Родина Адамсів (мультфільм, 2019)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Родина Адамсів)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Родина Адамсів
The Addams Family
Вид анімаційний
Жанр комедія
жахи
Режисер Конрад Вернон
Грег Тірнан
Продюсер Конрад Вернон
Алекс Шварц
Елісон О'Браєн
Сценарист Метт Ліберман
Еріка Рівіноя
Конрад Вернон
На основі Родина Адамсів
У головних
ролях
Оскар Айзек
Шарліз Терон
Хлоя Морец
Фінн Вулфгард
Нік Кролл
Бетт Мідлер
Композитор Джефф Данна
Майкл Данна
Монтаж Кевін Павлович
Девід Єн Солтер
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Nitrogen Studios
Bron Creative
Cinesite[1]
The Jackal Group[2]
Дистриб'ютор B&H (Україна)
Тривалість 87 хв.[3]
Мова англійська
Країна США США
Рік 2019
Дата виходу 24 жовтня 2019 (Світ)
Кошторис $24 млн
Касові збори $203 млн[4]
IMDb ID 1620981
Наступний Родина Аддамсів 2
addamsfamily.movie
CMNS: Родина Адамсів у Вікісховищі

«Родина Адамсів» (англ. The Addams Family) — американський 3D анімаційний комедійний фільм жахів режисерів Конрада Вернона та Грегом Тірнана, оснований на однойменному коміксі Чарлза Адамса. Американську версію стрічки озвучували Оскар Айзек, Шарліз Терон, Хлоя Морец, Фінн Волфгард, Нік Кролл, Snoop Dogg, Бетт Мідлер й Еллісон Дженні.

В США кінотеатральний реліз стрічки відбувся 11 жовтня 2019 року й прокатом займався прокатник United Artists Release, однак у решті світу прокатом стрічки займався прокатник Universal Pictures. Фільм отримав неоднозначні відгуки критиків.

Планується, що продовження Родина Адамсів 2 вийде 22 жовтня 2021 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Під час весільної церемонії Гомеса та Мортішу переслідує розгніваний натовп через їхню жахливу природу. Вони вирішують переїхати до Нью-Джерсі. Там Гомес, Мортіша та Воно, безтілесна рука, знаходять свій «ідеальний» будинок в покинутому притулку на пагорбі, сповненому нечистю. Вони зустрічають Ларча, пацієнта психіатричної лікарні, який втік. Його беруть як свого дворецького.

Через тринадцять років родина Адамсів прожила своє похмуре життя усамітнено від навколишнього світу. Гомес готує свого сина Пагзлі до обряду Мазурка, який проходять всі члени родини. Мортіша намагається утримати свою дочку Венсдей від світу поза їхнього маєтку. Після того з'явилася повітряна куля та конфетті, а також туман.

В іншому місці телеведуча реаліті-шоу Марго Нідлер, яка будує досконале планове місто під назвою «Асиміляція», її шоу повинно мати успішне закінчення сезону. Вона виявляє домашнє господарство Адамсів і рішуче хоче позбавитись них, бо сім'я відмовляється змінитися. Венсдей зустрічає непопулярну дочку Марго, Паркер, і переконує Мортішу дозволити ходити в школу. Пагзлі бореться зі складними традиціями та тиском ритуалу, який не може подолати навіть під керівництвом Гомеса та дядька Фестера.

У школі Венсдей захищає Паркер і її друзів-близнючок Лейлу та Кайлу від шкільної хуліганки Бетані та товаришує з ними після того, як вона воскресила мертвих жаб і наказала їм напасти на Бетані. Пізніше вони обговорюють свої розчарування та одяг: Паркер стає готичнішою, а Венсдей одягає барвистіший одяг, що шокує обох матерів. Після суперечки з мамою, Венсдей тікає і залишається з Паркер, про що стає відомо Мартіші від Пагзлі.

