Рівердейл (сезон 3)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рівердейл (сезон 3)
Постер третього сезону телесеріалу «Рівердейл»
Країна США США
Кількість епізодів 22
Склад акторів Кей Джей Апа
Коул Спроус
Каміла Мендес
Лілі Рейнхарт
Меделін Петш
Ешлі Мюррей
Люк Перрі
Медхен Емік
Марісоль Ніколс
Марк Консуелос
Кейсі Котт
Скіт Ульріх
Трансляція
Телеканал The CW
Перший показ 10 жовтня 201815 травня 2019
Сезони
← Попередній
Сезон 2
Наступний →
Сезон 4

Третій сезон американського телесеріалу «Рівердейл» є прямим продовженням подій другого сезону. Прем'єра першої серії відбулась 10 жовтня 2018. Телесеріал трансльований каналом The CW.

В ролях[ред. | ред. код]

В головних ролях[ред. | ред. код]

В другорядних ролях[ред. | ред. код]

  • Martin Cummins у ролі Тома Келлера.
  • Robin Givens у ролі Сієрри МакКой.
  • Tiera Skovbye у ролі Поллі Купер.
  • Hart Denton у ролі Чіка Сміта.
  • Nathalie Boltt у ролі Пенелопі Блоссом.
  • Моллі Рінгуолд у ролі Мері Ендрюс.
  • Henderson Wade у ролі шерифа Майкла Мінетти
  • Cody Kearsley у ролі Мермедюка "Муса" Мейсона.
  • Zoé De Grand Maison у ролі Евелін Еверневер
  • Shannon Purser у ролі Етель Маггс.
  • Rob Raco у ролі Хуакіна ДеСантос.
  • Jordan Connor у ролі Світ Пі.
  • Drew Ray Tanner у ролі Фенгса Фогарті.
  • Brit Morgan у ролі Пенні Пібоді.
  • Tommy Martinez у ролі Малачай.
  • Barbara Wallace у ролі Роузенн "Роуз" Блоссом.
  • Alvin Sanders у ролі Поп Тейта.
  • Пенелопа Енн Міллер у ролі місіс Райт
  • Peter Bryant у ролі Вальдо Везербі
  • Джина Гершон у ролі Гледіс Джонс
  • Trinity Likins у ролі Джеллібін Джонс

