Сосовський Олександр Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Сосовський
Олександр Олександрович Сосовський
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження 22 вересня 1988(1988-09-22) (35 років)
м. Рожище, Волинська область
Громадянство Україна Україна
Alma Mater Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Військова служба
Роки служби 2014 — 2016, 2022 —
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ Сухопутні війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»
Нагрудний знак «Учасник АТО»
Нагрудний знак «Учасник АТО»
Нагрудний знак «За досягнення у військовій службі» II ступеня
Нагрудний знак «За досягнення у військовій службі» II ступеня

Сосовський Олександр Олександрович (нар. 22 вересня 1988, м. Рожище, Волинська область) — український військовослужбовець, старший лейтенант 93-ої окремої механізованої бригади Холодний Яр Збройних сил України, політолог міжнародник, комунікаційник, продюсер.

Життєпис[ред. | ред. код]

2005 року закінчив Рожищенську загальноосвітню школу № 2.

У 2012 здобув ступінь магістра міжнародних відносин Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин.

Починаючи з 2013 року працював на різних посадах на телебаченні, від комунікаційника до продюсера. Організовував футбольні трансляції, в тому числі матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи УЄФА, ігри національної збірної України в рамках відбору до чемпіонатів Світу та Європи, а також Ліги націй.

У 2018 році працював на фінальному матчі Ліги чемпіонів в Києві, один із продюсерів церемонії відкриття фіналу ЛЧ УЄФА 2018.

З 2019 року співзасновник комунікаційного агентства, яке займається державними, корпоративними та соціальними проектами, як на локальному так і на міжнародному рівні. Сфери діяльності агентства: політика, культура, спорт, технології, безпека та ін.

Нагороди і відзнаки[ред. | ред. код]

  • орден Богдана Хмельницького ІІІ ст. (4 лютого 2016) — за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[1];
  • медаль «За військову службу Україні» (17 червня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[2].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • 2010 року брав участь у всеукраїнському екстремальному проекті БУМ (Битва українських міст), у якому 26 команд з 26 міст країни боролися за право називати своє місто Кращим містом України. Зйомки телевізійного шоу проходили в Аргентині, а команда міста Луцьк, у якій Олександр брав участь, вийшла до фіналу змагань і зайняла третє місце. Капітаном команди був український співак Олександр Положинський.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]