Вейлон Смізерс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж мультфільму
Вейлон Смізерс
Waylon Smithers
Стать чоловіча
Вперше з'явився Homer's Odyssey (сезон перший)
Озвучення Гаррі Шірер
Вік 34
Колір волосся коричневе
Робота секретар, персональний помічник Монтгомері Бернса
Родичі Батько: Вейлон Смізерс старший (покійний),мама

Вейлон Смізерс молодший (англ. Waylon Smithers, Jr.) — один з вигаданих персонажів мультсеріалу Сімпсони. Смізерс — секретар та персональний помічник директора Спрінгфілдської АЕС Монтгомері Бернса, до якого він не байдужий.

Особистість Вейлона[ред. | ред. код]

Створення і розвиток персонажу[ред. | ред. код]

Рік народження Вейлона Смізерса був спочатку зазначений як 1949, що й робило його досить старим; опісля рік змінили на 1954, а згодом подавалися й інші роки. Вейлон повільно «еволюціонував» у серіалі протягом перших п'яти сезонів. У серії «Одіссея Гомера» в Смізерса була темна шкіра, що й уподібнювало його до афроамериканця. У серії «Один прекрасний вечір», у нього було синє волосся як у Мардж Сімпсон, проте в другому сезоні — коричневе. І зачіска Смізерса з плином часу міняється: у перших сезонах волосся було коротке, потім воно трохи загустіло. Згодом, як у випадку більшості персонажів, було усунено його «зубастість» (у перших сезонах серіалу майже у всіх персонажів виднілися зуби); досі зубастими лише залишились деякі жителі міста Спрингфілд: Монтгомері Бернс, Барні Ґамбл, Нельсон, клоун Красті та ще декілька менш відомих осіб. Подібно ж мінявся стиль одягу Смізерса — у першому сезоні його піджак був білого кольору і бантик був червоний, проте вирішили, що йому пасує нинішній стиль одягу і Смізерса «перевдягнули» у коричневий піджак. Одягався Вейлон менш офіційно: частіше носив светри й інші елементи простого одягу. Єдине, що не зазнає у нього змін і остається незамінним атрибутом Смізерса — це брови, які змінили колір разом з волоссям і, до речі, окуляри, які носить ще з дитинства. Його окуляри теж у першому сезоні мали інший вигляд і були з чорними оправами і дужками, потім їх зробили набагато тоншими, як у Неда Фландерса.

Біографія[ред. | ред. код]

Інформація про раннє життя Вейлона Смізерса суперечна: відомо, що Смізерсу було лише кілька місяців, коли він втратив тата і, можливо, залишився з Бернсом, який його виховував як рідного сина. По іншій версії, Смізерс жив у родичів і зустрівся вперше з Бернсом приблизно 20 років тому. (Вейлон казав, що служить Бернсу 20 років.) Вейлон ходив в одну школу разом із Гомером, був «ботаном», носив на зубах брекети і часто був битий Гомером, який хуліганив у школі. У свої 18 років Вейлон пішов служити на флот, проте його звідти вигнали. Приблизно відтоді Вейлон і служить як вірний пес Бернсу — і працює років із 15 секретарем та інспектором на атомній електростанції. Був одружений, проте не зміг побороти свої почуття до боса. Є одним із найбільших фанів ляльки Стейсі-Малібу, президентом Спрінгфілдського клубу іграшки.

Посилання[ред. | ред. код]