Річка (пісня)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Річка
Обкладинка альбому «Річка»
Сингл Юлія Рай
з альбому «Річка»
Випущений 2006
Жанр Поп
Мова українська
Автор пісні Юлія Рай
Тривалість 3:20
Лейбл Artur Music
Музичне відео
«Річка» на YouTube

«Річка», також відома під назвою «Двічі в одну річку не ввійдеш» — пісня української співачки Юлії Рай, яка вийшла у 2006 році у складі студійного альбому «Річка».

Історія[ред. | ред. код]

За словами її авторки, Юлії Рай, вона написала її у 16 років через нерозділене кохання до хлопця. Хоча пізніше Юлія з ним спілкувалася, але так і не розповіла йому, що пісня про нього[1]. Сам процес написання тексту пісні зайняв у неї, приблизно, 15 хвилин[1].

Пам'ятаю, написала приспів, потім трохи подумала, яким має бути початок і все було готове. Дуже швидко.

Переспіви[ред. | ред. код]

  • Українська співачка Юлія Думанська записала свою кавер-версію[2][3] на цю пісню та відзняла музичний відеокліп[4]. Проте, як стверджує сама Юлія Рай, дозволу на виконання цієї пісні вона Юлії Думанській не давала, лише постфактум був підписаний договір, щоб узаконити використання пісні[1].
  • Китайський співак Чжоу Шень[en] разом з українським співаком Андрієм Шамраєм виконали цю пісню у етері реаліті-шоу CHUANG у 2021 році[5].

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Автор хита "Двічі в одну річку не ввійдеш" Юлия Рай - почему ушла со сцены и переехала в Австралию. KP.UA (рос.). Процитовано 14 травня 2023.
  2. Юлія Думанська : М1. Телеканал М1 (укр.). Архів оригіналу за 7 серпня 2019. Процитовано 7 серпня 2019.
  3. Юлія Думанська: шлюб з Козловським, робота з Потапом і довгоочікуваний успіх. Сlutch.net.ua (укр.). 8 березня 2021. Процитовано 14 травня 2023.
  4. Сергей Солодкий снял новый клип для Юлии Думанской - touch-magazine.eu. touch-magazine.eu. Процитовано 14 травня 2023.
  5. Китайська зірка шокував виконанням хіта українською "Двічі в одну річку не війдеш". ТСН.ua (укр.). 3 березня 2021. Процитовано 14 травня 2023.