Булімія: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
VKubyk (обговорення | внесок)
м стильові правлення, правопис
Basio (обговорення | внесок)
Копівіо http://www.toyhealth.ru/page/nervova-anoreksija-i-nervova-bulimija
Рядок 14: Рядок 14:
[[Категорія:Психічні розлади]]
[[Категорія:Психічні розлади]]
[[Категорія:Захворювання за алфавітом]]
[[Категорія:Захворювання за алфавітом]]
Нервова булімія це різке підвищення апетиту, у вигляді нападу і супроводжується відчуттям сильного голоду, загальною і різкою слабкістю. В цілому такі хворі дуже довго виглядають майже нормально, а іноді навіть важать трохи більше за норму. Вони дотримуються дієти, але займаються виснажливими фізичними вправами. І не менше, ніж два рази на тиждень у них стається приступ, під час нього вони можуть поглинати у величезних кількостях дуже калорійну їжу, вони буквально заковтують її, не жуючи і не смакуючи. Це продовжується доти, доки від переїдання не виникає сильний біль у животі. Тоді пацієнти намагаються викликати у себе блювоту, додатково до цього починають використовувати у великих дозах проносні й сечогінні препарати. Такі приступи у важких випадках можуть повторюватися кілька разів на день. І найгіршим є те, що такі хворі займаються «обжерством» наодинці, ретельно приховуючи це від інших.

Версія за 03:37, 11 липня 2013

Булімія — патологічно підвищене відчуття голоду, яке супроводжується деколи слабкістю і больовими відчуттями в надчеревній ділянці. Цей стан інколи поєднується із зниженням відчуття насичення, внаслідок чого виникає потреба в надмірно великих кількостях їжі (поліфагія).

Різко виражена постійна булімія і поліфагія спостерігаються переважно при органічних ушкодженнях головного мозку або психічних захворюваннях, менш виражена — при гіперінсулінізмі, у реконвалесцентів після тяжких виснажливих інфекцій та інше.

Корекція порушень апетиту здійснюється за допомогою гіркот і анорексигенних засобів. Ці засоби звичайно поєднують з препаратами етіотропної і патогенетичної терапії, спрямованої на усунення причин порушення апетиту і тих механізмів, які лежать в їх основі.

Див. також