Саманта Аккінені

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саманта Аккінені
англ. Samantha Ruth Prabhu
Дата народження 28 квітня 1987(1987-04-28)[1] (36 років)
Місце народження Ченнаї, Індія
Громадянство  Індія[2]
Релігія християнство
Alma mater Panimalar Engineering Colleged[3] і Anna Universityd[4]
Професія акторка
Нагороди
IMDb ID 3606487
CMNS: Саманта Аккінені у Вікісховищі

Саманта Аккінені (англ. Samantha Akkineni, в дівоцтві Саманта Рут Прабгу; нар.. 28 квітня 1987 року, Мадрас, Індія) — індійська актриса і модель, знімається у фільмах на телугу і тамільською мовою. Дебютувала у фільмі «Як ти змогла мене зачарувати?» 2010 року. Лауреат декількох південно-індійських кінопремій, у тому числі двох Filmfare Awards South за найкращу жіночу роль у 2013 та 2017 роках.

Біографія[ред. | ред. код]

Саманта з'явилася на світ 28 квітня 1987 року в Мадрасі у родині Прабгу та Нінетт. Її мати — малаялі, а батько — телугу, однак вона вважає себе тамілкою[5][6]. У Саманти є два старших брата: Джонатан і Девід. У дитинстві вона відвідувала Holy Angels Higher Secondary School, а потім отримала ступінь бакалавра у сфері комерції в Stella Maris College[7]. Під час навчання в коледжі майбутня актриса почала підробляти моделлю.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Перший успіх[ред. | ред. код]

Модельний бізнес, як це часто буває в Індії, привів її до кіно. На початку 2009 року Саманта підписалася на головну жіночу роль в тамільському фільмі Pookadai Ravi в парі з Нараином[8], проте в подальшому проект був покладений на полицю через фінансові проблеми[9]. У тому ж році вона взяла участь у зйомках ще двох тамільських фільмів: Baana Kaathadi в парі з дебютантом Атхарвой і Moscowin Kavery, що став режисерським дебютом для оператора Раві Вармана[10][11][12]. Але першим на екрани, в лютому 2010, вийшов фільм Гаутама Менона «Як ти змогла мене зачарувати?» (Ye Maaya Chesave) з Нагой Чайтанья у головній ролі. Саманта була обрана на прослуховуванні із 50 претенденток і для того, щоб відповідати уявленню режисера про героїню, засмагла на чотири тони[13]. Її персонаж — Джессі, християнка-малаялі, що живе в Хайдарабад, закохується у свого сусіда індуїста, який на два роки молодший за неї. Через погане знання телугу її героїню озвучувала закадрова співачка Чинмайи. Фільм став хітом прокату[14], а у відгуках актриса була названа «досить виразною» і «переконливою»[15][16]. Роль Джессі принесла їй номінацію на Filmfare Awards South за найкращу жіночу роль[17] і нагороду за найкращий дебют[18]. Саманта також з'явилася як камео у тамільській версії цього фільму, що вийшов одночасно, під назвою «Дотягнутися до небес» і рімейк на гінді 2012 року — Ekk Deewana Tha.

Тільки після цього, у серпні, відбулися прем'єри її тамільських проектів. Обидва фільми отримали невисоку оцінку[19][20][21] і провалилися в прокаті. У жовтні вона з'явилася в якості другої героїні у фільмі «Супергравець» режисера Вамси Паидипалли, зніматися у якому почала ще до свого першого релізу. Її партнерами по знімальному майданчику стали НТР молодший і Каджал Аггарвал. Картина мала успіх у прокаті і у критиків[22]. Наступний рік почався з невеликої ролі пацієнтки психіатричної лікарні в тамільському фільмі Nadunisi Naaygal Гаутама Менона. А єдиною істотною роллю стала за рік Прашанті в бойовику Сріну Вайтли «Зухвалий» із супер-зіркою Махешем Бабу. Картина стала головним касовим хітом серед індійських фільмів на мові телугу у 2011 році[23] і отримала позитивні відгуки[24][25].

