Вільха біла: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 18: Рядок 18:
| ncbi = 109068
| ncbi = 109068
}}
}}
'''Вільха біла''' (''Alnus rhombifolia'') — рослина роду [[вільха]], росте у західній частині [[Північна Америка|Північної Америки]].
'''Вільха біла''' (''Alnus rhombifolia'') — рослина роду [[вільха]], росте у західній частині [[Північна Америка|Північної Америки]]. Звичайно росте в безпосередній близькості від водних потоків і є індикатором постійно високого водного стола. Біла вільха має листопадні, безволосі, плоскі листки із зубчастими краями, які не згортаються у трубочку. Чоловічі і жіночі квітки рознесені до окремих сережок на тому ж дереві. Дерев'яниста жіноча сережка нагадує маленький сосновий конус, часто золотиться і використовується як коштовність. Молоді пагони раніше використовувалися для виробництва стріл. Суха перегнила деревина вільхи білої використовувалася разом з корою верби як припарка на ранах. Коріння вільхи мають червоний колір і використовувалися для виробництва плетених корзин. Вільхи мають вузлики на коріннях, з бактеріями, що здійснюють [[фіксація азоту|фіксацію азоту]] і дозволяють їм рости на бідних ґрунтах. Коли листя розкладається, воно збагачує ґрунт і робить його кислішим.


вичайно росте в безпосередній близькості від водних потоків і є індикатором постійно високого водного стола. Біла вільха має листопадні, безволосі, плоскі листки із зубчастими краями, які не згортаються у трубочку. Чоловічі і жіночі квітки рознесені до окремих сережок на тому ж дереві. Дерев'яниста жіноча сережка нагадує маленький сосновий конус, часто золотиться і використовується як коштовність. Молоді пагони раніше використовувалися для виробництва стріл. Суха перегнила деревина вільхи білої використовувалася разом з корою верби як припарка на ранах. Коріння вільхи мають червоний колір і використовувалися для виробництва плетених корзин. Вільхи мають вузлики на коріннях, з бактеріями, що здійснюють [[фіксація азоту|фіксацію азоту]] і дозволяють їм рости на бідних ґрунтах. Коли листя розкладається, воно збагачує ґрунт і робить його кислішим.

{{без джерел}}
{{botany-stub}}
{{botany-stub}}



Версія за 23:29, 3 лютого 2013

Вільха біла

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Зелені рослини (Viridiplantae)
Відділ: Streptophyta
Надклас: Покритонасінні (Magnoliophyta)
Клас: Еудікоти (Eudicots)
Підклас: Розиди (Rosids)
Порядок: Букоцвіті (Fagales)
Родина: Березові (Betulaceae)
Рід: Вільха (Alnus)
Вид: Вільха біла
Alnus rhombifolia
Посилання
Вікісховище: Alnus rhombifolia
Віківиди: Alnus rhombifolia
EOL: 1145613
IPNI: 294983-1
ITIS: 19473
МСОП: 194648
NCBI: 109068

Вільха біла (Alnus rhombifolia) — рослина роду вільха, росте у західній частині Північної Америки.

вичайно росте в безпосередній близькості від водних потоків і є індикатором постійно високого водного стола. Біла вільха має листопадні, безволосі, плоскі листки із зубчастими краями, які не згортаються у трубочку. Чоловічі і жіночі квітки рознесені до окремих сережок на тому ж дереві. Дерев'яниста жіноча сережка нагадує маленький сосновий конус, часто золотиться і використовується як коштовність. Молоді пагони раніше використовувалися для виробництва стріл. Суха перегнила деревина вільхи білої використовувалася разом з корою верби як припарка на ранах. Коріння вільхи мають червоний колір і використовувалися для виробництва плетених корзин. Вільхи мають вузлики на коріннях, з бактеріями, що здійснюють фіксацію азоту і дозволяють їм рости на бідних ґрунтах. Коли листя розкладається, воно збагачує ґрунт і робить його кислішим.