Роберт Фоксворт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Роберт Фоксфорт)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роберт Фоксворт
Дата народження 1 листопада 1941(1941-11-01)[1] (82 роки)
Місце народження Г’юстон, Техас, США
Громадянство  США
Alma mater Університет Карнегі-Меллон і Lamar High Schoold
Професія телеактор, кіноактор, кінорежисер, актор озвучування, актор театру, актор, режисер
Нагороди
IMDb ID 0289343
CMNS: Роберт Фоксворт у Вікісховищі

Роберт Фоксворт (англ. Robert Foxworth, нар. 1 листопада 1941) — американський актор, найбільш відомий завдяки своїм ролям на телебаченні.

Фоксворт народився в Х'юстоні, штат Техас, і почав свою акторську кар'єру на театральній сцені в Вашингтоні, округ Колумбія. З початку сімдесятих років, Фоксворт зіграв понад вісімдесят ролей на телебаченні, а також з'явився в декількох фільмах, таких як «Аеропорт 77» (1977), «Омен 2: Деміен» (1978) і «Пророцтво» (1979).

Фоксворт найбільш відомий завдяки своїй ролі Чейса Гіберті, багатостраждального племінника злісної героїні Джейн Вайман в прайм-тайм мильній опері CBS «фелкон Хрест», де він знімався з 1981 по 1987 рік. Фоксворт за іронією долі був оригінальним виконавцем ролі лиходія Джей Ара Юінга в прайм-тайм мильній опері CBS «Даллас», однак був звільнений з шоу так як хотів, щоб продюсери пом'якшили характер персонажа.

Фоксворт був четвертим і останнім чоловіком актриси Елізабет Монтгомері, аж до її смерті в 1995 році. З тих пір він, в основному, виконував гостьові ролі в різних серіалах, таких як «Зоряний шлях: Глибокий космос 9», «Зоряний шлях: Ентерпрайз», «Закон і порядок», «Клієнт завжди мертвий», «Дівчата Гілмор», «Кістки» і «Брати і сестри». Також Фоксворт озвучував Ретчета в серії фільмів «Трансформери».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Internet Broadway Database — 2000.