Копилов Сергій Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Копилов Сергій Анатолійович
Копилов Сергій Анатолійович
Копилов Сергій Анатолійович
ректор Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка
Нині на посаді
На посаді з 30 січня 2013
Попередник Завальнюк Олександр Михайлович
Народився 23 червня 1963(1963-06-23) (60 років)
м. Слов'янськ, Донецька область
Відомий як історик
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Alma mater Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Професія історія, славістика

Сергій Анатолійович Копилов (* 23 червня 1963(19630623), Слов'янськ) — український історик-славіст, історіограф, доктор історичних наук, професор. Син історика Анатолія Копилова. З 30 січня 2013 року – ректор Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчив історичний факультет Київського університету (1985). Працював асистентом, стажистом-дослідником Луцького педагогічного інституту, 1987 стажувався в Софійському університеті (Болгарія). 1988 захистив кандидатську дисертацію на тему: «Участь Робітничої молодіжної спілки у зміцненні народно-демократичного ладу в Болгарії (1944—1947 рр.)». Від 1988 — у Кам'янець-Подільському педагогічному інституті: асистент, старший викладач, доцент, професор. Від 2002 — декан історичного факультету, з 2006 — завідувач кафедри всесвітньої історії. Цього ж року захистив докторську дисертацію на тему: «Українська історична славістика нового часу: витоки, становлення і етапи розвитку».

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Член редколегій наукових збірників: «Наукові праці Кам'янець-Подільського державного університету: Історичні науки»; «Освіта, наука і культура на Поділлі: Збірник наукових праць»; «Іван Огієнко і сучасна наука та освіта»; «Славістичний альманах». Автор і співавтор кількох підручників та навчальних посібників. Науковий доробок — понад 100 робіт.

Праці[ред. | ред. код]

Джерела та література[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Баженов Л. В. Копилов Сергій Анатолійович. В кн.: Баженов Л. В. Поділля в працях істориків і краєзнавців XIX—ХХ ст.: Історіографія. Бібліографія. Матеріали. Кам'янець-Подільський, 1993;
  • Кращі науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів України: Тематичний збірник, вип. 4. К., 2007;
  • Степанков В. С. Копилов Сергій Анатолійович. В кн.: Кам'янець-Подільський державний педагогічний університет в особах, т. 3. Кам'янець-Подільський, 2008.