Варда В'ячеслав Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слава Варда
В'ячеслав Анатолійович Варда
Народився 5 жовтня 1981(1981-10-05) (42 роки)
Київ, Україна
Громадянство Україна Україна
Діяльність тележурналіст, радіожурналіст, блогер, спортсмен, поет
Alma mater Київське Республіканське вище училище фізичної культури
Сайт varda.com.ua

В'ячеслав Анатолійович Варда (нар. 5 жовтня 1981, Київ) — український легкоатлет, журналіст, теле- та радіоведучий, поет ассирійського походження.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 5 жовтня 1981 року в місті Києві. Закінчив київське Республіканське вище училище фізичної культури за спеціальністю «Тренер по спорту». Майстер спорту України з легкої атлетики — спеціалізація 110 метрів з бар'єрами. Закінчив Київський національний торговельно-економічний університет (факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу) та юридичний факультет Національного університету внутрішніх справ України. Службу в армії проходив у спортивній команді Головного управління внутрішніх військ, захищаючи кольори ФСТ «Динамо».

На телебаченні з 2006 року. Працював спеціальним кореспондентом, коментатором і ведучим новин на першому українському спеціалізованому спортивному каналі «Спорт 1».

З 2007 по 2013 рік був ведучим на «Новому каналі». Програми: «Спортрепортер», «Живчик Старти» і спеціальні репортажі. Номінант головної української телевізійної премії «Телетріумф» у номінаціях «найкраща спортивна програма» і «найкраща дитяча програма».

У 2012 році був ведучим «Студії Савіка Шустера» на Олімпійських Іграх у Лондоні.

У 2013 році працював на телеканалі «ТВі».

3 2013 по 2015 рік працював ведучим вечірнього та ранкового шоу на радіостанції Europa Plus Ukraine.

З 2015 року працював на радіо «Вісті», де був креативним продюсером та ведучим проекту журналістських спортивних розслідувань «Гран Прі». де веде авторські програми «Вардаспорт» (рос. «Вардаспорт») [1], «Дубль В» (рос. «Дубль В») [2], з серпня 2016 — також — ранкові ефіри спільно з телеканалом «UBR» «Варда де Жанейро» (рос. «Варда де Жанейро») [3]—на радіо «Вісті», та вечірню олімпійську студію на UA: Перший.

Гостями проекту «ВардаСпорт» є зірки світового спорту й відомі мандрівники. Програму «ДубльW», яку веде разом із відомим українським футбольним коментатором Віктором Вацко, відвідують знані вітчизняні футболісти, тренери та функціонери.

З 15 листопада 2016 року також вів авторську програму на радіо «Вісті» «Це — таємниця» (рос. «Это секрет») .

З 2016 по 2018 рік був ведучим вечірніх ефірів на телеканалі NewsOne.

У 2011 році видає першу збірку власних поезій. Читаючи вірші, виступає разом із відомим українським кіно та телеоператором, гітаристом Олександром Сульдіним. У 2011 році, досвід створення віршів формується в організацію поетичного проекту — «Слава Варда». В його рамках, як автор, працює над виставою своїх віршів на сцені в форматі вистави. У цьому ж році виходить його перша книга віршів.

З 2018 року був ведучим програми «Кримінал» на телеканалі «Прямий».

З серпня 2020 року працював ведучим денних ефірів на телеканалі Kyiv.Live

З червня 2021 року повернувся на "Прямий Канал" ставши ведучим програми "Новини Країни".

Слава Варда та Олександр Сульдін

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]