Руссобіт-М

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Руссобіт-М
Тип Приватна компанія
Галузь індустрія відеоігор
Засновано 1999
Закриття (ліквідація) 15 квітня 2013
Штаб-квартира Росія, Москва
Продукція програмне забезпечення
russobit-m.ru

Руссобіт-М (рос. Руссобит-М, англ. Russobit-M) — російська компанія розробник, локалізатор, видавець та дистриб'ютор відеоігор та іншого мультимедійного програмного забезпечення для персональних комп'ютерів.

Компанія заснована у 1999 році як дочірній підрозділ Концерну Руссобіт, заводу з виробництва оптичних носіїв інформації. Головний офіс розташований у Москві. У Києві є самостійний підрозділ компанії, заснований у 2005 році.

У травні 2008 року компанії GFI та Руссобіт-М об'єдналися в холдинг Бествей (Bestway group)[1], у жовтні того ж року до них приєдналася компанія Play Ten Interactive[2].

На сьогодні компанією видано понад 900 проектів. Більшість продуктів видаються не лише у Росії та країнах СНД, але і по всьому світу. Розповсюдження продукції здійснюється у вигляді поширення через мережу торговельних представництв в регіонах Росії та ближнього зарубіжжя.

Особливе місце в роботі компанії займає служба реклами та зв'язків з громадськістю. Руссобіт-М проводить масштабні рекламні акції з просування своїх продуктів, спеціальні семінари та презентації, відкриті бета-тестування ще не випущених ігор, бере участь у розвитку кіберспорту, а також випускає супутню рекламну та сувенірну продукцію для особливо гучних проектів.

Розроблені ігри[ред. | ред. код]

Навчальні програми та ігри для дітей[ред. | ред. код]

Компанія видає розвиваючі та навчальні мультимедійні продукти для дітей: наприклад, серії «Алік», «Антошка», «Гарфілд», «Діти шпигунів», «Дитинство Мапет», «Навчання із пригодами».

Довідники і навчальні програми[ред. | ред. код]

Окрім ігор, з число видаваних продуктів входять мультимедійні довідники (юридичні, побутові, комп'ютерні, шкільні) та навчальні програми з іноземними мовами, диски по навчання водіння автомобілем і тому подібному.

Відео-продукція[ред. | ред. код]

Крім того, компанія видає мультиплікаційні серіали кінокомпанії Nickelodeon на DVD-дисках: Ох вже, ці дітки, Гей, Арнольде!, Злюки бобри, КітПес, Пригоди Джиммі Нейтрона: хлопчика-генія, Як говорить Джинджер, Дика сімейка Торнберрі, Губка Боб Квадратні Штани.

Партнери[ред. | ред. код]

Руссобіт-М співпрацює з великою кількістю фірм в різних областях. Наприклад, багато з виданих ігор були випущені з системою захисту від компанії StarForce. У лютому 2008 року Руссобіт-М випустив першу в Росії гру, захищену технологією резервна копія від StarForce.

Розробники і видавці в Росії і СНД[ред. | ред. код]

Західні видавці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]