Епізоди[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів US
(млн)
361«Глава тридцять шоста: День праці»
«Chapter Thirty-Six: Labor Day»
[3]
Kevin SullivanRoberto Aguirre-Sacasa10 жовтня 2018[4]T13.212511.50[5]
Для друзів та сім'ї Арчі літо проходить за його судовим слуханням. Суддя наказує присяжним винести вирок після вихідних на честь Дня праці. Арчі, Бетті, Вероніка та Джагхед вирішують провести вихідні разом. Розгнівана Вероніка виступає проти свого батька, а Гірам пояснює свої дії наслідком її зради. Тим часом Бетті проходить через ряд проблем, які розпочали Еліс та Поллі у підтримку свого фермерського культу. Джагхед стикається із Пенні Пібоді та Гулями через Хот-дога, і після того як Гулі оголошують своє володарювання над Саутсайдом, стає зрозуміло, що тепер їх ціллю стає Нортсайд. Пізніше Арчі погоджується прийняти угоду і відбути два роки у в'язниці для неповнолітніх після того як через одного із присяжних судове слухання визнають нелегальним і переносять на повторне. Бетті повертається додому і застає Еліс та Поллі за дивною церемонією, в якій присутні близнята та вогонь; через це вона втрачає свідомість і у неї починаються конвульсії. Тим часом через дивні дії Ділтона Джагхед знаходить Ділтона та Бена у Лисячому лісі у непритомному стані перед темним тотемом у вигляді скелета, який Ділтон називає Королем Гаргуйль.
372«Глава тридцять сьома: Фортуна і чоловічі очі»
«Chapter Thirty-Seven: Fortune and Men's Eyes»
[6]
Jeff WoolnoughMichael Grassi17 жовтня 2018[7]T13.212521.28[8]
Арчі проводить свої перші дні у в'язниці. Відмовляючись напасти з ножем на одного із Гулей, він опиняється без захисту. Через це на нього нападають Гулі, яких він раніше допоміг ув'язнити. Арчі намагається примирити всіх в'язнів, але по наказу Гірама охорона починає бити ув'язнених і таким чином починається тюремний бунт. Помирає Ділтон, а Бетті та Джагхед намагаються зрозуміти, що сталося з ним та Беном, і виявляють три символи на спині Ділтона. Пізніше вони намагаються знайти бункер Ділтона, в якому вони з Беном практикувалися у настільній грі, котра закінчилася для одного з них летально. Бетті та Джагхед розпитують про цю гру у Етель, яка після того як відмовляється про неї говорити, починає битися у конвульсіях. У лікарні Бетті та Джагхед стають свідками самогубства Бена, після того як він твердить про своє сходження до Раю і возз'єднання із Ділтоном. Паралельно до цього Фред, Герміона, Еліс, Еф. Пі., Гірам, Сієрра МакКой, Том Келлер та Пенелопі Блоссом збираються разом, аби обговорити випадок зі своєї молодості, про який вони поклялися більше ніколи не згадувати. Герміона стверджує, що ті ж самі речі починають відбуватися і з їх власними дітьми.
383«Глава тридцять восьма: Як зверху, так і знизу»
«Chapter Thirty-Eight: As Above, So Below»
[9]
Jeffrey HuntAaron Allen24 жовтня 2018[7]T13.212531.40[10]
Після проведення певного часу у камері усамітненого ув'язнення, Арчі приймає пропозицію тюремника щодо взяття участі у підпільному тюремному бійцівському клубі. Вероніка відкриває у закладі Попса бар, але їй перешкоджають шериф Мінета та Пенні. За допомогою Шеріл та Тоні вона отримує докази того, що у «Білому хробаку» виготовляють джингл-джангл і цим шантажує Гірама. Бетті здружується із Евелін та намагається дізнатися більше про Ферму; натомість вона вивідує, що її матір також грала у настільну гру «Грифони та гаргульї». Тим часом Етель грає у цю гру із Джагхедом; все закінчується тим, що Етель п'є із отруйної чаші і потрапляє під нагляд від самогубств. Пізніше Еф. Пі. спалює книгу із правилами гри «Грифони та гаргульї»; проте до цього Етель встигає помістити по примірнику переліку правил цієї гри у шафку кожного школяра Вищої школи Рівердейл, таким чином проголошуючи те, що скоро до Короля Гаргуйль приєднається більше людей.
394«Глава тридцять дев'ята: Північний клуб»
«Chapter Thirty-Nine: The Midnight Club»
[11]
Dawn WilkinsonTessa Leigh Williams7 листопада 2018T13.212541.37[12]