У 2012 році Саманта замінила актрису Боллівуду Сонам Капур відразу в двох фільмах: «Море» Мані Ратнама і Assi Nabbe Poorey Sau Гаутама Менона[26]. Однак через хворобу вона не змогла працювати протягом двох місяців і вийшла з тамільських проектів «Море» і Ai. Зате фільм «Муха» режисера З. С. Раджамаули, що вийшов у червні, за її участю став блокбастером. Інші ролі в ньому зіграли Нані і Судіп. Картина мала приголомшливий успіх, зібравши в прокаті більше мільярда рупій[27], а також отримала безліч нагород національного рівня і на міжнародних фестивалях[28]. Саманта, зокрема, була нагороджена Filmfare Awards South[29], CineMAA Awards[30] і Santosham Film Awards[31]. «Муха», який знімався одночасно на телугу і тамільською мовою, став її першим хітом в Коллівуді. У тому ж році актриса зіграла головну жіночу роль у тримовному проекті Гаутама Менона. У версії тамільською (Neethaane En Ponvasantham) її екранним партнером став Джіва, у версії на телугу (Neethaane En Ponvasantham) — Нані, а у версії на гінді (Assi Nabbe Poorey Sau) — Адітья Рой Капур. Однак виробництво гінді-версії було відкладено після того, як інший фільм Менона на гінді, Ekk Deewana Tha, провалився в прокаті[32]. Гра Саманти була позитивно оцінена в обох версіях фільму[33][34][35][36]. Однак саме тамільська версія принесла їй Filmfare Awards South і Vijay Awards[37]. Таким чином, Саманта стала другою кіноактрисою після Реваті, яка завоювала дві премії Filmfare за найкращу жіночу роль в один рік.

Саманта знову знялася в парі з Махешем в сімейній драмі 2013 року «Гілка жасмину у будинку Сіти» режисера Шриканта Аддалы. Фільм досяг успіху в прокаті і заслужив статус «блокбастер»[38]. Критики одностайно визнали, що вона виконала чудову роботу[39][40][41], хоча Сангіта Деві з The Hindu зазначила, що після попереднього фільму ця роль здається незначною[42]. В наступному місяці на екрани вийшла романтична комедія Jabardasth з Сиддхартом, є неофіційними ремейком гінді-мовного «Весільного переполоху». Згідно з відгуками Саманта добре впоралася, але залишилася в тіні яскравих персонажів Сіддхарта і Нитьи Менон[43][44]. Ще одним хітом в її кар'єрі став фільм «Шлях до дому тітки» режисера Тривикрама Шрініваса з Паваном Кальяном у головній ролі. Він побив попередній рекорд за касовими зборами серед фільмів на телугу[45]. У рецензіях її роль описувалася як обмежена в часі, але приковує погляд[46][47][48]. За неї актриса знову була номінована на Filmfare Awards South[49]. Останнім фільмом року став Ramayya Vasthavayya, де вона знялася разом з НТР молодшим і Шруті Хасан. Він провалився в прокаті і отримав змішані й негативні відгуки; Сангіта Деві зауважила, що «ми бачили Саманту у найкращих ролях і кращих фільмах. Тут вона намагається зробити те найкраще, що вона може»[50].

Сучасність[ред. | ред. код]

