Слов'янські шпалери — КФТП

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Слов'янські шпалери-КФТП)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слов'янські шпалери — КФТП
Публічне акціонерне товариство «Слов'янські шпалери — КФТП»
Тип Публічне акціонерне товариство
Форма власності публічна компанія
Засновано 1946
Штаб-квартира вул. Передзаводська 4, Корюківка, Чернігівська область, Україна
Ключові особи Мурай Віктор Петрович (гендиректор)
Продукція шпалери
Співробітники 1200
slav-oboi.com.ua/page.php?id=42

Публічне акціонерне товариство «Слов'янські шпалери — КФТП» (Корюківська фабрика технічних паперів) — підприємство в місті Корюківка Чернігівської області. Продукція випускається під торговою маркою «Слов'янські шпалери».

Річний випуск шпалер складає близько 50 млн рулонів.[1]

Історія[ред. | ред. код]

З 1858 і майже до початку Німецько-радянської війни в Корюківці працював цукровий завод. У роки війни завод був зруйнований. В 1946 році на цьому місці було розпочато будівництво фабрики з виробництва технічних паперів. Перша продукція цієї фабрики була випущена в 1949, а цілому будівництво фабрики закінчилось в 1961. Фабрика виробляла крейдований та антикорозійний папір, клейову стрічку. В 1982 розпочалося будівництво шпалерного цеху, яке закінчилось в 1991. Однак перші шпалери корюківського виробництва надійшли в продаж уже в 1980-х.

В середині 1990-х підприємство реорганізоване у відкрите акціонерне товариство.

Теперішній стан[ред. | ред. код]

Підприємство виробляє такі види шпалер: паперові гофровані, миючі, дуплексні, акрилові, вінілові, на флізеліновій основі, гарячого тиснення. В асортименті понад 2500 дизайнів шпалер.

Також підприємство випускає поліграфічну продукцію — етикетки, бордюри для шпалер, буклети, обкладинки, календарі та інше.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Публічне акціонерне товариство "Слов'янські шпалери - КФТП". Каталог підприємств України. Архів оригіналу за 17 жовтня 2013. Процитовано 17 жовтня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]