Подруги знаходять таємну кімнату під будинком Паркер, де видно, що Марго встановила приховані камери в кожному будинку, який вона спроєктувала в місті, а також поширювала чутки про сім'ю Адамсів у соціальних мережах, стверджуючи, що вони виродки. Марго ловить їх і замикає на горищі, але Венсдей втікає. Використовуючи додаток Insta-Mob, Марго збирає розлючений натовп, щоб напасти на маєток, це збігається з приїздом усіх родичів Адамсів до Мазурки Пагзлі.

Пагзлі провалює проходження ритуалу, але Гомес запевняє його, що все-таки він — Адамс. Натовп сильно пошкоджує маєток. Пагзлі вдало захищає родину, знищивши протестувальників із требушета. Венсдей і Паркер приєднуються та допомагають усім безпечно вилізти з уламків.

Марго намагається знову взяти все під контроль, але її підступність розкривається, мешканці бачать Адамсів не монстрами, а родиною, а Венсдей стверджує, що кожен дивний по-своєму. Агент Марго, Гленн, передає повідомлення в мережі, що шоу скасовано. Мешканці міста розуміють свої помилки.

Після спільної роботи над відновленням маєтку всі починають жити у спокої. Марго реабілітується і стає подругою та бізнес-партнером Фестера, продаючи будинки іншим членам клану Адамсів. Пагзлі проходить Мазурку, в той час двоюрідний брат Ітт робить фотографію сім'ї.

Оригінальні ролі та український дубляж[ред. | ред. код]

Фільм дубльовано студією «Le Doyen» на замовлення компанії «B&H Film Distribution» у 2019 році.

Актор Роль Український дубляж
Оскар Айзек Гомес Аддамс Гомес Аддамс Михайло Кукуюк
Шарліз Терон Мортіша Аддамс Мортіша Аддамс Людмила Барбір
Хлоя Морец Венсдей Адамс Венсдей Адамс Маруся Іонова
Фінн Вулфгард Паґслі Аддамс Паґслі Аддамс Віктор Григор'єв
Нік Кролл дядько Фестер дядько Фестер Микола Данилюк
Бетт Мідлер бабуся бабуся Ганна Левченко
Конрад Вернон Ларч Ларч Сергій Нікітюк
Snoop Dogg кузен Ітт кузен Ітт
Еллісон Дженні Марго Нідлер Марго Нідлер Наталія Задніпровська
Елсі Фішер Паркер Нідлер Паркер Нідлер Ірина Кудашова
Тітусс Берджесс Гленн Гленн
Пом Клементьєв Лейла та Кайла Лейла та Кайла
Челсі Фрей Бетані Бетані Джеррі Гейл
Дженіфер Льюїс двоюрідна бабуся Слум двоюрідна бабуся Слум
Мартін Шорт дід Фрумп дід Фрумп
Кетрін О'Хара бабуся Фрумп бабуся Фрумп
Еймі Гарсія Деніз Деніз
Скотт Андервуд Мітч Мітч
Меггі Вілер Труді Пікерінг Труді Пікерінг
Гарленд Вільямс Норман Пікерінг Норман Пікерінг

Виробництво[ред. | ред. код]

У 2010 році, придбавши права на комікси «Родина Адамсів», Universal Pictures і Illumination Entertainment почали займатися виробництвом лялькового анімаційного фільму режисера Тіма Бертона та продюсера Кріса Меледандрі[5]. Однак у 2013 році Metro-Goldwyn-Mayer оголосила, що створить анімаційний фільм за мотивами цих же коміксів, а сценарій напише Памела Петтлер[6][7]. У червні 2019 року було оголошено, що Bron Creative буде співфінансувати фільм з MGM в рамках комплексної угоди[8].