У 2014 році вийшло шість фільмів за участю актриси[51]. Перший з них — картина «Наша сім'я» — стала одним з найкасовіших фільмів року, зібравши близько 365 млн рупій[52]. У фільмі Саманта виконала дві ролі: мати шестирічного хлопчика, яка жила в 1983 році, і її реінкарнацію в наш час. Її екранною парою вдруге став Нага Чайтанья, інші ролі зіграли Нагарджуна, Шрія Саран і Аккінені Нагесвара Рав. Прабаліка Боран з The Hindu написала, що вона «добре показує емоції і легко перемикається між ролями матері і юної студентки коледжу»[53]. Суреш Кавіраяни у відгуку для Deccan Chronicle зазначив, що «це один з її найкращих виступів на сьогоднішній день», додавши, що вони з Нагараджуною затьмарили всіх інших акторів[54]. Фільм приніс Саманті номінацію на Filmfare Awards South[55], а також премії CineMAA[56] SIIMA Awards[57][58]. У цьому ж році актриса знову з'явилася на екрані разом з Чайтаньєй в бойовику Діви Катта Autonagar Surya. Але третій досвід співпраці для них виявився не таким вдалим, як два перших, і фільм став касовим провалом. Провальними стали також три наступних її фільми: Alludu Seenu Ст. Ст. Винайяка, в якому Саманта виступала скоріше  гарним додатком головному герою[59], тамільська «Невгамовний» Н. Лингусами з Сур'єю, що вийшов на день незалежності, і «Суєта суєт» з НТР молодшим. Р. С. Шанкар з Bangalore Mirror зауважив: «романтичний аспект у такому гангстерському фільмі, як правило, ніколи не працює, і, можливо, саме тому Лінгусамі намагався уявити Саманту як гламурну ляльку, показавши її танець в мізерному вбранні»[60]. А Сангіта Деві додала, що вона «останнім часом, здається, застрягла з виконанням таких ролей, які вимагають від неї бути привабливим реквізитом»[61]. І тільки останній фільм року — тамільська бойовик «Кинджал» режисера АР Муругадоса з Віджаєм у головній ролі — знову повернув їй успіх. Він зібрав у прокаті 126 крор (1.26 млрд рупій) і увійшов до числа найкасовіших фільмів тамільською мовою[62]. Але критики одностайно визнали, що Саманті у фільмі не довелося особливо нічого робити[63][64]. Однак ця роль все ж принесла їй кілька номінацій на різні кінопремії. Примітно також, що і «Наша сім'я» та «Кинджал» були визнані найкращими фільмами року за версією Filmfare Awards[65].

Фільм «Син Сатьямурти», що вийшов у квітні 2015 року, з Аллу Арджуном став хітом прокату, зібравши 900 млн рупій[66]. Восени настала черга тамільського бойовика «Перевізник» з Викрамом, у якому Саманта виконала подвійну роль, зігравши студентку з Ченнаї і кланового лідера зі штату Уттаракханд. Фільм однак не виправдав очікувань і провалився в прокаті. Останній фільм Саманти в 2015 році Thanga Magan з Дханушем отримав змішані відгуки та помірний комерційний успіх. Наступного року актриса знялася відразу в чотирьох касових хітах: «Потаємне полум'я» і «Годинникар» тамільською та A Aa і Janatha Garage на телугу. Ще один фільм, великобюджетний Brahmotsavam з тріском провалився в прокаті[67]. З усіх зіграних у 2016 році ролей, найбільш вдалою визнали роль Анасуї Рамалінгам в романтичній комедії A Aa, яка в підсумку принесла їй третю премію Filmfare[68].

Особисте життя[ред. | ред. код]

На початку 2017 року відбулися заручини Саманти і актора Нага Чайтаньї, який був її екранним партнером у дебютному фільмі. У жовтні того ж року пара одружилася, влаштувавши дві весільні церемонії: одну в індуїстських традиціях, а другу — в християнських[69].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми, перераховані в списку, зняті в оригіналі на мові телугу, якщо мову не вказано окремо.

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2010 ф Дотягнутися до небес Vinnaithaandi Varuvaayaa (там.) Нандін (камео)
2010 ф Як ти змогла мене зачарувати Ye Maaya Chesave Джессі Тхекекутту
2010 ф Baana Kaathadi (там.) Прія
2010 ф Moscowin Kavery (там.) Кавері Тхангавелу
2010 ф Супергравець / Процвітаючий сад Brindavanam Інду
2011 ф Зухвалий Dookudu Прашанті
2012 ф Муха Eega Бінду
2012 ф Neethaane En Ponvasantham (там.) Нітья Йелаварті
2012 ф Yeto Vellipoyindhi Manasu Нітья Васудеван
2013 ф Гілка жасмину біля будинку Сіти Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu Гіта
2013 ф Jabardasth Шрея
2013 ф Шлях до дому тітки Attarintiki Daredi Шаші
2013 ф Ramayya Vasthavayya Акарша
2014 ф Наша родина Manam Крішнавені / Прія
2014 ф Autonagar Surya Шіріша
2014 ф Alludu Seenu Анджали
2014 ф Невгамовний Anjaan (там.) Джива
2014 ф Суета сует Rabhasa Инду
2014 ф Кинджал Kaththi (там.) Анкіта
2015 ф Почати спочатку / Син Сатьямурті S/O Satyamurthy Саміра, вона ж Суббулакшмі
2015 ф Перевізник 10 Endrathukulla (там.) Шакіла та Гадгі Мой
2015 ф Золотий син Thanga Magan (там.) Ямуна
2015 ф Приховане полум'я Theri (там.) Мітра Виджайкумар
2016 ф Годинникар 24 (там.) Сатья
2016 ф A Aa Анасуя Рамалінгам
2016 ф Народний гараж / Добре серце Janatha Garage Буджи
2017 ф Raju Gari Gadhi 2 Амурта
2017 ф Mersal (там.) Тара, телеведуча
2018 ф Rangasthalam
2018 ф Irumbu Thirai (там.) Раті Деві
2018 ф Super Deluxe (там.) Ваємбу

