Сон Ґоку

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сон Ґоку
孫 悟空
Перша поява 1 серія аніме; 1 розділ манги
Інформація про персонажа
Вік початок 11 років, кінець ~48 років.
Стать Чоловіча
Дата народження Рік 737
Дата смерті Рік 761(воскрес), Рік 767(воскрес)
Зріст 190 см см
Вага 89 кг
Рід занять Збирання Перлів дракона, тренування, вирощування редиски, рятування Землі.
Звання Низькорівневий воїн, Герой Землі, Воїн Зет
Предмети Нейбоу
Навички Камінь-ножиці-папір, Камехамеха, Занзокен, Кайокен, Генкі-Дама, Миттєве переміщення
Родичі Бардок (батько), Гине(мати), Ратиць (брат), дідусь Гохан (прийомний дідусь), Чі-Чі (дружина), Гохан (старший син), Готен (молодший син), Пан (онука)
Число серій Перли дракона(1-153), Перли дракона Зет(1-291), Перли дракона Джи-Ті (1- 61), Перли дракона Супер(1-131), Супер перли дракона: Герои (1-...)

Сон Ґоку (Какаротто — ім'я, дане при народженні) — головний герой всесвіту Dragonball, створеного Акірою Торіяма, хлопчик з мавпячим хвостом. Його образ заснований на персонажі одного з чотирьох класичних китайських романів «Подорож на Захід», по імені Сунь Укун. Однак Акіра Торіяма сильно змінив його образ.

Сон Ґоку вчиться бойовим мистецтвам. Характерною рисою його зовнішнього вигляду є чорне волосся, що стоять сторч. Він володіє надприродною силою і як з'ясовується в ході історії, походить від вигаданої позаземної раси сайянів. За допомогою довгих тренувань він навчився багатьом сильним прийомам, а також придбав надшвидкість, надшвидкі рефлекси, здатність літати за допомогою енергії кі та телепортуватись.

Він займає перший рядок у списку 25 найкращих персонажів аніме за версією IGN.

Форми[ред. | ред. код]

Озару[ред. | ред. код]

Як і всі Сайяни, подивившись на повний місяць, Ґоку може перетворюватися на величезну мавпу, Озару. Перший раз це трапилося в дитинстві, коли Сон Ґоку у формі Озару убив свого діда, Сон Гохана. Другий раз це сталося, коли він, Ямча, Булма та інші були замкнені Пілаф, і він випадково подивився на повний місяць. Але друзі відрізали йому хвіст, і він перетворився назад. Третій раз це трапилося на Турнірі Тенкайчі, при битві з Джекі Чуном (замаскованим Мутеном Роші). Останній знищив місяць, щоб повернути Ґоку до нормальної форми.

Більше Ґоку не перетворювався, а після тренувань у Камі він позбувся свого хвоста. Ґоку перетворився на Золотого Озару в битві з Бейбі в тілі Веджети. Після чого він зміг освоїти Супер Сайяна 4.

Кайо-кен[ред. | ред. код]

Цій техніці Ґоку навчився у Кайо-сама, після того, як помер в перший раз. Кайо-кен — техніка пропорційного посилення всіх можливостей бійця (сили, швидкості, реакції, кі), аж до тієї міри, яку може витримати тіло. Ґоку використовував 2-кратне, 3-кратне і 4-кратне посилення, б'ючись з Веджетою. Після прибуття на Намек він показав дворазовий Кайо-кен Капітану Гінью. Крім того, борючись з Фрізою, Ґоку використовував 10-кратний і 20-кратний Кайо-кен, якого все-таки виявилося недостатньо, хоча техніка і виснажила Ґоку майже до межі, але навіть Кайо-сама припускав, що його тіло не зможе витримати такого навантаження.

Після перетворення в Супер Сайяна Гоку більше не використовував Кайо-кен. Виняток — Турнір Аною Ічі, який не з'являється в манзі, тобто є Філером.

Фальшивий Супер Сайян (тільки в аніме)[ред. | ред. код]

Це перетворення Сон Ґоку використовував в 4-му фільмі (Драгонболл Зет: Супер Сайян Сон Гоку). Відмінність від справжнього Супер Сайяна в тому, що його волосся не стає золотим, а лише змінюється колірі. Це схоже з Кайо-кеном, але тільки жовтого кольору. Дана форма не з'являється в манзі і не є канонічною.

