Контейнер для сміття

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Сміттєвий бак)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Конте́йнер для сміття́ — спеціалізована ємність, що служить для збору побутових або будівельних відходів. Виготовляється переважно з пластику та металу.

Контейнери поміщають на контейнерних майданчиках.

Види сміттєвих контейнерів[ред. | ред. код]

Контейнери умовно можна розділити на декілька категорій:

Пластикові сміттєві баки — контейнери об'ємом від 110 до 1200 літрів (вага від 9 кг). Використовуються для збору невеликої кількості відходів, у житлових будинках, офісних будівлях, освітніх і лікувальних установах.

Металеві сміттєві баки — контейнери об'ємом від 0.75 кубічних метрів (вага від 85 кг). Використовуються для збору невеликої кількості відходів.

Металеві сміттєві контейнери для збору великого об'єму ТПВ — контейнери від 6 до 14 метрів кубічних (вага від 950 кг). Використовуються для накопичувального збору сміття та централізованого вивезення вантажними машинами. Сфера застосування є досить широка — житлові масиви, будівництво, дачні кооперативи. Контейнери вивозяться сміттєвозами, оснащеними спеціальними маніпуляторами для їх захоплення.

Транспортні контейнери для сміття — контейнери для збору і транспортування відходів об'ємом від 20 до 40 куб. м. (вага від 2250 кг) для перевезення важкого будівельного сміття і металобрухту, для твердих побутових відходів і крупно-габаритного сміття.

Прес-контейнери — контейнери забезпечені спеціальним пресувачем. Застосовуються в супермаркетах, мережевих магазинах — для зменшення обсягу сміття, що викидається — паперу, картону, коробок.

Контейнери заглибленого типу — новий вид контейнерів для сміття, що дозволяє істотно заощадити площу для розміщення контейнера, 2/3 контейнера заглиблені. Зовні контейнер виглядає естетично і не займає багато місця.

Кольори сміттєвих баків[ред. | ред. код]

Колір Тип сміття
  Зелений Скло (пляшки)
  Синій Газети, рукописи та інша макулатура
  Жовтий Бляшанки від напоїв та їжі
Чорний Органічні відходи, харчові відходи
  Коричневий Небезпечне сміття (батарейки)
  Червоний Пластик

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]