Газон: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 8: Рядок 8:


Газон - це площа з природним або штучно створеним рівним, без випадів, зімкнутим трав'яним покровом<ref name="Советы"> Советы по ведению приусадебного хозяйства / Ф.Я. Попович, Б.К. Гапоненко, Н.М. Коваль и др.; Под ред. Ф.Я.Поповича. &nbsp;— Киев : Урожай, 1985. &nbsp;— с.664, ил. Тираж 120 000 екз.</ref>. Засівають газон [[Злакові|злаковими]] травами, що мають дрібні, ніжні листи (мятлик луговий, мітлиця біла, вівсяниця червона і лугова)<ref name="Советы"></ref>. Створення гарного газону вимагає великого вміння і праці.
Газон - це площа з природним або штучно створеним рівним, без випадів, зімкнутим трав'яним покровом<ref name="Советы"> Советы по ведению приусадебного хозяйства / Ф.Я. Попович, Б.К. Гапоненко, Н.М. Коваль и др.; Под ред. Ф.Я.Поповича. &nbsp;— Киев : Урожай, 1985. &nbsp;— с.664, ил. Тираж 120 000 екз.</ref>. Засівають газон [[Злакові|злаковими]] травами, що мають дрібні, ніжні листи (мятлик луговий, мітлиця біла, вівсяниця червона і лугова)<ref name="Советы"></ref>. Створення гарного газону вимагає великого вміння і праці.

Догляд ====
Газони, так як за законом [[Охорона природи в Польщі | природи]] посадка дерев стала досить клопітка, так як в іншому випадку захист стала важливим елементом зелених зон міста. Здійснення газон дешево, легко і швидко. Підтримка ідеального газону в міському середовищі, однак, є дорогим і потребує постійного догляду. Це дорого і, що більш важливо, через охорону природи на все непотрібне, тому що міцний, натуральний зелений, квітучий і плідним, є основою існування численних представників тваринного світу. Вона є джерелом живлення, місцем для життя і ростити своїх молодих. У минулому, коли я використовував традиційний догляд інструмент, або [[коса | косу]], перш ніж всі навколишні зелені скошеної, косив раніше в тих місцях, вже зробив деякі свіжі сходи з'являються, і навіть новий [[квітка]] у Не всі можна було косити - у важкодоступних місцях рослинності залишилися недоторканими анклаву. [[Косарки | Газон]] Триммер досягти в усьому світі. З дня на день вся територія позбавлені природної їжі. В даний час використовуються косарки косити траву плевел, до речі, знищивши багато [[личинка | личинками]], [[Комахи | Комахи]], [[равлики | равлики]], і навіть невеликі [[хребетних | хребцевих.]] Часте скошування це не спосіб провести [[насіння | насіння]], яка є основним продуктом дієти [[в'юрків | в'юрків]], наприклад, [[горобиних | горобці.]]

[[File: Sod парникових interior.jpg | пальця | 200px | Продукція газоном]]
[[File: Sod Farm 10.JPG | пальця | 200px | Газон (зібраний на плантаціях і підготовлені до транспортування)]]
[[File: Sod laying.jpg | пальця | 200px | Укладання газону]]
Пропонує елегантні газону вважається однорідність, гладкість і живий зелений колір. Припускаючи, що ми рівні, багатих і вологих місцях і впав правильне поєднання трав, рослин, які ростуть просто черговий поріз, але ви не повинні відрізати більше 2 см лезо, а частина, що залишилася не повинна бути вище 2-4 см. Підстрижені трави, ретельно зібрані для того, щоб виростити нові, збереглися живі зелені. На додаток до різання, газон слід поливати, годувати добривами, а іноді і [[аерації | провітрити]].

