Смоук (Mortal Kombat)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Смоук(англ. Smoke)-персонаж серії Mortal Kombat, вперше представлений в другій грі серії Mortal Kombat II.

Біографія[ред. | ред. код]

Смоук колись був другом і союзником Саб-Зіро, коли вони обидва намагалися втекти від перетворення в Кіборг їх кланом ніндзя. Але Смоук захоплений і перетворений в кіборга з місією знайти та вбити свого старого напарника. Скоро Смоук виявляє себе переслідуваним помічниками Шао Кана. Він дізнається, що у нього все ще є душа і його справжня місія - знищення загарбників Зовнішнього Світу.

Спецприйоми та добивання[ред. | ред. код]

Димової аперкот: Смоук провалюється під землю і через кілька секунд вилітає близько противника, завдаючи йому потужний удар рукою. (MK3, UMK3, MKT, MKD, MKA)

Граючи мерця: Смоук падає на спину і зникає в хмарі диму. Потім він з'являється за спиною супротивника. (MKA)

Кидок в повітрі: Смоук ловить противника в стрибку і кидає його на землю. (MK3, UMK3, MKT)

Дим вперед: Смоук перетворюється в дим і пролітає вперед по арені. За допомогою цього прийому можна навіть пролетіти крізь противника. (MK (2011)

Телепортація:Смоук вискакує спочатку з одного боку екрану, потім з іншого, завдаючи два удари один за одним. (MKII, MK3, UMK3, MKT, MK (2011)

Добивання[ред. | ред. код]

Бомба: Смоук засовує противнику в рот бомбу, яка через кілька секунд вибухає. (MK3, UMK3, MKT)

Трясіння: Смоук перетворюється в дим і проходить крізь противника. Через секунду ворог розвалюється на шматки. (MK (2011)

Появи в інших медіа[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

Смоук з'явився в анімаційному серіалі Смертельна битва: Захисники Землі в епізоді «Старі друзі не вмирають». У цьому епізоді Смоук шукає Саб-Зіро за наказом Шао Кана. В кінці епізоду людська душа Смоук змогла побороти його програму і він залишився вірним своєму присяганню дружби з Саб-Зіро. В одному з фрагментів цього епізоду, у флешбеку, дія якого відбувається до створення кіборгів, Смоук з'являється в образі людини. На думку деяких фанатів - цей епізод є кращим епізодом у всьому серіалі. Смоук озвучив в цьому серіалі Джеремі Речфорд.

Також Смоук з'явився в одному з епізодів телевізійного ігрового серіалу Смертельна битва: Завоювання. Після зради Саб-Зіро, Лін Куей наказує Смоукі знайти та вбити втікача. На жаль, його історія не отримала розвитку, оскільки другий сезон серіалу не був знятий. У цьому епізоді Смоук виглядає, як сіра фігура з червоними очима, що світяться.

Фільми[ред. | ред. код]

Смоук з'являється у вигляді кіборга в другому фільмі Смертельна битва: Винищення. Він атакує Лю Кенга і Кітану, намагаючись не дати їм дістатися до королеви Сіндел. Смоук вдається перемогти лише Саб-Зіро, який заморожує кіборга, після чого Лю Кенг скидає його в прірву, де він вибухає. Після цього Саб-Зіро розповідає, що Смоук спочатку був запрограмований, щоб знищити його, але Шао Кан перепрограмував Смоук і Сайракса, потім послав їх полювати на земних воїнів. Нічого більше про історію Саб-Зіро і Смоук у фільмі не згадується.