Загибель Землі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Смерть Землі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Загибель Землі
La Mort de la Terre
Жанр наукова фантастика,
пригодницька фантастика
Форма роман
Автор Жозе-Анрі Роні
Мова французька мова
Опубліковано 1910
Країна  Бельгія
Видання 1910

Загибель Землі через декілька мільярдів років, коли Сонце стане червоним гігантом

«Загибель Землі» (фр. La Mort de la Terre) — науково-фантастичний роман-катастрофа бельгійського та французького письменника Жозефа Роні-старшого, вперше виданий у 1910 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

У віддаленому майбутньому через надмірну експлуатацію Земля перетворилася на величезну, суху пустелю. Невеликі спільноти майбутніх людей, частково пристосовані до жорсткого клімату, виживають, об'єднані вебпрограмою «Великий планетарій». У деяких суспільствах обмежується право на народження дітей та заохочується евтаназія. Припаси для виживання людини стрімко зменшуються, окрім ремонтних матеріалів, залишки запасів води не виходять на поверхню або їх важко знайти. Поряд з якими ледь вивченою формою життя — «феромагнеталі» («les ferromagnétaux») — почали розвиватися і поширюватися як по всій поверхні, так і під поверхнею Землі. Вони процвітають на руїнах людської цивілізації.

Розповідь стосується, головним чином, групи людей під керівництвом Тарга, який на початку історії є «наглядачем» («veilleur») Великого Планетарія.

Посилання[ред. | ред. код]