Свідки Путіна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Свідки Путіна» (рос. Свидетели Путина) — документальний фільм російського режисера Віталія Манського про початок правління Володимира Путіна.

Інтернет-прем'єра фільму відбулася 12 грудня 2018 року в кінотеатрі Artdoc.Media. Також фільм був представлений на Лондонському кінофестивалі.[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Події у фільмі починаються 31 грудня 1999 року, коли Російська Федерація дізнається про появу нового президента. Фільм заснований на документальних свідченнях операції «Наступник», унаслідок якої країна отримала президента, який править нею донині.[2]

Прокат на території Російської Федерації[ред. | ред. код]

«Ми не знайшли жодної можливості фізично показати фільм ні на одному майданчику на території Росії, про прокат не йдеться, просто, хоча б, хоч в якійсь формі»
Манський Віталій Всеволодович

[3]

Оцінки[ред. | ред. код]

Фільм позитивно сприйняли кінокритики. На сайті Rotten Tomatoes він має рейтинг 83 % на основі 12 рецензій.[4] На Кінофестивалі у Карлових Варах стрічка була визнана найкращим документальним фільмом (більше 60 хвилин).

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Phillips, Charlie. London film festival 2018: documentaries to watch out for. The Guardian. Процитовано 30 вересня 2018.
  2. Свідки Путіна. Процитовано 29 вересня 2019.
  3. Руденко, Анжеліка. «Свідки Путіна» – режисер Манський про свій фільм, Крим, Росію та Зеленського. Радіо Свобода. Процитовано 13 листопада 2019.
  4. Putin's Witnesses (2018) - Rotten Tomatoes.
  5. Karlovy Vary International Film Festiva (2018).
  6. Artdocfest — Свидетели Путина.