Типовий міський газон повинен працювати в набагато складніших умовах. Зелена тут відносно великій площі і знаходиться на різноманітні поверхні, під якою працює непомітно, але впливає на рослинність лабіринт ліній електропередач та дренажу. Жителі трек wydeptują автомобілів і робить колії. Найприкріше полягає у відсутності рослини достатньою кількістю води. Хоча кількість опадів не зміниться, але дренаж і займають великі площі асфальту причин через кілька годин велика частина води стікає в найближчу річку і стають недоступними для рослин. У цій ситуації, тільки рясні і регулярний полив дасть бажаних результатів. Витрати на підтримку ідеального газону буде значним, і в той же час газон суперечить природі, і навіть шкідливим, якщо тільки тому, що він не зупиниться пилу з повітря і виділяє менше кисню niżby міг.

[[File: Газон zad1.jpg | пальця | 200px | типовому міському газоні, через три місяці після різання]]
[[File: Газон niezadb2.jpg | пальця | 200px | так званих забутих газон (nieskoszony)]]
На практиці, міські газони косять часто і неправильно, таким чином, знищує зелені і шкодить жителям. При значній вартості видимої користі частого скошування є те, що подрібнений [[калі собаки | собаки фекалії]] і, до речі збору скошеної трави видаляють сміття. На жаль, ефект буде недовгим.

Скошування є важливим лікування красою, його частота та якість мають величезний вплив на зовнішній вигляд і функціональність вашого газону. Рослини з поганому стані газону ростуть гірше, є невеликий [[лист | листя]] і кілька [[квіти]] и, менше розповсюджуватися через слабку кореневу систему. Меч ослаблений і формується в прогалини. Вітер дме в поверхневому шарі грунту за рахунок збільшення повітряної пилу. Скошування створює можливість зараження різання заводу. Процедура показав нижче, мирської частини рослин, щоб зменшити їх затінення. Це збільшує поверхню випаровування води і розширює своє нормальне дефіцит в міських умовах. Жовта рослинність і сохне. Свідомо скоротити його до звільняти дату наступного розрізу. Якщо ви обрізки газону настільки ефективно, що в'януть в найближчі місяці не повинні косити. Температура покіс, без лікування, завжди шкідливо. Перевищення органічні речовини виробляються на заводі магазин [[корінь | корінь]], [[Кореневище | кореневищ]] і [[Цибуля (ботаніка) | Цибулини]]. Ці речовини дозволяють рослинам в хорошому стані, щоб пережити зиму і весну, щоб почати [[рослинності | рослинності.]] Обрізка відбувся надто пізно восени, не може в достатній мірі відновити запас, а потім легко wymarzają рослин, рослинних починається в кінці весни і ростуть погано. Після різання занадто рано навесні, взимку запаси не будуть використані повністю, і [[Регенерація (біологія) | регенерацію]] низька, тому що асиміляція органів видалені. У літній час посухи, корені ростуть сильніше, і менше наземної частини. Під час регенерації потрібно більше води, яка відсутня, так як це занадто низько покіс показали, грунту і призвело до зневоднення. Занадто рано і дуже пізно косити багато видів рослин падає, то, як правило, більш тонкий вид, і часто більш бажані. Досить тривалий інтервал між послідовними процедурами зміцнює кореневу систему і дозволяє розвивати високу рослинність.

Трава досягає найбільшої ваги, і містить найбільш живильних речовин у період цвітіння. Таким чином, фермери здійснюють [[покіс]] в цей час. Рослинність транспорті, у зв'язку з хімічним забрудненням і «начинка сміття", в дуже обмеженій мірі можуть бути використані в сільськогосподарських цілях. Таким чином, ви можете скоротити це набагато пізніше, дозволяючи дозрівання і посіву насіння, що дозволяє nietrawiastą луговою рослинністю. Міські газони повинні бути схожими за характером своєї луки. При створенні сіяних трав, щоб швидко отримати зелену зону. Рідкісні і пізнього скошування, добровільно неруйнівного, що дозволяє насіння витрачати, скоро для отримання певної групи для вашого конкретного заводу близька до лугам. Це гарантує, samoodnawianie газон рослинності. Стрижка лікування не повинно проводитися частіше, ніж два рази на сезон. Тільки поблизу перетину, полегшуючи видимість для водіїв, ви повинні косити траву частіше. Альтернативою може бути покриті в таких місцях низької рослинності, що виростає в компактному кришкою. Міські зелені простори, позбавленого сільськогосподарського значення, є одними з небагатьох місць, які можуть бути розроблені таким чином, що майже природно.