У жовтні 2017 року було оголошено, що режисером і продюсером став Конрад Вернон. До нього приєдналися Гейл Берман й Алекс Шварц як продюсери, а Метт Ліберман зробить правки сценарію. Фільм буде анімований студіями Cinesite, Табіта Шик наглядатиме за проєктом для MGM[9][10]. У грудні 2017 року повідомлялося, що Оскар Айзек веде переговори, щодо озвучення ролі Гомеса Адамса[2]. У червні 2018 року участь Айзека була підтверджена, а також до нього приєдналися Шарліз Терон, Еллісон Дженні, Бетт Мідлер, Хлоя Морец, Фінн Вулфгард і Нік Кролл[11]. У липні 2018 року роль отримала Еймі Гарсія[12], у серпні — Елсі Фішер[13], у листопаді — Кетрін О'Хара та Мартін Шорт[14]. У серпні 2019 року Snoop Dogg, Тітус Берджесс і Дженіфер Льюїс приєдналися до акторського складу як кузен Ітт, Гленн і двоюрідна тітка Слум відповідно[15].

Саундтрек[ред. | ред. код]

27 вересня 2019 року Крістіна Агілера випустила пісню «Haunted Heart» із саундтреку стрічки. На додаток до цього Migos, Snoop Dogg і Karol G виконали пісню з фільму під назвою «My Family», яка вийшла у світ за два тижні до цього[16].

Реліз[ред. | ред. код]

Metro-Goldwyn-Mayer запустила рекламну кампанію в розмірі 150 мільйонів доларів, найбільшої за межами їхньої франшизи про Джеймса Бонда[17].

Спочатку кінотеатральна прем'єра стрічки мала відбутися 18 жовтня 2019 року[2][18], але її перемістили на 11 жовтня 2019 року, щоб уникнути прямої конкуренції зі стрічкою «Чаклунка: Володарка темряви»[19]. В США кінотеатральний реліз відбувся 11 жовтня 2019 року й прокатом займався прокатник United Artists Release, однак у решті світу прокатом стрічки займався прокатник Universal Pictures.[13].

Сприйняття[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

У США та Канаді «Родина Адамсів» вийшла разом із «Двійником» і «Джексі». Прогнозувалося, що стрічка збере $ 28 — 30 мільйонів у 4 077 кінотеатрах у перші вихідні[20]. У перший день фільм отримав $ 9,7 мільйона, зокрема $ 1,25 мільйона за попередній перегляд у четвер. Він дебютував з $ 30,3 мільйона, поступившись «Джокеру»[21]. У другі вихідні касові збори знизились на 47 % до $ 16 мільйонів, ставши четвертим за касовими зборами[22].

Відгуки кінокритиків[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes фільм має рейтинг схвалення 43 %, середня оцінка 5,3 / 10 на основі 86 відгуків. У критичному консенсусі зазначено: «Зіркових голосів акторів „Родини Адамсів“ і привабливої анімації замало, щоб переважити його солоденьку обробку чудового темного початкового матеріалу»[23]. На Metacritic фільм має рейтинг 46 зі 100 на основі 22 відгуків критиків, що вказує на «змішані чи середні відгуки»[24]. Глядачі, опитані CinemaScore, оцінили стрічку на «B +» за шкалою від A до F, тоді як PostTrak повідомляв, що діти та батьки ставили 4 та 3,5 з 5 зірок відповідно[21].

Сиквел[ред. | ред. код]

