Смор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Смор
Походження  США
Необхідні компоненти graham crackerd, маршмеллов і шоколад

Смор (англ. S’more от англ. some more – «ще трішки») – традиційний американський десерт, який діти готують на багатті у дворі або в літньому таборі в Північній Америці, Мексиці та інших країнах, що складається з підсмаженого маршмеллоу і плитки шоколаду, затиснутих між 2 «грем-крекерами» таким чином, що гарячий маршмеллоу плавить шоколад перш, ніж застигнути, склеївши крекери. Походження самого десерту невідомо, але перший опублікований рецепт знаходиться в «Tramping and Trailing with the Girl Scouts» в 1927 році. Рецепт написала Лоретта Худоба Кру[1].

Приготування[ред. | ред. код]

Смор традиційно готують на багатті, але їх також можна приготувати вдома в духовці або в мікрохвильовій печі. Зефір зазвичай нанизується на металевий або дерев'яний шампур і нагрівається над вогнем, поки він не стане золотисто-коричневим. Потім теплий зефір додається поверх половини крекеру Грехема і шматочку шоколаду. Друга половина крекеру додається зверху.[2]

Види[ред. | ред. код]

Різні кондитерські вироби, що містять крекер Грехема, шоколад та зефір, часто продаються як різновиди сморів, але вони не обов'язково нагріваються або подаються в тій же формі, що і традиційні смори. Одними з прикладів є вироби компанії Hershey's. Печиво Pop-Tarts також є різновидом смору.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мира Грант. Крайний срок. — ЭКСМО, 2018. — ISBN 9785457253162.
  2. Smores Recipe - How To Make Smores. Архів оригіналу за 21 квітня 2019.