Собака Баскервілів (фільм, 1978)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Собака Баскервілів
англ. The Hound of the Baskervilles
Жанр кінокомедія, пародійний фільмd і кримінальний фільм
Режисер Пол Морріссі
Продюсер Джон Голдстоун
Сценарист Пітер Кук, Дадлі Мур, Пол Морріссі
На основі детективного роману Артура Конан-Дойля «Собака Баскервілів»
У головних
ролях
Пітер Кук, Дадлі Мур
Оператор Dick Bushd
Композитор Dudley Moored
Дистриб'ютор Atlantic Entertainment Groupd і Netflix
Тривалість 85 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Рік 1978
IMDb ID 0076161

Собака Баскервілів (англ. The Hound of the Baskervilles) — британська комедія 1978 року режисера Пола Моррісса. Однойменна екранізація детективного роману Артура Конан-Дойля «Собака Баскервілів» 1902 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Шерлок Голмс щойно знайшов та повернув вкрадений артефакт трьом французьким черницям. До втомленого та виснаженого такою кількістю справ детектива звертається доктор Мортімер та розповідає давню сімейну легенду роду Баскервілів про великого та страшного пса із палаючими очима, що переслідує вже кілька поколінь шляхетного роду на болотах. Голмс вирішує передати цю праву доктору Ватсону.

У ролях[ред. | ред. код]

Практично весь акторський склад фільму має комічних акторів, добре відомих та шанованих, як у Великій Британії, так і за кордоном.

Актор Роль
Пітер Кук Шерлок Голмс Шерлок Голмс
Дадлі Мур Доктор Ватсон Доктор Ватсон
Г'ю Гріффіт Франкленд Франкленд

Відгуки[ред. | ред. код]

Фільм отримав здебільшого негативні відгуки, до чого ж переважно причиною провалу стрічки критики назвали режисуру Пола Морріссі, особливо з огляду на його талант у створенні попередніх комедій.[1][2]

На сайті Rotten Tomatoes стрічка також отримала жахливі оцінки від кінокритиків, що становлять 0 %, найменший із можливих показників.[3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Hound of the Baskervilles (1978) - Paul Morrissey | Review | AllMovie (англ.), архів оригіналу за 19 листопада 2021, процитовано 19 листопада 2021
  2. Arnold, Gary (10 лютого 1981). 'The Hound of The Baskervilles'. Washington Post (амер.). ISSN 0190-8286. Архів оригіналу за 6 липня 2018. Процитовано 19 листопада 2021.
  3. The Hound of the Baskervilles (1980). Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 19 листопада 2021. Процитовано 19 листопада 2021.