Після успішних вихідних 15 жовтня 2019 року було оголошено про продовження фільму, який планують випустити 22 жовтня 2021 року[17].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Addams Family Animated Film Gets Sausage Party Director. ComingSoon.net. 12 жовтня 2017. Процитовано 9 листопада 2017.
  2. а б в McNary, Dave (15 грудня 2017). Oscar Isaac in Talks to Voice Gomez Addams in Animated 'Addams Family'. Variety. Процитовано 16 грудня 2017.
  3. The Addams Family (2019). AMC Theatres. Процитовано 18 вересня 2019.
  4. The Addams Family Falcon. Box Office Mojo. Процитовано 24 жовтня 2019.
  5. Fleming Jr., Mike (18 березня 2010). Tim Burton's Next 3D Animated Film? Da Da Da Da, Snap Snap: 'The Addams Family'. Deadline Hollywood. Процитовано 9 листопада 2017.
  6. Eisenberg, Eric. New Animated Addams Family Movie Is In The Works. CinemaBlend. Процитовано 9 листопада 2017.
  7. McNary, Dave (31 жовтня 2013). 'Addams Family' Reborn As Animated Movie At MGM. Variety. Процитовано 9 листопада 2017.
  8. Siegel, Tatiana (6 червня 2019). Bron, MGM Ink Multipicture $100M Co-Financing Deal. The Hollywood Reporter. Процитовано 6 вересня 2019.
  9. Hipes, Patrick (12 жовтня 2017). MGM's CG 'The Addams Family' Movie Gets Animated. Deadline Hollywood. Процитовано 10 листопада 2017.
  10. Trumbore, Dave (13 жовтня 2017). Addams Family Animated Movie Hires Director Conrad Vernon. Collider. Процитовано 10 листопада 2017.
  11. D'Alessandro, Anthony; D'Alessandro, Anthony (5 червня 2018). 'Addams Family' Movie Scares Up Charlize Theron, Bette Midler, Allison Janney & More For Voice Cast. Deadline Hollywood.
  12. "Lucifer" Star Aimee Garcia Joins 'The Addams Family'. IMDb.
  13. а б 'Eighth Grade' Star Elsie Fisher Joins Animated 'Addams Family' Movie (Exclusive). The Hollywood Reporter.
  14. Wakeman, Gregory (23 листопада 2018). Martin Short and Catherine O’Hara join the animated 'Addams Family' movie. Metro. Процитовано 11 серпня 2019.
  15. Trumbore, Dave (7 серпня 2019). Official Trailer and Images for ‘The Addams Family’ Bring the Title Terrors into the Light. Collider. Процитовано 11 серпня 2019.
  16. Moreland, Quinn (13 вересня 2019). Snoop Dogg and Migos Share New Song for The Addams Family: Listen. Pitchfork. Процитовано 14 вересня 2019.
  17. а б D'Alessandro, Anthony; D'Alessandro, Anthony (15 жовтня 2019). ‘The Addams Family 2’ Is In The Works After Great $35M+ 4-Day Weekend, MGM/UAR Set Fall 2021 Release. Deadline Hollywood (англ.). Процитовано 15 жовтня 2019.
  18. Kroll, Justin (12 жовтня 2017). 'Sausage Party's' Conrad Vernon to Direct Animated 'Addams Family' Movie. Variety. Процитовано 9 листопада 2017.
  19. Pederson, Erik (6 березня 2019). Universal Shifts Damon Lindelof's 'The Hunt' To October; 'Addams Family' Moves Up A Week – Update. Deadline Hollywood. Процитовано 6 березня 2019.
  20. D'Alessandro, Anthony (9 жовтня 2019). ‘Joker’ Breaks Tuesday October Record With $13.9M, Will Continue To Make Serious B.O. This Weekend With $42M+. Deadline Hollywood. Процитовано 9 жовтня 2019.
  21. а б D'Alessandro, Anthony (13 жовтня 2019). ‘Joker’ $55M+ Scores 2nd Weekend October Record, ‘Addams Family’ Rich $30M+, ‘Gemini Man’ Still Not Dazzling $20M – Sunday B.O. Update. Deadline Hollywood. Процитовано 13 жовтня 2019.
  22. D'Alessandro, Anthony (20 жовтня 2019). ‘Maleficent: Mistress Of Evil’ No Magic With $36M+, ‘Joker’ Still Stealing 2nd Place From ‘Zombieland 2’ With $28M+. Deadline Hollywood. Процитовано 20 жовтня 2019.
  23. The Addams Family (2019). Rotten Tomatoes. Процитовано 15 жовтня 2019.
  24. The Addams Family (2019) Reviews. Metacritic. Процитовано 17 жовтня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Трейлер фільму «Родина Адамсів»