== Примітки ==
== Примітки ==

Версія за 21:11, 6 листопада 2012

Газон біля Замку Балморал

Газо́н (від фр. gazonдерен) — ділянка землі зі штучним трав'яним покривом. Газони бувають партерні, паркові, спортивні й маврітанські (з барвисто квітучими рослинами). Партерні газони — основний фон для квітників, деревних насаджень і різних паркових споруд. Паркові й маврітанські газони роблять у парках, садах, скверах, на бульварах тощо. Газони створюють, висіваючи насіння багаторічних трав'янистих рослин у добре оброблений і вирівняний ґрунт.

Для захисту від надмірного витоптування трави газону в людяних місцях газони улаштовують на так званих газонних решітках.

Партерні газони

Окрасою ділянки, фоном для різних форм квіткових насаджень і чагарників служить зелений газон. Рівна зелень газону надає ділянці акуратність і привабливість.

Газон - це площа з природним або штучно створеним рівним, без випадів, зімкнутим трав'яним покровом[1]. Засівають газон злаковими травами, що мають дрібні, ніжні листи (мятлик луговий, мітлиця біла, вівсяниця червона і лугова)[1]. Створення гарного газону вимагає великого вміння і праці.

Догляд ==== Газони, так як за законом природи посадка дерев стала досить клопітка, так як в іншому випадку захист стала важливим елементом зелених зон міста. Здійснення газон дешево, легко і швидко. Підтримка ідеального газону в міському середовищі, однак, є дорогим і потребує постійного догляду. Це дорого і, що більш важливо, через охорону природи на все непотрібне, тому що міцний, натуральний зелений, квітучий і плідним, є основою існування численних представників тваринного світу. Вона є джерелом живлення, місцем для життя і ростити своїх молодих. У минулому, коли я використовував традиційний догляд інструмент, або косу, перш ніж всі навколишні зелені скошеної, косив раніше в тих місцях, вже зробив деякі свіжі сходи з'являються, і навіть новий квітка у Не всі можна було косити - у важкодоступних місцях рослинності залишилися недоторканими анклаву. Газон Триммер досягти в усьому світі. З дня на день вся територія позбавлені природної їжі. В даний час використовуються косарки косити траву плевел, до речі, знищивши багато личинками, Комахи, равлики, і навіть невеликі хребцевих. Часте скошування це не спосіб провести насіння, яка є основним продуктом дієти в'юрків, наприклад, горобці.

Продукція газоном Газон (зібраний на плантаціях і підготовлені до транспортування) Укладання газону Пропонує елегантні газону вважається однорідність, гладкість і живий зелений колір. Припускаючи, що ми рівні, багатих і вологих місцях і впав правильне поєднання трав, рослин, які ростуть просто черговий поріз, але ви не повинні відрізати більше 2 см лезо, а частина, що залишилася не повинна бути вище 2-4 см. Підстрижені трави, ретельно зібрані для того, щоб виростити нові, збереглися живі зелені. На додаток до різання, газон слід поливати, годувати добривами, а іноді і провітрити.

Типовий міський газон повинен працювати в набагато складніших умовах. Зелена тут відносно великій площі і знаходиться на різноманітні поверхні, під якою працює непомітно, але впливає на рослинність лабіринт ліній електропередач та дренажу. Жителі трек wydeptują автомобілів і робить колії. Найприкріше полягає у відсутності рослини достатньою кількістю води. Хоча кількість опадів не зміниться, але дренаж і займають великі площі асфальту причин через кілька годин велика частина води стікає в найближчу річку і стають недоступними для рослин. У цій ситуації, тільки рясні і регулярний полив дасть бажаних результатів. Витрати на підтримку ідеального газону буде значним, і в той же час газон суперечить природі, і навіть шкідливим, якщо тільки тому, що він не зупиниться пилу з повітря і виділяє менше кисню niżby міг.