Супер Сайян[ред. | ред. код]

Легендарне перетворення. Воно довго описувалося Веджетою, але він точно не знав, як виглядає Супер Сайян, вважаючи, що сам він ним і є. Ґоку вперше перетворився, коли Фріза вбив Крілліна у нього на очах. Після перетворення став явним факт, що техніка має куди більшу потужність, ніж Кайо-кен, але при цьому вона давала зовсім незначне навантаження на тіло в порівнянні з Кайо-кеном. Отримавши небачену силу, він зміг здолати Фрізу, а його бойова сила перейшла позначку в 150,000,000. Супер Сайяном може стати тільки сайян, що народився з таким даром. Коли воїн досягне достатньої сили, а його гнів буде на межі, трансформація буде пробуджена. Всього Супер Сайянів в аніме 5: Ґоку, Веджета, Ґохан, Ґотен, Булла і Транкс (виключаючи спін-оффи і персонажів з іншої альтернативної часової лінії).

Після битви з Фрізою, він використовував перетворення на Землі в битві з Майбутнім Транксом і Андроїдом 19. Однак, після хвороби серця він вирішив, що цього не достатньо, щоб перемогти Досконалого Селла, і разом з Ґоханом, відправився тренуватися в Кімнату Духу і Часу.

Супер Сайян друга стадія[ред. | ред. код]

Ґоку відкрив цю форму, так само як Транкс і Веджета. Однак, при тренуванні він зрозумів, що сили цієї форми не достатньо для того, щоб протистояти Селлу. Ця форма більше ніколи ним не використовувалася.

Супер Сайян третя стадія[ред. | ред. код]

Ця форма була випробувана Ґоку, а також Транксом. Отримана сила перевершувала силу Селла, проте значно сповільнювала рухи і поглинала надто багато енергії. Вона також була відкинута Ґоку.

Максимальний Супер Сайян[ред. | ред. код]

Унікальне перетворення, використане тільки Ґоку і Ґоханом. Це ідеальний баланс між силою Супер Сайяна третьої Стадії, швидкістю і контролем кі. Користувачі залишалися безперервно в формі Супер Сайяна, затрачаючи мінімум кі для трансформації і спрямовуючи весь потенціал в силу та витривалість. Сили Максимального Супер Сайяна також виявилося недостатньо для перемоги над Селлом. Ґоку також використовував це перетворення в Драгон Болл БП.

Супер Сайян 2[ред. | ред. код]

Гоку опанував цію трансформацією в Іншому Світі, в процесі семирічних тренувань, після того як побачив Гохана в цій формі. Веджета також опанував цію техніку. Ґоку використовував цю форму в битві з Маджіном Веджетою і Маджіном Буу. Але проти Буу сили цієї трансформації було недостатньо. Пізніше Гоку використовував цю форму в Драгон Болл БП, при битві з Генералом Рілдо та іншими.

Супер Сайян 3[ред. | ред. код]

Фінальна форма Ґоку в манзі. Це перетворення зміг освоїти і Готенкс. На відміну від 1-го і 2-го перетворення, це можна легко розрізнити за відрослим золотим волоссям. Перший раз було використано проти Маджіна Буу, а пізніше і в Драгонболл GT.

Користувач цієї форми має колосальну силу, проте вона вимагає багато енергії. Тому Ґоку не міг її довго використовувати коли був мертвий, так як енергія, яка була дана йому на один день життя, після перетворення, скоротилася до декількох хвилин.

У цьому перетворенні відростають довге і пишне золоте волосся. Цілком зникають брови, залишаються лише напружені надбрівні дуги.

Божественний Супер Сайан (Супер Сайан Бог)[ред. | ред. код]

Ця форма з'явилася в 14-му фільмі (Драгон Болл Зет: Битва Богів) і теоретично, завдяки «Божественній невразливості» користувача (пробити яку може тільки інший Бог), ділить з Супер Сайаном 4 перше місця за силою серед трансформацій Сайанів.

Коли Бог Руйнувань Бірус прибув на планету Північного Кайо, щоб з'ясувати що-небудь про Супер Сайяна Бога, Ґоку попросив його про невеликий спарринг, де Бірус за два простих удари відправив Супер Сайяна 3 в нокаут і при цьому навіть не отримав чистого удару! Пізніше (вже на Землі), за допомогою Шенлонґа, Ґоку дізнався, що Супер Сайян Бог — звичайний Сайян, в якого 5 інших Саянів з чистими серцями влили свою енергію. Завдяки рідним і друзям (включаючи ще ненародженої на той момент Пан) Ґоку вдалася дана трансформація і він зміг зрівнятися за силою з Бірусом.

