Символи префектури Ямаґуті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Символи префектури Ямаґучі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Символи префектури[ред. | ред. код]

    
Емблема      Прапор
  • Емблема префектури

Емблема префектури Ямаґуті — стилізоване зображення ієрогліфів 山 (яма) і 口 (куті), що разом складають ім'я префектури. Емблема уособлює собою птаха, що летитить до сонця. Коло символізує згуртованість жителів префектури, а крила — її злет та розвиток. Ця емблема була затверджена постановою №506-2 3 вересня 1962 року на пам'ять 90-річчя заснування префектури Ямаґуті.

  • Знак-символ префектури

Окремий знак-символ префектури Ямаґуті відсутній. Зазвичай, емблема використовується як знак-символ префектури.

  • Прапор префектури

Положення про прапор префектури Ямаґуті було затверджено разом із постановою про емблему префектури 3 вересня 1962 року. Згідно з нею, співвідношення сторін прапора дорівнює 2 до 3. У центрі розміщується емблема префектури, яка дорівнює 3/5 висоти полотнища. Колір прапора — червно-брунатний, а емблеми — білий.

  • Дерево префектури

Японська червона сосна (Pinus densiflora) затверджена деревом префектури 14 вересня 1966 року. Вона є цінним і якісним товаром земель Ямаґуті, з якого впродовж віків виготовляли палаци для імператорської сім'ї Японії та чимало буддистських храмів по всій країні. Деревина цього різновиду сосни має шляхетний, червонуватий відтінок.

  • Квітка префектури

Квіткою-символом префектури вважається цвіт "літнього мандарину" нацумікана (Citrus natsudaidai Hayata). Цей вид було вперше винайдено у землях Ямаґуті у 1704 році. Він розцвітає у травні та має дуже запашні квіти. Вони тримаються на гілках близько місяця. Цвіт нацумікану обрано квіткою префектури 22 березня 1964 року.

  • Птах префектури

Птах-символ Ямаґуті — чорний журавель (Grus monacha). Він прилітає до префектури з Сибіру на зимівку, проводячи в Японії час з жовтня по березень. Чорний журавель був затверджений птахом префектури 13 жовтня 1964 року.

  • Тварина префектури

Плямистий олень (Cervus nippon) обраний твариною префектури Ямаґуті 13 жовтня 1964 року. Найбільші популяції цих тварин проживають в околицях міст Сімоносекі та Наґато.

  • Морський символ префектури

Морським символом префектури Ямаґуті є риба смугаста фуґу (Takifugu rubripes). Вона вважається уособленням добробуту, так як її ім'я схоже на японське слово "фуку" — "щастя". Префектура займає перше місце в Японії за виловом цієї риби. Фуґу затверджено префектурним символом 26 серпня 1989 року.