Тихоокеанський флот США: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
ZéroBot (обговорення | внесок)
м робот додав: no:Stillehavsflåten (USA)
Addbot (обговорення | внесок)
м Вилучення 15 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:q494920
Рядок 17: Рядок 17:


[[Категорія:Флоти США]]
[[Категорія:Флоти США]]

[[be:Ціхаакіянскі флот ВМФ ЗША]]
[[da:Stillehavsflåden (USA)]]
[[de:United States Pacific Fleet]]
[[en:United States Pacific Fleet]]
[[fr:United States Pacific Fleet]]
[[ja:太平洋艦隊 (アメリカ海軍)]]
[[ko:미국 태평양 함대]]
[[mr:अमेरिकेचे पॅसिफिक आरमार]]
[[nl:United States Pacific Fleet]]
[[no:Stillehavsflåten (USA)]]
[[pl:United States Pacific Fleet]]
[[ru:Тихоокеанский флот ВМС США]]
[[sv:Stillahavsflottan (USA)]]
[[vi:Hạm đội Thái Bình Dương Hoa Kỳ]]
[[zh:美國太平洋艦隊]]

Версія за 15:52, 25 березня 2013

Лого командувача Тихоокеанським флотом США

Тихоокеанський флот СШАфлот Сполучених Штатів Америки у Тихому океані, який переважно базується на базі Перл-Харбор на Гаваях.

Тихоокеанський флот був створений у 1907 році шляхом з'єднання Азійській ескадри та Тихоокеанській ескадри США. У 1910 році кораблі Першої ескадри були відділені у Азійський флот США. 6 грудня 1922 року був організований Військово-морський флот США, з'єднавши Тихоокеанський флот та Атлантичний флот США. Кораблі у Тихому океані представляли собою Бойовий флот (англ. Battle Fleet); кораблі Атлантичного океану — Розвідувальний флот (англ. Scouting Fleet).

Перед Другою світовою війною Військово-морський флот був поділений на Тихоокеанський та Атлантичний флоти. В цей час, за даними травня 1941 року, Тихоокеанський флот складався з дев'яти лінійних кораблів, трьох авіаносців, 12 важких крейсерів, восьми легких крейсерів, 50 есмінців, 33 підводних човнів, і 100 патрульних бомбардувальників. Це був приблизно такий же склад флоту як і під час нападу флоту Японії на Перл-Харбор 7 грудня 1941 року.

Зараз Тихоокеанський флот США складається з Третього і Сьомого Флотів, також з Тихоокеанської Військово-морської авіації, Тихоокеанських Військово-морських надводних Сил, Тихоокеанських Військово-морських підводних Сил та інших підрозділів.

Тихоокеанський флот США оперативно підпорядкований Тихоокеанському командуванню ЗС США (англ. United States Pacific Command).

Адмірал Роберт Ф. Віллард (англ. Robert F. Willard) прийняв обов'язки командувача Тихоокеанським флотом США 8 травня 2007.

Див. також