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ČSFD — 2001.
  2. ‘Kolamaavu Kokila’: Samantha heaps praise on Nayanthara’s film
  3. https://tamilactressdiary.com/samantha-akkineni-husband
  4. Samantha Akkineni
  5. Y. Sunita Chowdhary (1 березня 2010). Poised on the edge. The Hindu (англ.). Архів оригіналу за 4 жовтня 2013. Процитовано 23 листопада 2018.
  6. Shruti Menon (16 жовтня 2013). Geeky teen to glamorous actress. Deccan Chronicle (англ.). Архів оригіналу за 8 жовтня 2014. Процитовано 23 листопада 2018.
  7. Sudhir Srinivasan (12 липня 2014). Say hello to Samantha. The Hindu. Архів оригіналу за 29 січня 2016. Процитовано 23 листопада 2018.
  8. G. Prasad (15 лютого 2009). Image booster for Narain. The Hindu. Процитовано 19 листопада 2016.
  9. R. Richard Mahesh (12 грудня 2009). Narain signs a new film in Kollywood. The New Indian Express. Процитовано 19 листопада 2016.
  10. Big break for Samantha. The Times of India. 24 вересня 2009. Архів оригіналу за 16 квітня 2010. Процитовано 23 листопада 2018.
  11. Gujarat calling 'Baana Kaathadi'. The Times of India. 2 липня 2009. Архів оригіналу за 2 грудня 2018. Процитовано 19 листопада 2016.
  12. Booked before Moscowin Kaveri. Behindwoods.com. 12 серпня 2008. Архів оригіналу за 26 вересня 2009. Процитовано 23 листопада 2018.
  13. Interview with Samantha. Idlebrain.com. 13 грудня 2012. Архів оригіналу за 24 березня 2016. Процитовано 23 листопада 2018.
  14. Radhika Rajamani (6 грудня 2010). The Best Telugu Films of 2010. Rediff.com. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 23 листопада 2018.
  15. B V S Prakash (27 лютого 2010). Ye Maya Chesave Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 21 жовтня 2020. Процитовано 30 березня 2015.
  16. Radhika Rajamani (26 лютого 2010). Ye Maya Chesave is a beautiful love story. Rediff.com. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 23 листопада 2018.
  17. Nominees of Idea Filmfare Awards South. IndiaGlitz. 1 червня 2011. Архів оригіналу за 1 червня 2016. Процитовано 23 листопада 2018.
  18. Allu Arjun, Mamooty win at South Filmfare Awards. CNN-IBN. 4 липня 2011. Архів оригіналу за 26 вересня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  19. Bhama Devi Ravi (7 серпня 2010). Baana Kaathadi Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 26 березня 2020. Процитовано 19 листопада 2016.
  20. Gautaman Bhaskaran (10 серпня 2010). Review: Baana Kaathadi. Hindustan Times. Архів оригіналу за 23 жовтня 2017. Процитовано 19 листопада 2016.
  21. Pavithra Srinivasan (27 серпня 2010). Moscowin Kaveri is beautiful nonsense. Rediff.com. Архів оригіналу за 21 грудня 2013. Процитовано 23 листопада 2018.
  22. Prashanth NR (29 грудня 2010). Tollywood: The big hits of 2010. The New Indian Express. Процитовано 4 квітня 2015.
  23. Dookudu, a storming success. Rediff.com. 23 жовтня 2011. Архів оригіналу за 28 грудня 2014. Процитовано 30 листопада 2016.
  24. Pavithra Srinivasan (23 вересня 2011). eview: Dookudu is Mahesh Babu's show all the way. Rediff.com. Архів оригіналу за 30 жовтня 2017. Процитовано 30 листопада 2016.
  25. Suresh Kavirayani (24 жовтня 2011). Dookudu Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 27 грудня 2014. Процитовано 30 березня 2015.
  26. Subhash K Jh (29 березня 2012). South star Samantha gets ready for Bollywood. Rediff.com. Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 30 листопада 2016.
  27. DCHL bankruptcy threat: PVP Ventures in fray to buy IPL team Deccan Chargers. The Economic Times. Процитовано 7 березня 2015.