Еліс розкриває Бетті певну інформацію про своє минуле, яке пов'язане із грою «Грифони та гаргульї». У 1992 молоді Еліс, Герміона, Фред, Еф. Пі., Гірам, Сієрра МакКой, Том Келлер та Пенелопі Блоссом захопилися настільною грою, після чого до Еліс явився Король Гаргуйлів. Опісля вбивства директора їх школи, друзів почали тероризувати небезпечні таємничі події. Еліс вказує, що не знає, хто тоді намагався їх вбити, але вона переконана, що це був хтось із їх команди. У теперішньому часі Бетті знаходить Джагхеда у льосі, де він грає у «Грифони та гаргульї» та каже їй, що все це має сенс і він майже дістався до третього рівня.
405«Глава сорокова: Велика втеча»
«Chapter Forty: The Great Escape»
[13]
Pam RomanowskyGreg Murray & Ace Hasan14 листопада 2018Буде оголошено1.25[14]
Бетті просить Джагхеда почати розслідування батьків Рівердейлу, оскільки вона гадає, що хтось із них є вбивцею. Джагхед каже, що гра є метафорою Рівердейла і все, що відбувається в ній скоро відбудеться і в місті, і що Король Гаргуйлів незабаром явиться до них обличчям до обличчя. Арчі намагається втекти із в'язниці, але це йому не вдається і його карає Гірам. Бетті розуміє, що будь-хто, хто грав тоді в гру із їх батьками, грає в гру і зараз. Арчі дізнається, що Гірам заплатив свідку, аби той збрехав у судді, підставивши цим Арчі. Вероніка та Бетті планують дістати Арчі із в'язниці будь-яким методом після того як Хуакін ранить Арчі ножем. До гри «Грифони та гаргульї» приєднуються Кевін, Джозі та Реджі. Джагхед зустрічається із Королем Гаргуйлів і кланяється перед ним.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Damian Holbrook (2 mai 2018). Riverdale Ups Vanessa Morgan & Charles Melton to Series Regulars for Season 3 (англ.). TVInsider. 
  2. 'Riverdale' Ups Vanessa Morgan & Charles Melton to Series Regulars for Season 3. TV Insider (амер.). 2 травня 2018. Процитовано 2 травня 2018. 
  3. Aguirre-Sacasa, Roberto [WriterRAS] (27 червня 2018). And so Season 3 of #Riverdale begins! Thrilled & honored to get to tell more stories w/this incredible cast & crew! (Твіт). Процитовано 27 червня 2018 — через Твіттер. 
  4. Goldberg, Leslie (2 квітня 2018). 'Riverdale,' 'Flash,' 'Supernatural' Among 10 CW Renewals. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 2 квітня 2018. Процитовано 2 квітня 2018. 
  5. Welch, Alex (11 жовтня 2018). 'Survivor,' 'Empire,' and 'Chicago Fire' adjust up: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 12 жовтня 2018. Процитовано 11 жовтня 2018. 
  6. Aguirre-Sacasa, Roberto [WriterRAS] (10 липня 2018). And here we go, Episode 302 of #Riverdale is about to get out of the gate! (Твіт). Процитовано 10 липня 2018 — через Твіттер. 
  7. а б Shows A-Z - riverdale on cw. The Futon Critic. Процитовано 2 серпня 2018. 
  8. Welch, Alex (18 жовтня 2018). 'Chicago P.D.' and 'Single Parents' adjust down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 19 жовтня 2018. Процитовано 18 жовтня 2018. 
  9. Aguirre-Sacasa, Roberto [WriterRAS] (10 липня 2018). Episode 3 of Season 3 and Archie is already full Raging Bull! #riverdale @CW_Riverdale (Твіт). Процитовано 10 липня 2018 — через Твіттер. 
  10. Welch, Alex (25 жовтня 2018). 'Survivor,' 'Chicago Fire,' and 'World Series' adjust up, 'Single Parents' and 'Chicago Med' adjust down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 26 жовтня 2018. Процитовано 25 жовтня 2018. 
  11. Aguirre-Sacasa, Roberto [WriterRAS] (2 серпня 2018). #Riverdale fans...prepare to lose your minds over this episode... One of my all-time faves... (Твіт). Процитовано 2 серпня 2018 — через Твіттер. 
  12. Welch, Alex (8 листопада 2018). 'The Goldbergs,' 'Riverdale,' everything else unchanged: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 9 листопада 2018. Процитовано 8 листопада 2018. 
  13. (#305) "Chapter Forty: The Great Escape". The Futon Critic. Процитовано 26 жовтня 2018. 
  14. Welch, Alex (15 листопада 2018). CMAs, 'Empire,' 'All American,' everything else unchanged: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 16 листопада 2018. Процитовано 15 листопада 2018. 

Посилання[ред. | ред. код]