Скандал у Римі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Скандал у Римі
англ. Roman Scandals
Жанр комедія
Режисер Frank Tuttled[1][2]
Продюсер Семюел Ґолдвін
Сценарист William Anthony McGuired
У головних
ролях
Едді Кантор[2], Рут Еттінг[2], Глорія Стюарт[2], Девід Меннерсd[2], Едвард Арнольд[2], Люсіль Болл, Harry Cordingd, Джейн Дарвелл, Стенлі Філдсd, Francis Fordd, Чарльз К. Френчd, Полетт Ґоддар, Нобл Джонсон, Jack Richardsond, Ейлін Ріґґін і Алан Маубрей[2]
Оператор Грегг Толанд, Рей Джун і Greg Tolandd
Композитор Альфред Ньюманd
Художник Річард Дей
Кінокомпанія Samuel Goldwyn Productions
Дистриб'ютор United Artists
Тривалість 85 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1933
IMDb ID 0024507
CMNS: Скандал у Римі у Вікісховищі

Скандал у Римі (англ. Roman Scandals) — музична комедія 1933, поставлена ​​режисером Френком Таттлом за участю популярного коміка Едді Кантора. Кантор брав участь у багатьох музичних комедій продюсера Семюела Голдвіна і «Скандал у Римі» був однією з найпопулярніших з них. Зроблена з урахуванням масової привабливості, комедія переважно погано і добре виглядає багато в чому завдяки чарівності Кантора. Декілька хитромудрих хореографічних танцювальних номерів (в постановці Басбі Берклі) вплетені в сюжет, пропонуючи перерви в стрімких витівках Едді Кантора. Будучи зробленим до введення Кодексу Хейса в 1934 фільм на ті часи здавався досить сміливим. Танцівниці ревю The Goldwyn Girls у деяких сценах знімалися повністю оголеними, прикриті лише білявими локонами. Тут також пародійно обігруються деякі сцени з фільмів «Бен Гур» (1925, реж. Фред Нібло) — гонки на колісницях, і Знак хреста (1932, реж. Сесіл Б. ДеМілль).

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія починає розвиватися на початку 1930-х років у містечку Західний Рим, штат Оклахома. Едді, який працює кур'єром, подобається, мабуть, усім городянам, окрім корумпованої влади та місцевого олігарха Купера, який уже збудував у містечку історичний музей, а тепер має намір будувати в'язницю. Едді розповідає людям, виселеним через будівництво в'язниці на задвірки у нетрі правду про міську корупцію і за це його поліція викидає з міста.

Після удару по голові Едді засинає і йому сниться, що він у Стародавньому Римі, де його як раба продають на невільничому ринку. Трибун, що купив Едді, Йозефус називає його Едіпом. Незабаром Едіп виявляє, що жорстокий імператор Валеріус є шахраєм та хабарником, аналогічним Куперу з його міста в Оклахомі, і він має намір це виправити. Едіп був призначений дегустатором при Валеріусі, що було небезпечним, оскільки дружина імператора Агріппа постійно намагається отруїти свого чоловіка. Агріппа викликає Едіпа до себе і намагається вмовити його отруїти імператора. Йозефус потрапляє в немилість і імператор виганяє його. Йозефус просить Едіпа попередити його кохану, принцесу Сільвію, про те, що він чекатиме на неї з колісницею, щоб разом помчатися в далеку Остію. Благонамірне втручання Едіпа приводить його в камеру тортур, але він збігає і мчить на колісниці слідом за закоханими, що втекли, щоб запобігти вбивству Йозефуса в Остії.

Після драматичних гонок на колісницях, Едді прокидається, щоб знову опинитися в Західному Римі, штат Оклахома, США, де він швидко зриває плани сучасним деспотам і приносить щасливий кінець усім своїм друзям.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]