  28. Rajamouli’s Eega continues to win awards. The Times of India. 13 листопада 2013. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 7 березня 2015.
  29. List of Winners at the 60th Idea Filmfare Awards (South). Filmfare (англ.). 21 липня 2013. Архів оригіналу за 26 червня 2015.
  30. CineMAA awards 2013 winners list. Idlebrain.com. 16 червня 2013. Архів оригіналу за 3 квітня 2015.
  31. Santosham 11th anniversary awards 2013 presentation. Idlebrain.com. 31 серпня 2013. Архів оригіналу за 13 липня 2015.
  32. Subhash K. Jha (29 червня 2013). Aditya Roy Kapur's Assi Nabbe Poore Sau to be revived. Bollywood Hungama. Архів оригіналу за 8 березня 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  33. 'Yeto Vellipoyindi Manasu' Review: This Telugu film is a complex romantic drama. CNN-IBN. 16 грудня 2012. Архів оригіналу за 18 грудня 2012. Процитовано 7 березня 2015.
  34. Karthik Pasupulate (14 грудня 2012). Yeto Vellipoyindi Manasu. The Times of India. Архів оригіналу за 9 листопада 2017. Процитовано 7 березня 2015.
  35. 'Neethaane En Ponvasantham' Review: Boring love story. CNN-IBN. 16 грудня 2012. Архів оригіналу за 2 лютого 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  36. M Suganth (15 грудня 2012). Neethaane En Ponvasantham Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 7 лютого 2019. Процитовано 30 листопада 2016.
  37. Dhanush Wins Best Actor at Vijay Awards; Shah Rukh Khan Gets Chevalier Sivaji Award [Winners List]. International Business Times. 13 травня 2013. Архів оригіналу за 1 грудня 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  38. Chakpak (17 жовтня 2013). 'Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu' being dubbed into Tamil. Deccan Chronicle. Архів оригіналу за 19 серпня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  39. Radhika Rajamani (11 січня 2013). Review: Seethamma Vakitlo... looks outdated. Rediff.com. Архів оригіналу за 17 жовтня 2018. Процитовано 30 листопада 2016.
  40. Karthik Pasupulate (11 січня 2013). Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 4 вересня 2018. Процитовано 30 листопада 2016.
  41. Mahalakshmi Prabhakaran (12 січня 2013). Film review: 'Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu '(Telugu). Daily News and Analysis. Архів оригіналу за 10 листопада 2013. Процитовано 30 листопада 2016.
  42. Sangeetha Devi Dundoo (12 січня 2013). Seethamma Vakitlo Sirimalle Chettu: Watch it with a smile. The Hindu. Архів оригіналу за 26 липня 2015. Процитовано 2 серпня 2015.
  43. Karthik Pasupulate (22 лютого 2013). Jabardasth Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 14 вересня 2021. Процитовано 30 листопада 2016.
  44. Mahalakshmi Prabhakaran (23 лютого 2013). Review: 'Jabardasth' (Telugu) is little senti, more mental. Daily News and Analysis. Архів оригіналу за 30 грудня 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  45. Attarintiki Daredi collections crossed Magadheera. The Times of India. 27 жовтня 2013. Архів оригіналу за 12 листопада 2014. Процитовано 29 липня 2015.
  46. Radhika Rajamani (27 вересня 2013). Review: Attarintiki Daaredi is Pawan Kalyan's show!. Rediff.com. Архів оригіналу за 22 січня 2015. Процитовано 30 листопада 2016.
  47. Ch Sushil Rao (27 вересня 2013). Attarintiki Daredi Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 22 січня 2015. Процитовано 30 листопада 2016.
  48. Sangeetha Devi Dundoo (29 вересня 2013). Way to a mass entertainer. The Hindu. Архів оригіналу за 15 січня 2015. Процитовано 2 серпня 2015.
