Сарнавський Ігор Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Ігор Сарнавський
Особисті дані
Повне ім'я Ігор Григорович Сарнавський
Народження 1 лютого 1968(1968-02-01) (56 років)
  Думинське, СРСР
Зріст 184 см
Вага 80 кг
Громадянство  Україна
Позиція захисник
Інформація про клуб
Поточний клуб завершив виступи
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1985–1991 СРСР «Авангард»/«Верес» (Рівне) 227 (5)
1992 Україна «Нива» (Вінниця) 5 (0)
1992-1994 Україна «Волинь» 62 (2)
1995-1998 Україна «Буковина» (Чернівці) 91 (0)
1998-2000 Україна «Полісся» (Житомир) 58 (0)
1999   Україна «Папірник» (Малин) 1 (0)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.

Ігор Григорович Сарнавський (нар. 1 лютого 1968, Думинське Овруцького району Житомирської області) — радянський та український футболіст, що грав на позиції захисника. Відомий за виступами у низці клубів вищого дивізіону України, а також за виступами за рівненський «Верес», у складі якого зіграв понад 200 матчів у чемпіонаті СРСР серед команд другої ліги.

Клубна кар'єра[ред. | ред. код]

Ігор Сарнавський народився в Житомирській області, а розпочав свою футбольну кар'єру в команді майстрів «Авангард» із Рівного, який виступав у другій союзній лізі, у 1985 році. Молодий футболіст відразу зумів пробитися до основного складу команди, за яку грав аж до розпаду СРСР у 1991 році[1], та зіграв за клуб 227 матчів чемпіонату СРСР. Із початком розіграшу чемпіонату незалежної України Ігор Сарнавський стає гравцем команди вищої ліги «Нива» з Вінниці. У першому чемпіонаті України футболіст зіграв 5 матчів, а з другого чемпіонату стає гравцем іншої вищолігової команди — «Волині» із Луцька. У першому сезоні за «Волинь» Сарнавський зіграв 18 матчів[2], та був переважно гравцем стартового складу. Наступного сезону футболіст і надалі був гравцем стартового складу, та зіграв у чемпіонаті України 30 матчів[3], проте надалі фінансовий стан команди погіршився, і Сарнавський, зігравши ще 14 матчів у чемпіонаті в сезоні 1994—1995 років[4], стає гравцем чернівецької «Буковини», яка на той час вже вибула до першої ліги. Наступного сезону чернівецька команда здобула срібні медалі серед команд першої ліги, проте саме у цьому чемпіонаті підвищувалась у класі лише одна команда першої ліги. Сарнавський грав за «Буковину» ще один сезон, у якому команда вже боролась за виживання у першій лізі, та навіть вимушена була грати перехідний турнір за право залишитись у лізі[5], та став гравцем іншої першолігової команди — житомирського «Полісся». У цій команді футболіст грав протягом двох сезонів, один матч також зіграв за тодішній фарм-клуб житомирян — «Папірник», та закінчив виступи у професійному футболі. Пізніше футболіст виступав у чемпіонаті області та аматорському чемпіонаті України за здолбунівський «Волинь-Цемент», після чого закінчив виступи на футбольних полях.

Після завершення футбольної кар'єри[ред. | ред. код]

Після завершення виступів на футбольних полях Ігор Сарнавський проживає у Луцьку, та є одним із спостерігачів арбітражу чемпіонату Волинської області з футболу.[6][7]

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сергій Ковалець викликав рівненського футболіста на збір «молодіжки»[недоступне посилання з липня 2019]
  2. ФК «Волинь» — Статистика
  3. ФК «Волинь» — Статистика
  4. ФК «Волинь» — Статистика
  5. Історія ФСК «Буковина». Архів оригіналу за 26 грудня 2016. Процитовано 25 грудня 2016.
  6. Федерація футболу Волині
  7. ДЮФЛ Волині (перша ліга)

Посилання[ред. | ред. код]