типовому міському газоні, через три місяці після різання так званих забутих газон (nieskoszony) На практиці, міські газони косять часто і неправильно, таким чином, знищує зелені і шкодить жителям. При значній вартості видимої користі частого скошування є те, що подрібнений собаки фекалії і, до речі збору скошеної трави видаляють сміття. На жаль, ефект буде недовгим.

Скошування є важливим лікування красою, його частота та якість мають величезний вплив на зовнішній вигляд і функціональність вашого газону. Рослини з поганому стані газону ростуть гірше, є невеликий листя і кілька квіти и, менше розповсюджуватися через слабку кореневу систему. Меч ослаблений і формується в прогалини. Вітер дме в поверхневому шарі грунту за рахунок збільшення повітряної пилу. Скошування створює можливість зараження різання заводу. Процедура показав нижче, мирської частини рослин, щоб зменшити їх затінення. Це збільшує поверхню випаровування води і розширює своє нормальне дефіцит в міських умовах. Жовта рослинність і сохне. Свідомо скоротити його до звільняти дату наступного розрізу. Якщо ви обрізки газону настільки ефективно, що в'януть в найближчі місяці не повинні косити. Температура покіс, без лікування, завжди шкідливо. Перевищення органічні речовини виробляються на заводі магазин корінь, кореневищ і Цибулини. Ці речовини дозволяють рослинам в хорошому стані, щоб пережити зиму і весну, щоб почати рослинності. Обрізка відбувся надто пізно восени, не може в достатній мірі відновити запас, а потім легко wymarzają рослин, рослинних починається в кінці весни і ростуть погано. Після різання занадто рано навесні, взимку запаси не будуть використані повністю, і регенерацію низька, тому що асиміляція органів видалені. У літній час посухи, корені ростуть сильніше, і менше наземної частини. Під час регенерації потрібно більше води, яка відсутня, так як це занадто низько покіс показали, грунту і призвело до зневоднення. Занадто рано і дуже пізно косити багато видів рослин падає, то, як правило, більш тонкий вид, і часто більш бажані. Досить тривалий інтервал між послідовними процедурами зміцнює кореневу систему і дозволяє розвивати високу рослинність.

Трава досягає найбільшої ваги, і містить найбільш живильних речовин у період цвітіння. Таким чином, фермери здійснюють покіс в цей час. Рослинність транспорті, у зв'язку з хімічним забрудненням і «начинка сміття", в дуже обмеженій мірі можуть бути використані в сільськогосподарських цілях. Таким чином, ви можете скоротити це набагато пізніше, дозволяючи дозрівання і посіву насіння, що дозволяє nietrawiastą луговою рослинністю. Міські газони повинні бути схожими за характером своєї луки. При створенні сіяних трав, щоб швидко отримати зелену зону. Рідкісні і пізнього скошування, добровільно неруйнівного, що дозволяє насіння витрачати, скоро для отримання певної групи для вашого конкретного заводу близька до лугам. Це гарантує, samoodnawianie газон рослинності. Стрижка лікування не повинно проводитися частіше, ніж два рази на сезон. Тільки поблизу перетину, полегшуючи видимість для водіїв, ви повинні косити траву частіше. Альтернативою може бути покриті в таких місцях низької рослинності, що виростає в компактному кришкою. Міські зелені простори, позбавленого сільськогосподарського значення, є одними з небагатьох місць, які можуть бути розроблені таким чином, що майже природно.

Примітки

  1. а б Советы по ведению приусадебного хозяйства / Ф.Я. Попович, Б.К. Гапоненко, Н.М. Коваль и др.; Под ред. Ф.Я.Поповича.  — Киев : Урожай, 1985.  — с.664, ил. Тираж 120 000 екз.

Література