  49. 61st Idea Filmfare Awards (South) Nomination list. Filmfare. 8 липня 2014. Архів оригіналу за 6 серпня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  50. Sangeetha Devi Dundoo (13 жовтня 2013). Ramayya Vasthavayya: Hinged on heroism. The Hindu. Архів оригіналу за 14 жовтня 2013. Процитовано 2 серпня 2015.
  51. Hemant Kumar (12 грудня 2014). Tollywood stars who flopped at the BO in 2014. Deccan Chronicle (англ.). Процитовано 30 листопада 2016.
  52. Top Grossing Telugu Films of 2014: Allu Arjun's 'Race Gurram', Ram Charan's 'Yevadu', Nag's 'Manam' and Others. International Business Times. 28 грудня 2014. Архів оригіналу за 9 лютого 2015. Процитовано 30 листопада 2016.
  53. Prabalika M Borah (23 травня 2014). Manam: Smiles all around. The Hindu. Архів оригіналу за 20 жовтня 2017. Процитовано 30 листопада 2016.
  54. Suresh Kavirayani (23 травня 2014). Movie review 'Manam': Leaves you mesmerised. Deccan Chronicle. Архів оригіналу за 5 серпня 2015. Процитовано 30 листопада 2016.
  55. Nominations for the 62nd Britannia Filmfare Awards (South). Filmfare. 3 червня 2016. Архів оригіналу за 29 червня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  56. CineMAA Awards 2015 - Lifetime Achievement To Superstar Krishna. MAA TV. 27 липня 2015. Архів оригіналу за 20 серпня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  57. SIIMA AWARDS: 2014 WINNERS. SIIMA Awards. 11 серпня 2015. Архів оригіналу за 27 вересня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  58. Shekhar H. Hooli (11 серпня 2015). SIIMA Awards 2015: 'Manam' Tops Telugu Winners List, Beating 'Race Gurram', '1: Nenokkadine'. International Business Times India. Архів оригіналу за 11 серпня 2015. Процитовано 23 листопада 2018.
  59. Sangeetha Devi Dundoo (25 липня 2014). Alludu Seenu: Outlandish launch pad. The Hindu. Архів оригіналу за 30 жовтня 2017. Процитовано 2 серпня 2015.
  60. R S Prakash (15 серпня 2014). Movie review: Anjaan. Bangalore Mirror. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 30 листопада 2016.
  61. Sangeetha Devi Dundoo (31 серпня 2014). Rabhasa review: Been there, seen that. The Hindu. Архів оригіналу за 29 січня 2021. Процитовано 30 листопада 2016.
  62. Highest grossing Tamil movies of all time. The Times of India. 6 серпня 2015. Архів оригіналу за 12 червня 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  63. Anupama Subramanian (24 жовтня 2014). Movie review Kaththi: A little too preachy. Deccan Chronicle. Архів оригіналу за 30 жовтня 2017. Процитовано 30 листопада 2016.
  64. S Saraswathi (22 жовтня 2014). Review: Kaththi entertains with a message. Rediff.com. Архів оригіналу за 5 липня 2017. Процитовано 30 листопада 2016.
  65. Winners of 62nd Britannia Filmfare Awards South. Filmfare. 27 червня 2015. Архів оригіналу за 29 січня 2016. Процитовано 27 червня 2015.
  66. Harichandran Pudipeddi (1 липня 2015). Content over star power: Story of south cinema in first half of 2015. Hindustan Times. Архів оригіналу за 11 липня 2015.
  67. Siby Jeyya (24 травня 2016). 'Brahmotsavam' Flop Effect :: Samantha Deletes her Tweet on Mahesh Babu. AP Herald. Архів оригіналу за 25 вересня 2016. Процитовано 24 лютого 2018.
  68. Winners of the 64th Jio Filmfare Awards (South). Filmfare. 17 червня 2017. Архів оригіналу за 18 червня 2017.
  69. Manoj Kumar R, A. Kameshwari (6 жовтня 2017). Naga Chaitanya and Samantha Ruth Prabhu’s wedding: Everything you should know. Indian Express. Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 27 жовтня 2017.