Снігова скульптура

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сніговий лев
Створення снігової скульптури

Снігова скульптура - художня композиція, виконана зі снігу.

Для виготовлення снігової скульптури використовується як природний, так і штучно створений сніг. Блоки природного снігу випилюются вручну або за допомогою бензопилки (що набагато зручніше) з товстих пластів снігового покриву.

У природних умовах необхідної товщини сніг можна знайти, як правило, до кінця листопада - початку грудня. Штучний матеріал для скульптури можна отримати вже до початку зимового сезону. За допомогою барвників можна отримати сніг різних колірних відтінків. У сніг для художнього оформлення включають прямі вморожени різні предмети. Також для колірного оформлення використовують різні види підсвічування.

Для художньої різання використовуються різні інструменти. На створення композиції або скульптури в залежності від розмірів йде як правило від 3-4 годин до декількох днів.

У ряді міст північної півкулі таких як Новосибірськ, Харбін, взимку проводять фестивалі крижаних і снігових скульптур. На яких створюють десятки а то і сотні статуй і композицій.

Снігові композиції при мінусових температурах здатні зберігатися практично вічно, а досить великі снігові скульптури як правило спокійно витримують 1 місяць взимку на відкритому повітрі, а при належному догляді здатні простояти на вулиці 2-3 місяці.

Фестивалі снігових і льодових скульптур[ред. | ред. код]


Див. також[ред. | ред. код]