
Членство Gorillaz
Жанр тріп-хоп

Рассел Гоббс (англ. Russel Hobbs) — вигаданий американський музикант і учасник британського віртуального гурту Gorillaz. В гурті є барабанщиком грає на барабанах та перкусії. Як і всі інші учасники групи Gorillaz, він був створений Деймоном Албарном і Джеймі Хьюлеттом у 1998 році та вперше офіційно з'явився в дебютному міні-альбомі Gorillaz Tomorrow Comes Today у 2000 році[1]. Голос Рассела подає Ремі Кабака-молодший, який приєднався до Gorillaz в офіційній якості на перкусії у 2016 році[2][3].

Розробка[ред. | ред. код]

Рассел Гоббс був спочатку концептуалізований Джеймі Хьюлеттом і Деймоном Албарном у 1998 році як метафіктивне представлення хіп-хоп аспектів Gorillaz, що втілює дух співпраці гуртів з різними реперами протягом багатьох років.[2] Він згадується в тексті пісні Gorillaz «Клінт Іствуд». Спочатку його надихнула любов Хьюлетта до хіп-хоп виконавців, таких як Ice Cube[4] (двоюрідний брат репера Del the Funky Homosapien, який читає реп на пісні «Clint Eastwood» і «Rock The House» як репер Del the Ghost)[5]. Голос Рассела надає барабанщик і ді-джей Ремі Кабака-молодший, який був справжнім барабанщиком і продюсером Gorillaz з Humanz у 2017 році[6][7]. Вигадана передісторія Рассела про те, що він був одержимий духами померлих музикантів, — це те, що спочатку надихнуло на використання співавторів і гостей на альбомах Gorillaz[8][9].

Особистість[ред. | ред. код]

Рассел мудрий і розумний, має широкий спектр знань про багато предметів, особливо про музику. Кажуть, що колись він створив власний пристрій під назвою Hip-hop machine, драм-машину, яка нібито здатна відтворювати кожен удар, відомий людині. Він поважний і чіткий, з великим словниковим запасом і хорошими манерами. Він лояльний і, як було показано, ненавидить нелояльність інших. Це очевидно в його дружбі з колегою по групі Мердоком, якого Рассел кілька разів фізично нападав за те, що він ударив ножем у спину фронтмена Gorillaz 2-D. Показано, що Рассел дуже захищає тих, хто йому небайдужий, особливо 2-D і Нудл, хоча він демонструє неприязнь до Мердока. Він, як правило, холодний, спокійний і зібраний, але також демонструє проблеми з психічним здоров'ям і демонструє високу схильність до параної, переживаючи багато психічних зривів протягом свого життя. Він захоплений соціальною справедливістю та правами людини, іноді розмірковуючи про проблеми, які стосуються пригноблених і позбавлених прав[10]. Гардероб, який Рассел носив у Humanz, був натхненний гардеробом Партії Чорної Пантери та Фронту національного визволення сандиністів[11]. На Рассела натякали, що він причетний до афроамериканського релігійного руху «Нація ісламу». В інтерв'ю він назвав лідера «Нації ісламу» Луїса Фаррахана впливовим і схвально відгукнувся про Малкольма Ікса[12][13][1]. Він також був показаний у різних фесках, які історично вважалися символом відданості ісламу.

Інші появи[ред. | ред. код]

Рассел та решта Gorillaz з'являються на задній обкладинці художньої книги Джеймі Г'юлетта 2017 року разом із персонажами інших проєктів Х'юлетта.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Morton, Roger (November 2000). Gorillaz Exclusive Interview. Dazed & Confused. 
  2. а б Bananaz. HanWay Films (2008)
  3. GORILLAZ: REJECT FALSE ICONS - Act Three - The Now Now (Director's Cut). YouTube. Процитовано 5 лютого 2020. 
  4. Jamie Hewlett (Radio). franceinter: France Inter. 15 листопада 2017. Подія сталася на 41:20. Процитовано 13 жовтня 2020. 
  5. Scott, Dana (17 червня 2016). DEL THE FUNKY HOMOSAPIEN RECALLS GHOSTWRITING FOR ICE CUBE & GORILLAZ' "CLINT EASTWOOD" BEING HIS ONLY PLATINUM RECORD. HipHopDX. 
  6. Gorillaz: Reject False Icons (Director's Cut) (Motion picture). YouTube: Gorillaz. 24 грудня 2019. Подія сталася на 23:32. Процитовано 5 січня 2020. 
  7. Tingen, Paul (July 2017). Inside Track: Gorillaz 'Charger'. Sound on Sound. Процитовано 8 грудня 2017. 
  8. Essential Gorillaz (Documentary). MTV. 7 квітня 2006. 
  9. Moreau, François (5 жовтня 2020). On a créé la pop moderne. Les Inrockuptibles. 
  10. Noodle In Her Own Words. Electronic Beats. 13 квітня 2017. 
  11. It's the end of the world, and they feel fine…. Q Magazine. 10 квітня 2017. 
  12. Ryan, Gary (23 березня 2020). Does Rock 'N' Roll Kill Braincells?! – Russel Hobbs, Gorillaz. NME. Процитовано 8 листопада 2020. 
  13. DeRogatis, Jim (1 березня 2002). It's all a Blur. Jim DeRogatis. Процитовано 19 жовтня 2020.