Сара Фленнері

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

 

Сара Фленнері
англ. Sarah Flannery
Народилася 1982[1][2][3]
Корк, Манстер, Ірландія
Країна  Ірландія
Діяльність математик
Alma mater Коледж св. Петра
У шлюбі з Luc Bartheletd
Нагороди

Сара Фленнері (англ. Sarah Flannery, нар. 1982, графство Корк, Ірландія) у віці 16 років стала переможцем BT Young Scientist and Technology Exhibition[en] 1999 року за розробку алгоритму Кайлі-Песе (Cayley-Purser algorithm)[en], заснованому на її роботі, виконаній у Baltimore Technologies[en] під час тижневої практики в цій компанії. Проект, названий «Криптографія — новий алгоритм у порівнянні з RSA», також приніс їй перемогу в Конкурсі молодих учених Євросоюзу (EU Young Scientist of the Year Award) 1999 року. Її книга In Code (2001), у співавторстві з її батьком, розповідає історію створення алгоритму і про те задоволення, яке вона отримувала в дитинстві від розв'язання математичних головоломок.

Вона вивчала інформатику в Петерхаус, коледжі при Кембріджському університеті, який закінчила у 2003, і, за станом на 2006, працювала в Electronic Arts в якості інженера програмного забезпечення. Зараз працює в компанії TirNua, будучи одним із засновників, на посаді Директорки по науці.[4]

Ліхтарі вуличного освітлення на вулиці Святого Патріка, однієї з основних магістралей Кірка, названі на її честь.

Родина[ред. | ред. код]

Сара Флкннері є дочкою Девіда (David) і Елен (Elaine) Фленнері. Має чотирьох молодших братів. Девід (David), Брайан (Brian), Імон (Eammon) і Мік (Mick). Сара — сестра ірландського рок/фолк співака і композитора Міка Флэннери (Mick Flannery)[en].

Бібліографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Deutsche Nationalbibliothek Record #173495842 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.
  2. NUKAT — 2002.
  3. Korean Authority File
  4. Tirnua's Team Have EA in Common [{{{1}}} Архівовано] на WebCite

Посилання[ред. | ред. код]