Релігійний центр Божа церква України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Релігійний Центр Божа Церква України

Історія Союзу[ред. | ред. код]

"Релігійний Центр Божа Церква України" вважає себе спадкоємцем «Церкви Божої» в Україні, що була насаджена місією американської Церкви Божої (Клівленд, Теннессі). Її праця розпочалася в Україні у 1924 році. Вона була поширеним п’ятдесятницьким рухом на Західній частині України за часів Польщі. Цей рух був розширений і налічував за різними даними близько 320-327 церков на Західній Україні. Центр знаходився в місті Кременець. Центр мав своє видання та семінарію, збереглося багато копій цих видань та вчень.

Після захоплення Радянським Союзом Західної України цей центр було перенесено до Польщі в м. Люблін.

Пізніше деякі із цих церков були підпорядковані в існуюче тоді часу Баптиське Об'єднання, а частина пішла в підпілля; вони не були ідентифіковані в окремо братство.

Під час репресій безліч служителів були знищені через гоніння та переслідування.

Оновлення братства[ред. | ред. код]

Фактично "Релігійний Центр Божа Церква України" є дуже близьким до Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської — п'ятдесятників, але через певні історичні обставини ці дві близькі за духом церкви діють окремо, хоч подібними за віровченням та походженням.

Поновлення роботи по створенню Об’єднання розпочалося служителями--місіонерами, які повернулися з Заходу в Україну у 1989 – 1991 роках для поновлення цієї роботи та пошуку коріння, яке було тут. Внаслідок цього було віднайдено приблизно 30-33 церкви, що мали своє на той час Об'єднання. Вони і стали засновниками оновленого Об'єднання.

В 1995 року був зібраний Оргкомітет Об'єднання, який і проводив свою працю до 1997 року. Того ж року були зібрані всі документи і надані для реєстрації. І за один рік великої боротьби було створено і зареєстровано Об'єднання „Божа Церква в пророцтвах в Україні”. З 1997 року воно існувало як самостійне Об'єднання, яке має внутрішню структуру та впорядкування, і має співпрацю з усіма Об'єднаннями Християнських напрямків, визнаючи себе, як Християни Віри Євангельської п’ятидесятницького напрямку.

У 2001 році на з’їзді Об'єднання було прийнято рішення про зміну назви Об'єднання, і через деякій час переєструвалися й зробили назву „Релігійний Центр Божої Церкви Християн віри Євангельської України”.

Керівництво[ред. | ред. код]

Керівництво Об'єднання Релігійного Центру Божої Церкви України Християн віри Євангельської складається із Комітету єпископів, до якого входять представництва від усіх областей України.

Керівним органом Релігійного Центру є Комітет єпископів. Головують в Комітеті двоє служителів, які між собою розподіляють функції, як співголови, один – по зовнішньому представництву Об'єднання, другий – по внутрішньому (або духовному) представництву і служінню в Об'єднанні.

Першу посаду займає Вознюк Віталій Володимирович. Посаду духовного служителя-- Фалій Віталій Дмитрович. Обидва з них мають єпископський сан та міжнародне визнання. Ці служителі є українцями.

До основних навчальних заходів Об'єднання відносяться створені біблійні коледжі та біблійні школи, які направлені на виховання нових служителів, посвячених для служіння Господу.

Об'єднання має періодичні видання в регіонах. В Центральному регіоні є видавництво в Кіровоградській області, на півдні – в Криму, видавництво в Західній Україні, у Львівській області в м. Трускавець, також в Харкові та в Луганської області.

Джерела та контакти[ред. | ред. код]

http://www.emmanuil.kiev.ua/[1]- церква "Емануїл" м. Київ

https://youtube.com/@emmanuilch - онлайн церква Емануїл м. Київ / Еммануил г. Киев. Проповіді християнські, вечера хвали / прославлення Бога, біблійні школи, конференції, святкові дні.

https://www.instagram.com/emmanuilchurchkiev/ - інстаграм церкви Еммануїл м. Київ

https://facebook.com/churchemmanuil - фейсбук церкви Еммануїл м. Київ / Еммануил г. Киев

https://t.me/emmanuilchurch - інформаційний канал Еммануїл: розклад служіннь, об'яви, оголошення

http://facebook.com/vozniuk.ministry - пастори церкви Еммануїл: Віталій Вознюк та Віталіна Вознюк

https://youtube.com/@emmanuilyouth8489 - Emmanuil Youth / Молодіжне служіння церкви Еммануїл м. Київ

https://youtube.com/@emmanuilkids2023 - Emmanuil Kids / Дитяче служіння Еммануїл. Діти від 3 до 11 років.

https://youtube.com/@emmanuilworship1616 - Emmanuil Worship / Прославлення Еммануїл м. Київ / Прославление Еммануил г. Киев

https://youtube.com/@HappyWomenOfFaith - Призначена бути щасливою, увійти жінкам в своє покликання Еммануїл м. Київ / Предназначена быть счастливой, войти женщинам в свое предназначение Еммануил г. Киев

https://web.archive.org/web/20110415151529/http://salvationchurch.com.ua/ - церква "Спасіння" м. Вишневе