Рубеус Геґрід

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж світу Гаррі Поттера
Рубеус Геґрід
Роббі Колтрейн у ролі Рубеуса Геґріда
Роббі Колтрейн у ролі Рубеуса Геґріда
Роббі Колтрейн у ролі Рубеуса Геґріда
Стать чоловіча
Колір волосся чорне
Гуртожиток Ґрифіндор
Чарівна паличка 16 дюймів, дуб, дуже швидка (відібрана та переломлена після відрахування з Гоґвортсу на 3-му курсі)
Чистота крові напівлюдина (батько — чарівник, мати — велетень)
Лояльність Орден Фенікса, Гоґвортс — ключник, вчитель, лісничий (Албус Дамблдор)
Фільми Роббі Колтрейн
Перша поява «Гаррі Поттер та філософський камінь»

Ру́беус Ге́ґрід (англ. Rubeus Hagrid; 6 грудня 1928) — вигаданий персонаж книг Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера, викладач догляду за магічними істотами, зберігач ключів та лісник у школі чарівництва «Гоґвортс».

Походження[ред. | ред. код]

Геґрід — наполовину людина, наполовину велетень. Його мати — велетка Фрідвульфа. Вона покинула його батька, коли Геґрід був дитиною. У Геґріда є брат-велетень, якого звуть Ґроп. Велетні мають репутацію величезних і тупих вбивць, які до того ж здебільшого допомагають Лорду Волдеморту, тому Геґрід тримає історію свого походження в секреті. Батько Геґріда, чарівник, ім'я якого невідоме, помер в 1941 або 1942 році, коли Геґрід навчався на другому курсі.

Життєпис[ред. | ред. код]

День народження Геґріда — 6 грудня 1928 року.

Геґрід навчався в школі чаклунства Гоґвортс на факультеті Ґрифіндор в один час з Томом Редлом, але був виключений після доносу Тома Редла в тому, що він нібито відкрив таємну кімнату. Міністерство магії виключило Геґріда зі школи, але Альбус Дамблдор зумів умовити директора школи Армандо Діппіта залишити Геґріда в школі на посаді лісничого. Попри заборону використовувати чари, Геґрід зберіг уламки своєї чарівної палички та вмонтував їх у рожеву парасольку, завдяки чому у нього є можливість використовувати час від часу прості заклинання.

Друзі[ред. | ред. код]

Геґрід дружить із Роном, Гаррі та Герміоною. Дамблдор довіряє Геґріду деякі секрети, які потім Геґрід мимоволі вибовкує трійці друзів. У книзі Гаррі Поттер і Орден Фенікса Геґрід разом з мадам Максим отримав від Дамблдора завдання — поговорити з велетнями й переконати їх бути на боці Дамблдора, а не лорда Волдеморта, але місія не закінчується успіхом, позаяк серед велетнів здіймається бунт і їх минулого лояльного до Ордену Фенікса ватажка вбивають, а його місце займає інший, який ставиться позитивно до смертежерів. Геґрід повертається до Гоґвортсу разом зі своїм братом-велетнем Ґропом, якого таємно провів до школи та прив'язав його до найміцніших дерев, щоб той не втік. Геґрід почав виховувати його і вчити англійської мови.

Посилання[ред. | ред. код]