Спочатку вона замислювалася як той же Супер Сайян 4 , але з золотою шерстю, проте потім автори вирішили, що форма буде виглядати, як звичайна форма Сайяна але зі зміненим кольором волосся і очей (у Ґоку вони стали темно-рожевими) і на вигляд більш легкою за статурою, також аура кі стала більше схожою на чистий вогонь і Ґоку навчився відчувати кі Бога (до цього не міг) .

Золотий Озару (тільки в аніме)[ред. | ред. код]

Для досягнення форми Супер Сайяна 4 Ґоку повинен був перетворитися на Золотого Озару. Для цього, після болісних «витягувань» його хвоста, він зміг перетворитися на суміш Озару і Супер Сайяна. Однак Ґоку не міг себе контролювати і нападав як на чужих, так і на своїх. У підсумку, після того як Ґоку в цій формі побачив свою заплакану внучку Пан, що намагалась його заспокоїти, він зміг повернути собі розум і перетворився в Супер Сайяна 4.

Супер Сайян 4 (тільки в аніме)[ред. | ред. код]

Це заключна і найсильніша в аніме форма Ґоку. На відміну від попередніх, волосся залишається чорним, але стає довшим, ніж за звичай. Все тіло, крім грудей і пресу, вкривається червоною шерстю. Для цього перетворення обов'язковий хвіст. Ґоку використовував це перетворення, щоб перемогти Бейбі в тілі Веджети, а пізніше Супер Андроїда 17, і Шенронів.

Секрет егоїзму (ультра інстинкт)[ред. | ред. код]

вперше була показана на турнірі сили в Dragon ball super.Для того щоб увійти в режим треба випустити всю свою ки і забрати її назад. принцип полягає в тому, що кожна частина тіла приймає рішення про дії незалежно від мозку, що, за задумом, має допомагати уникати будь-якої небезпеки. Дане описується, знову ж вісом, як "стан глибше ніж інстинкти" .При застосуванні техніки людиною - змінюється його зовнішність, фарбуючи очі в срібний колір, а при повному освоєнні фарбуючи в цей же колір і волосся. застосування освоєної техніки людиною може надавати на його тіло якесь навантаження, яке виявляє себе хворобливими реакціями через деякий час застосування, що ускладнює застосування техніки довше певного тимчасового ліміта.

В цьому режимі гоку дорівнював якщо не сильніше богам руйнування.

Супер Сайян Блакитний + Кайокен[ред. | ред. код]

Вперше дана техніка була продемонстрована Гоку під час Турніру бойових мистецтв між 6-й і 7-й всесвіту в бою проти Хіта. Вона являє собою трансформацію Супер Сайян Синього, посиленого технікою Кайокен. Коли Гоку зрозумів, що йому не здолати Хіта доступними йому техніками, він вирішив піти на ризик і застосувати цю техніку, щоб отримати перевагу над опонентом. Оскільки трансформація в Супер Сайя Синього забирає багато енергії, посилена Кайокеном, вона навантажила тіло Гоку до межі, якби Гоку припустився помилки, то його спіткала б вірна смерть.

Волосся власника в даній трансформації залишаються блакитного кольору, колір змінює лише аура, знаходячи червоно-блакитний колір, однак чим вище множник Кайоко, тим сильніше стає його ефект.

Злиття[ред. | ред. код]

Веджетто[ред. | ред. код]

Злиття Ґоку і Веджети, за допомогою сережок Потар, які дав Великий Кайошін. Після використання злиття роз'єднання неможливе. Проте, Ґоку з Веджетою розділилися в організмі Буу після того, як той їх поглинув.

Ґоджета (тільки в аніме)[ред. | ред. код]

Злиття Гоку і Веджети за допомогою техніки під назвою "ф'южн", яку використовують мешканці планети Ядрат. Злиття триває 30 хвилин, по закінченні часу обидва розділяються знову. У стані Супер Сайяна 4, незважаючи на неймовірну міць, Годжета може проіснувати тільки 5 хвилин.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Сон Ґоку також звуть чотирихвостого Бідзю в манзі «Наруто»[1] [відсутнє в джерелі].
  • У багатьох серіалах та повнометражних аніме, а також в манзі бувають згадки про DragonBall, у вигляді запозичення технік, речей, персонажів або ж прості натяки на цю манґу/аніме.
  • В останній серії другого сезону Демони проти Грішних, з'явився персонаж по імені Сон Гоку.
  • Волосся Ґоку не змінюються впродовж усіх сезонів. Це тому, що у чистокровних саян волосся не росте більше ніж треба, тільки певної довжини.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Манга «Наруто», 568 глава.