Рейні Ян

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рейні Ян
楊丞琳
Ім'я при народженні Yang Cheng Lin
Народилася 4 червня 1984(1984-06-04) (39 років)
Тайбей, Республіка Китай
Громадянство  Тайвань
Діяльність співачка, актриса, телеведуча
Alma mater Hwa Kang Arts Schoold
Роки діяльності з 2000 року
У шлюбі з Li Ronghaod
IMDb nm2434196

CMNS: Рейні Ян
楊丞琳
у Вікісховищі

Рейні Ян (кит. трад. 楊丞琳, спр. 杨丞琳, акад. Ян Чен Лінь; народ. 4 червня 1984 року) — тайванська співачка, актриса і телеведуча.

Біографія[ред. | ред. код]

Рейні з дитинства займалась художньою гімнастикою, хореографією та співами, в 14 років почала зніматися в рекламних роликах і в другорядних ролях в серіалах. У 15 років вона пройшла кастинг для участі в дівчачій групі 4 in Love, де вона і отримала свій псевдонім «Рейні» (Дощова), так як нові імена решти дівчат також були пов'язані з погодою. Популярність групи в музичній індустрії була посередньою, і колектив досягнув лише обмеженого успіху. У 2002 році група розпалася, Рейні продовжувала брати участь у зйомках серіалів, а також стала телеведучою програми «Guess Guess Guess», залишивши свою естрадну кар'єру.

Після виконання другорядних ролей у декількох тайванських драмах, в тому числі «Meteor Garden», Рейні зіграла головну роль в серіалі «Диявол поряд з тобою». Серіал був гарно прийнятий публікою, що стало поштовхом підйому кар'єри актриси на новий рівень. У тому ж році вона випустила свій дебютний альбом My Intuition.

У 2006 році Рейні Ян випустила свій наступний альбом Meeting Love, який розійшовся тиражем 1,4 млн копій. 8 січня 2007 року Ян записала свій останній випуск шоу «Guess Guess Guess», зйомки в якому вона була змушена залишити через щільний графік. Тепер Рейні планувала зосередитися на музичній та акторській кар'єрі. Намагаючись виступити як «серйозна» актриса, Рейні знялася в фільмі на лесбійську тематику «Павукові лілії» разом з Ізабеллою Лян. Незважаючи на цю роль, вона знову повернулась до свого минулого образу милої юної дівчини.

В даний час Рейні Ян успішно поєднує зйомки в телевізійних драмах та записи альбомів, паралельно отримуючи престижні нагороди за обидві сторони своєї творчості.

Скандал[ред. | ред. код]

У 2003 році Рейні Ян під час телевізійної програми помилково сказала, що Друга японсько-китайська війна (1937–1945) тривала одинадцять років. Після того, як її виправили, вона здивовано запитала: «Тільки вісім років?». Повідомлення про її помилку створило гнівну реакцію в Китаї, що призвело до бойкоту телекомпанії Hunan Satellite Television, яка показувала серіал «Диявол поряд з тобою», в якому Рейні Ян виконувала головну роль. В результаті бойкоту компанія була змушена зняти серіал з ефіру.

3 квітня 2007 року актриса написала відкритий лист, в якому принесла вибачення.

Посилання[ред. | ред. код]