Робот-монстр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Робот-монстр
Robot Monster
Жанр фільм жахів
кінофантастика
Режисер Філ Такер[en]
Продюсер Філ Такер
Аль Цимбаліст[en]
Сценарист Вайотт Ордунг
У головних
ролях
Джордж Нейдер[en]
Клаудія Баррет[en]
Селена Ройл[en]
Джордж Барроуз[en]
Оператор Джек Грінхалг
Композитор Елмер Бернстайн
Музика Елмер Бернстайн
Кінокомпанія Astor Pictures
Дистриб'ютор Astor Picturesd і Netflix
Тривалість 66 хв
Мова англійська
Країна США
Рік 1953
Кошторис $ 16 000
Касові збори понад $1000000
IMDb ID 0046248
CMNS: Робот-монстр у Вікісховищі

«Робот-монстр» (англ. Robot Monster) — американський тривимірний фантастичний фільм жахів режисера Філа Такера, який вважається одним з найгірших фільмів в історії кінематографа[1][2]. Згідно з відомою міською легендою, режисер фільму був настільки засмучений критикою, що намагався вчинити самогубство. Попри це, фільм мав успіх у кінопрокаті, зібравши, при бюджеті 16 000$, понад 1 000 000$. Наприкінці XX століття після показу в телепередачі Mystery Science Theater 3000 фільм набув статусу культового[3].

Сюжет[ред. | ред. код]

На планеті Земля було знищено всіх людей. Крім п'ятьох. Або шістьох. Хоча, може навіть і вісьмох. Річ у тому, що інопланетний загарбник, Робо-вік (Джордж Барроуз) не впевнений, скільки людей залишилося в живих. Сам він нарахував п'ятьох, а ось Великий повелитель на планеті Робо-вік — вісьмох. Люди, що залишилися, серед яких геніальний вчений, оточили свій будинок надійним захистом з іскристих проводів і тепер Робо-вік не може їх знайти на своїх сканерах. Мало того, їх не бере найсильніша зброя з арсеналу прибульця. Отже, Робо-вік у замішанні і готується застосувати фізичну силу, якщо знайде людей, звичайно, а люди намагаються вижити і зроблять все, щоб його плани не здійснилися.

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джордж Барроуз[en] Робо-вік, Великий повелитель Робо-вік, Великий повелитель озвучення — Джон Браун
Джордж Нейдер[en] Рой Рой
Клаудія Баррет[en] Еліс Еліс
Селена Ройл[en] Мати Мати
Джон Майлонг[en] Вчений Вчений

Створення фільму[ред. | ред. код]

25-річний режисер Філ Такер зняв фільм за 4 дні зі скромним, навіть за мірками 1950-х років бюджетом 16 000 $. Основне знімання фільму відбулося у Каньйоні Бронсона, за винятком декількох сцен, знятих у будинку режисера в Лос-Анжелесі. Оскільки бюджет фільму не дозволив придбати для знімання костюм робота, Такер попросив знятися в ролі Робо-віка свого друга Джорджа Барроуза, який мав костюм горили. Завершив формування образу зловісного незнайомця водолазний шолом, з прикріпленими до нього дротяними антенами.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hall, Roger, ed. «80th Birthday Tribute to Elmer Bernstein.» [Архівовано 2013-11-13 у Wayback Machine.] Elmer Bernstein.com, 2012. Retrieved: November 7, 2014.
  2. Gubernick, Lisa. «New York hosts Golden Turkeys.» Los Angeles Times, April 18, 1980, p. h8.
  3. «How to Make a Monster.» Everything2.com. Retrieved: January 8, 2007.