Семенов Артем Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Семенов Артем Олегович
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Артем Олегович Семенов
Дата народження 1 лютого 1986(1986-02-01) (38 років)
Місце народження Кривий Ріг
Роки активності з 2008
Громадянство Україна
Професія співак, диригент, композитор
Освіта вища музична
Співацький голос Сопрано, контр-тенор, тенор, баритон
Інструменти фортепіано
Жанр поп-рок, естрада, симфонічний метал, рок-опера, опера
Псевдоніми Diva Ursula
Гурт «DejaVu»
Співпраця СТБ

Семенов Артем Олегович (, нар. 1 лютого 1986, Кривий Ріг) — український оперний та естрадний співак, автор пісень, диригент хору, викладач вокалу, суперфіналіст шоу «Україна має талант». Також відомий під псевдонімом Діва Урсула.

Біографія[ред. | ред. код]

Семенов Артем Олегович народився 1 лютого 1986 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області, Україна. Батько Артема — машиніст, мама — кухар.

З раннього дитинства Артем виявив надзвичайний інтерес до музики. У 8 років почав співати у церковному хорі та вчитися у музичній школі (клас фортепіано). Юний талант стає лауреатом багатьох дитячих пісенних конкурсів.

У 2003 році Артем закінчує загальноосвітню і музичну школи та вступає на відділ хорового диригування Криворізького міського музичного училища. Паралельно з навчанням керує хором у соборі, а також дебютує на сцені місцевого театру оперети у ролі Олени Прекрасної.

2006 року отримує диплом Криворізького музичного училища і вступає до Львівської національної музичної академії на вокальне відділення. Однак, у Львові Артем Семенов не зміг влаштуватися на роботу і через матеріальні проблеми змушений був переїхати до Києва. Тимчасово призупинив навчання, яке згодом продовжив на заочному відділенні.

У 2007—2008 роках разом із Тетяною Мельник виступали як дует «DejaVu». Але гурт через декілька років розпався. Надалі почав виступати у нічних гей-клубах "Ендібар" і "Помада", як травесті-діва Урсула.

У 2009 році Артем Семенов став учасником першого сезону шоу «Україна має талант». Зокрема використовувув образ Діви Урсули. Артисту вдалося здивувати глядачів і членів журі своїми унікальними вокальними даними — вона є однією із небагатьох у світі виконавиць, які володіють одночасно і чоловічим тенором, і жіночим сопрано. Твори світової класики у її виконанні отримали неочікуване звучання. Діва Урсула посіла друге місце і отримала грант на розвиток таланту, який витратила на навчання у російської оперної співачки Любові Казарновської.

Твори, які Артем Семенов виконав як учасник талант-шоу на телевізійному каналі СТБ

Етап шоу Твір
Кастинг «Figlio Perduto» Бетховена
Прямий ефір "Адажіо" Томазо Альбіноні
Фінал, гала-концерт «Привид опери» Ендрю Ллойд-Веббера

У квітні 2012 артист йде на експеримент: повністю відмовився від свого альтер-его і декілька років виступав під своїм справжнім ім'ям — Артем Семенов.

Брав участь у телевізійному шоу «Зірковий ринг», в якому змагалися найкращі вокалісти талант-шоу «Україна має талант» та «Х-Фактор».

Також знімався у любительських фільмах під ніком "Елла Холівуд".

Дискографія[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Рік Назва
2010 «Трагедия»
2012 «Ангел»
2013 «Две минуты»
«Взлететь»
2014 «Я схожу с ума»

Кліпи[ред. | ред. код]

Рік Кліп
2013 Две минуты
2013 «Взлететь»

Посилання[ред. | ред. код]