Сокксксарген

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Регіон ХІІ
Сокксксарген
Адміністративний центр м. Коронадаль
Країна Філіппіни
Провінції 4
Муніципалітети 45
Офіційна мова Себуанська,
Філіппінська,
інші
Населення
 - повне 4 545 276[1]
 - густота 200 осіб/км2
Площа
 - повна 22 513 км²
Вебсайт pia.gov.ph/pia12/main.htm
Код ISO 3166-2 PH-12
Розташування регіону на мапі Філіппін
Розташування регіону на мапі Філіппін

Розташування регіону на мапі Філіппін
Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Сокксксарген

Сокксксарген — адміністративний регіон на Філіппінах, розташований у південно-центральній частині острова Мінданао, позначається як Регіон XII.[2] Назва регіону є абревіатурою від назв чотирьох провінцій: Південний (South) Котабато, Котабато, Султанат-Кударат і Сарангані та одного із міст — Генерал-Сантос. Раніше регіон мав назву Центральний Мінданао. Регіональним центром є місто Коронадаль, розташоване в провінції Південний Котабато. Центром торгівлі, промисловості, транспорту та найбільшим містом регіону є місто Генерал-Сантос.

До складу регіону входить місто Котабато, яке розташоване в межах провінції Магвінданао Автономного Регіону Мусульманського Мінданао.

Регіон межує на півночі з регіоном Північне Мінданао, на сході з регіоном Давао, на південному сході омивається водами моря Сулавесі. Сокксксарген має протяжну берегову лінію, територія порізана долинами та гірськими хребтами. Має розгалужену річкову систему. Ріо-Гранде-де-Мінданао — найдовша річка на острові Мінданао та друга по довжині на Філіппінах.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. PSA; Census of Population (2015), Highlights of the Philippine Population 2015 Census of Population
  2. «Executive Order No. 36; Providing for the Reorganization of the Administrative Regions in Mindanao and for Other Purposes».