Рудольф Бекманн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рудольф Бекманн
Rudolf Beckmann
комендант м. Собібор
 
Народження: 20 лютого 1910(1910-02-20) (114 років)
Оснабрюк
Смерть: 14 жовтня 1943(1943-10-14)[1] (33 роки)
Собібор, Ґміна Володава, Володавський повіт, Люблінське воєводство, Республіка Польща
Причина смерті: колота рана
Країна: Німецька імперія
Партія: НСДАП
 
Військова служба
Рід військ: Ваффен-СС
Звання: Обершарфюрер

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Ру́дольф Бе́кманн (нім. Rudolf Beckmann; 20 лютого 1910, Оснабрюк — 14 жовтня 1943, Собібор) — німецький військовик часів Другої світової війни, звання СС Обершарфюрер (SS — Oberscharfuhrer). Добровільно пішов на співпрацю з німецьким урядом й був направлений до військ СС.

Рудольф Бекманн народився 20 лютого 1910 року в містечку Оснабрюку (Osnabruck). В квітні 1942 року його було направлено до СС підрозділу табору «Собібор»[2] де він числився за «Кампусом 2» (робочому таборі) в цьому винищувальному таборі. Рудольф очолював Сортуване Командос в «кампусі 2» табору Собібор.

Цей «німець з мишачим обличчям» ще управляв кінним підрозділом в таборі. А після початку лісозаготівельних робіт його було направлено керувати будинком лісника на лісозаготівельних майданчиках. Коли ж відбулося постання в таборі Собібор, Рудольфа Бекмана було вбито. Таким чином увязнені розправилися з військовим злочинцем[3], а після закінчення Другої світової війни Еріх Бауер засвідчив, що перевіз тіло загиблого Рудольфа до Любліна, де його було перепоховано.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]