Сичова Мирослава Іванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сичова Мирослава Іванівна
Народилася 31 березня 1957(1957-03-31) (67 років)
Оршівці, Кіцманський район, Чернівецька область
Діяльність науковиця
Alma mater Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова
Науковий ступінь кандидат педагогічних наук
Нагороди
Заслужений вчитель України

Мирослава Іванівна Сичова (* 31 березня 1957, с. Оршівці, Кіцманський район, Чернівецька область) — педагог, науковець, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений вчитель України

Життєпис[ред. | ред. код]

Після закінчення Оршівецької восьмирічної школи вступила на дошкільний відділ Чернівецького педагогічного училища, яке закінчила в січні 1976 року.

Трудову діяльність розпочала на посаді вихователя дошкільної дитячої установи «Сонечко».

В серпні цього ж року вступила до Київського інституту ім. Горького (тепер — Національний педагогічний університет ім. Драгоманова) на дефектологічний факультет.

За роки навчання — Ленінський стипендіат, секретар комітету комсомолу факультету.

Закінчивши «на відмінно» інститут, була направлена на роботу в місто Чернівці в Першотравневий районний відділ освіти.

Пропрацювавши 5 років інспектором початкової освіти і районним логопедом, в 1985 році була запрошена на роботу до Чернівецького педагогічного училища (тепер — Педагогічний коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) на посаду завідувача дошкільним відділом.

З 1998 року — заступник директора з навчально-виробничої роботи, починаючи з 2003 — заступник директора з навчальної роботи.

У 2006 році захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності «Теорія і методика професійної освіти»[1].

Роботу в коледжі поєднує з роботою на педагогічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича доцентом кафедри педагогіки та соціальної роботи. Читає курси: «Основи дефектології та логопедії», «Теорія та методика розвитку рідної мови», «Логопедія» та «Методика розвитку мовлення та ознайомлення з довкіллям».

Цікаві факти[ред. | ред. код]


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сичова Мирослава Іванівна. Організація самостійної роботи студентів педагогічного училища в умовах особистісно орієнтованого навчання: Дис… канд. пед. наук: 13.00.04 / Інститут педагогіки і психології професійної освіти АПН України. -К., 2000.- 237 арк.- Бібліогр.: арк. 164—193.

Джерела[ред. | ред. код]