Рита Тодорова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рита Тодорова
болг. Рита Тодорова
Загальна інформація
Громадянство  Болгарія[1]
Народження 18 серпня 1958(1958-08-18) (65 років)
невідомо
Зріст 182
Вага 78
Спорт
Країна Болгарія Болгарія
Вид спорту академічне веслування
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Болгарія Болгарія
Академічне веслування
Олімпійські ігри
Срібло Москва 1980 W4+

Рита Тодорова (болг. Рита Тодорова; нар. 18 серпня 1958) — болгарська спортсменка, академічна веслувальниця, срібна призерка Олімпійських ігор 1980 з академічного веслування в четвірці розпашній з рульовим.

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

Рита Тодорова з 20 років входила до складу збірної Болгарії з веслування.

1978 та 1979 року у складі болгарської команди займала четверті місця на чемпіонатах світу серед четвірок розпашних з рульовим.

На Олімпійських іграх 1980, за відсутності на Олімпіаді через бойкот ряду команд західних та ісламських країн, Тодорова у складі четвірки розпашної з рульовим у фінальному заїзді прийшла до фінішу другою, завоювавши разом з подругами Марійкою Модевою, Гінкою Гюровою, Іскрою Веліновою та рульовою Надею Філіповою срібну нагороду.

Після Олімпіади в Москві Тодорова залишалася у складі збірної Болгарії і брала участь у різноманітних змаганнях. Розглядалася в числі кандидатів на участь в Олімпійських іграх 1984, але Болгарія разом з декількома іншими країнами соціалістичного табору бойкотувала ці змагання через політичні причини. Тодорова виступила в альтернативній регаті Дружба-84, де завоювала бронзову нагороду в двійках розпашних без рульового.

1987 року Тодорова у складі вісімки з рульовим зайняла шосте місце на чемпіонаті світу і розраховувала на вдалий виступ на Олімпійських іграх 1988, але болгарська вісімка залишилася без медалей, фінішувавши п'ятою.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Дисципліна Місце
Москва 1980 четвірки розпашні з рульовим (жінки) Срібло
Сеул 1988 вісімки розпашні з рульовим (жінки) 5 місце

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rita Nencheva-Todorova

Посилання[ред. | ред. код]