Реймський трамвай

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Реймський трамвай
Опис
Країна  Франція
Місто Реймс
Дата відкриття 1881 — історична мережа
16 квітня 2011 — сучасна мережа
Оператор Transdevd і Mobilité agglomération Rémoised
Сайт tramwaydereims.fr
Маршрутна мережа
Кількість маршрутів 2
Довжина маршрутів 11,2 км
Рухомий склад
Кількість вагонів 18
Основні типи рухомого складу Citadis 302
Кількість депо 1
Ширина колії європейська колія
Схема маршрутів

CMNS: Реймський трамвай у Вікісховищі

Реймський трамвай (фр. Tramway de Reims) — трамвайна мережа французького міста Реймс.

Історія[ред. | ред. код]

Перший трамвай на кінній тязі з'явився на вулицях міста у 1881 році, У 1900 році мережа була електрифікована. Внаслідок першої світової війни мережа була повністю зруйнована, відновлення в повоєнні роки зайняло декілька років. У 1932 році муніципалітет закупив перші автобуси, які незабаром стали основним громадським транспортом в місті. Не витримавши конкуренції трамвайна мережа почала стрімко скорочуватися, і вже у листопаді 1939 року була остаточно ліквідована.

Сучасна мережа[ред. | ред. код]

Розмови про повернення трамваю на вулиці міста почалися ще у 1980-х роках, але до реалізації діло не дійшло. До ідеї повернулися у 2003 році, проєкт був затверджений у 2006, будівництво сучасної мережі розпочалося у травні 2008 року. Урочиста церемонія відкриття мережі довжиною 11,2 км з 23 зупинками відбулася 16 квітня 2011 року [1]. Частина маршруту завдовжки приблизно 1,9 км. поблизу Реймського собору побудована без контакної мережі, трамваї на цій дистанції живляться від третьої рейки, що вбудована в бетонне покриття, таким чином вдалося позбутися від дротів що можуть псувати вигляд історичного центру міста. Мережу обслуговують 18 зчленованих, низькопідлогових, п'ятисекційних трамваїв alstom citadis 302.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Як маленьке французьке місто допомогло надихнути на трансформацію Сиднейського ЛРТ. railexpress.com.au. Архів оригіналу за 25 липня 2019. Процитовано 25 липня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]